De 7 beste instantcamera's van 2022

Inhoudsopgave:

De 7 beste instantcamera's van 2022
De 7 beste instantcamera's van 2022
Anonim

De beste instantcamera's maken het gemakkelijk om plezier te hebben met vrienden, herinneringen uit te printen en een gevoel van nostalgie te creëren naar een tijdperk vóór digitale camera's en smartphones. Ze kunnen ook heel leuk zijn op feestjes, omdat je gasten hun eigen foto's kunnen printen, maar ze zijn ook een uniek hulpmiddel voor fotografen die creatief willen worden en proberen te fotograferen met een nieuw medium.

Deze camera's zullen ook altijd populair zijn bij kinderen en tieners die graag fotograferen met vrienden, selfies maken en afdrukken maken die ze kunnen gebruiken om hun kamer of schoolnotitieboekjes te versieren.

Als je op zoek bent naar een nieuwe instantcamera, of erover denkt om er een voor het eerst uit te proberen, hebben we enkele van de beste instantcamera's van topmerken getest, waaronder Polaroid, Leica en Fujifilm. We hebben deze camera's beoordeeld op basis van factoren zoals gebruiksgemak, afdrukkwaliteit, prijs, formaat en extra functies en bedieningselementen.

Hier is onze gids voor de beste instantcamera's, of je nu helemaal nieuw bent in de wereld van instantfilm of een fervent fotograaf bent die op zoek is naar een nieuwe manier om te fotograferen.

Beste algemeen: Fujifilm Instax Mini 9

Image
Image

De Fujifilm Instax Mini 9 is een opvallende keuze voor een instantcamera en biedt zo ongeveer alle functies waar je om zou kunnen vragen. De leuke, heldere camera is gemakkelijk vast te houden en te gebruiken, verkrijgbaar in levendige kleuren zoals limoengroen en flamingoroze. Het werkt op twee AA-batterijen, dus het is altijd gemakkelijk om vervangingen te vinden wanneer dat nodig is.

Fotograferen kan niet eenvoudiger: druk gewoon op een knop om de lens in te schakelen, stel je wijzerplaat in en je bent klaar om een foto te maken en af te drukken. Oh, en als je een selfie niet kunt weerstaan, is er een spiegel aan de voorkant van de camera zodat je kunt controleren of je er op je best uitziet.

Met de meegeleverde macrolensadapter kun je close-ups maken op een afstand van 35 tot 50 centimeter van het onderwerp. Om het juiste diafragma te garanderen, voegt de Mini 9 zowel een automatische belichtingsmeting als een high-key instelling toe voor foto's die er zachter uitzien. De resulterende afdrukken zijn nauwkeurig, duidelijk en precies zoals u wilt dat ze eruitzien. Merk op dat het ontwerp van de sluiter betekent dat deze camera het beste werkt voor portretfoto's in plaats van landschap.

Van het stijlvolle ontwerp tot afbeeldingen van hoge kwaliteit, de Mini 9 is onze beste keuze op de markt voor instantcamera's.

Flash: Automatisch | Afbeeldingsgrootte: 2,4 x 1,8 inch | Sluitertijd: 1/60 seconden | Gewicht: 1,15 pond | Connectiviteit: Geen

Beste voor grotere foto's: Fujifilm Instax Wide 300 Instant Film Camera

Image
Image

Bekijk de Fujifilm Instax Wide 300 voor een alternatief voor kleine afdrukken. Met behulp van Instax Wide-film meet uw afdrukpapier een royale 3,38 x 4,25 inch, waardoor u meer ruimte heeft om uw favoriete herinneringen te laten zien. Foto's worden ongeveer twee keer zo breed als andere camera's en zijn gemakkelijk te maken.

De instellingen en bedieningselementen zijn gemakkelijk te gebruiken, met de handige opname van belichtingscompensatie - dit betekent dat je even goed kunt fotograferen bij heldere of weinig licht. Ook hierbij helpt een automatische flitser. De beperkte bedieningselementen maken het gemakkelijk om een geweldige foto te maken, maar het betekent wel dat gebruikers beperkt zijn in hun creatieve bedieningselementen.

Een statiefaansluiting is ook inbegrepen, samen met een uitbreidbare lens, zodat je vanaf verschillende afstanden kunt fotograferen en toch een heldere, scherpe opname kunt maken. Het presteert ook goed op macroniveau voor die close-upfoto's. De Instax Wide 300 werkt op AA-batterijen, met een LCD-scherm om het eenvoudig te maken om alleen de beste foto's samen te stellen en af te drukken. Als je op zoek bent naar een eenvoudige maar effectieve instant camera, dan is de Instax Wide 300 een perfecte keuze.

Flash: Automatisch | Afbeeldingsgrootte: 3,38 x 4,25 inch | Sluitertijd: 1/64 tot 1/200 seconden | Gewicht: 2,10 pond | Connectiviteit: Geen

Beste compact: Fujifilm Instax Mini LiPlay hybride instantcamera

Image
Image

We houden van het idee van een hybride camera zoals de Fujifilm Instax Mini LiPlay. Het is zowel een instantcamera als een draagbare printer, waarmee u rechtstreeks vanaf uw camera of smartphone via Bluetooth kunt afdrukken. Bovendien is hij met zijn kleine en compacte formaat geweldig voor feestjes of op reis.

Afdrukken zijn indrukwekkend, met een lange batterijduur die u ongeveer 100 afdrukken geeft op één keer opladen. Op een LCD-scherm kunt u uw foto's bekijken en selecteren voordat u ze afdrukt, waarbij afdrukken ongeveer 12 seconden per foto in beslag nemen.

Gebruikers hebben veel leuke creatieve bedieningselementen, waaronder meer dan 30 frames en zes filters om je ontwerp te personaliseren. Houd er rekening mee dat het het beste werkt bij fel licht. U kunt zelfs een audiobericht aan uw foto-opname toevoegen en maximaal 10 seconden aan geluid of spraakberichten toevoegen die kunnen worden afgespeeld via een QR-code op de afdruk.

Voor selfies of groepsfoto's kunt u met de functie "Opname op afstand" uw smartphone gebruiken om de camera te bedienen. Deze compacte en betaalbare camera is verkrijgbaar in drie kleuren en komt zeker van pas.

Flash: Automatisch | Afbeeldingsgrootte: 62 x 46 millimeter | Sluitertijd: 1/4 tot 1/8000 seconden | Gewicht: 0,56 pond | Connectiviteit: Bluetooth

Beste budget: Polaroid PIC-300 Instant Film Camera

Image
Image

Een geweldige instant camera hoeft geen fortuin te kosten. Als je op zoek bent naar een betaalbare camera die indrukwekkende foto's maakt, dan is de Polaroid PIC-300 er een om te proberen. Hoewel het niet de toeters en bellen biedt die je op andere momenten zult vinden, blijft het bij wat Polaroid het beste doet: heldere, levendige instant-opnamen maken.

Gebruikers kunnen hun foto's aanpassen op basis van verlichting, met vier verschillende scène-instellingen (binnen/donker, fijn, bewolkt, helder) die kunnen worden geselecteerd via de bovenste draaiknop. Hoewel er geen LCD-scherm is, krijg je wel een handig aftelvenster dat aangeeft hoeveel vellen afdrukpapier er nog in de camera zitten en een energiebesparende stroomfunctie. Afgedrukte afbeeldingen zijn ongeveer 1,8 x 2,4 inch groot, ongeveer dat van een visitekaartje.

De PIC-300 wint ook belangrijke punten vanuit een ontwerpperspectief. Door het dikke, vierkante design doen we nostalgisch terug naar de originele Polaroid camera's, maar dan met de moderne toevoeging van leuke kleuren als rood en blauw. Dankzij zijn betaalbaarheid en gebruiksgemak is de PIC-300 geweldig om op tafel te laten staan op feesten en bruiloften.

Flash: Automatisch | Afbeeldingsgrootte: 1,8 x 2,4 inch | Sluitertijd: 1/60 seconden | Gewicht: 0,71 pond | Connectiviteit: Geen

Beste eigenschappen: Polaroid Originals OneStep+ Instant Film Camera

Image
Image

We vinden het leuk dat de Polaroid Originals OneStep+ het klassieke Polaroid instant camera-formaat combineert met een nieuw niveau van creatieve controle. Een upgrade van OneStep 2 van vorig jaar, het ziet er misschien uit als een retro-speelgoed, maar de nieuwe functies verwelkomen een aantal verbeteringen, waaronder Bluetooth-connectiviteit, waarmee je je fotografiespel naar een hoger niveau kunt tillen.

Met de OneStep+ kun je de Polaroid Originals-app gebruiken om volledig handmatige opnamen te maken om zowel diafragma als sluitertijd te regelen, wat vrij uniek is. Of maak gebruik van zes verschillende creatieve tools, waaronder een portretlens, voor verbluffende close-upfoto's, een dubbele belichtingsoptie voor het vastleggen van twee scènes in één frame en lightpainting. Er is ook een zelfontspannermodus voor de perfecte selfie of groepsfoto.

Hoewel de camera relatief goedkoop is, moet u er rekening mee houden dat de filmkosten in de loop van de tijd oplopen. Voor Polaroid-enthousiastelingen levert deze camera het beste van twee werelden: het plezier van instant Polaroid-snaps, maar met de toegevoegde mogelijkheid om je opname handmatig in te stellen, net zoals je zou doen met een DSLR of spiegelloze camera.

Flash: Flash kan worden bestuurd door gebruiker | Afbeeldingsgrootte: 3,1 x 3,1 inch | Sluitertijd: 1/125 seconden | Gewicht: 1,08 pond | Connectiviteit: Bluetooth

Beste diafragma: Lomography Lomo'Instant Camera

Image
Image

De meeste ervaren fotografen vinden dat instantcamera's geen echte creatieve bedieningselementen hebben voor zaken als diafragma en belichting, daarom denken we dat enthousiaste fotografen aangenaam verrast zullen zijn door de Lomography Lomo'Instant. Het is ontworpen om je volledige creatieve controle te geven, net zoals je zou hebben met je DSLR.

Met Lomo'Instant kun je opnamen maken met een lange sluitertijd met meerdere belichtingskeuzes, en biedt ook een automatische flitsermodus die de juiste hoeveelheid flits bepa alt. Je kunt ook de handmatige flitsmodus gebruiken, wat geweldig is voor avondopnamen.

Met een maximaal diafragma van f/8 is de Lomo'Instant de instantcamera met het grootste diafragma ter wereld. U kunt echter ook overschakelen naar f/22 voor levendige details in elk beeld van 1,8 x 2,4 inch. Het is ook compatibel met verschillende lenzen, met opties beschikbaar voor portretten, macro- en fisheye-opnamen.

De Lomo'Instant is een boxy, minimalistische camera, met een prachtige stijl. Het is zeldzaam om een instant camera te vinden die in staat is om foto's met een lange sluitertijd te maken. Als je nieuw bent in het fotograferen in handmatige standen op camera's, kan het even duren voordat je de besturing onder de knie hebt, maar het is de leercurve waard voor de creatieve en unieke foto's die deze camera kan maken.

Flash: Flash bestuurd door gebruiker | Afbeeldingsgrootte: 1,8 x 2,4 inch | Sluitertijd: 1/125 seconden | Gewicht: 1,63 pond | Connectiviteit: Geen

Beste voor tieners: Fujifilm Instax Square SQ6

Image
Image

Op het eerste gezicht zal de Fujifilm Instax Square SQ6 zeker de aandacht trekken van alle tieners in je leven. Het retro vierkante ontwerp, verkrijgbaar in leuke metallics en juweeltinten, is het waard om op de foto te gaan. Als je echter dieper graaft, is het niet alleen een mooi gezicht - deze Instax-camera maakt leuke, unieke vierkante foto's die gebruikers naar wens kunnen aanpassen.

Wees creatief met automatische belichtingsregeling, macro- en landschapsmodus en dubbele belichtingsmodus, waarmee u twee foto's op één afdruk kunt plaatsen. Je kunt ook spelen met verschillende gekleurde flitsen, die je snap een unieke uitstraling geven. Een selfie-modus (met een spiegel) is ook inbegrepen.

Omdat de SQ6 analoog is in plaats van digitaal, heeft hij een cool retro-gevoel dat tieners of studenten zou aanspreken en zeker populair zal zijn op feestjes. Het drukt af met Instax-film, dus de kosten per opname kunnen snel oplopen en kunnen waarschijnlijk het beste sporadisch worden gebruikt.

Hoewel sommige gebruikers melden dat de belichting een beetje onvoorspelbaar kan zijn, is dat soms een deel van het plezier van instantcamera's - vol verwachting wachten om te zien hoe de afdruk wordt. Met zijn retro design, unieke vierkante foto's en een duurzame bouwkwaliteit is de SQ6 een ideaal cadeau voor de kinderen (of jezelf).

Flash: Automatisch | Afbeeldingsgrootte: 2,4 x 2,4 inch | Sluitertijd: 1,6 - 1/400 seconden | Gewicht: 0,5 pond | Connectiviteit: Geen

Onze eerste keuze voor instant camera's is de Fujifilm Instax Mini 9 (bekijk bij Amazon). Deze leuke, compacte camera is verkrijgbaar in een reeks heldere kleuren, is gebruiksvriendelijk en kan op betrouwbare wijze indrukwekkende foto's maken.

Of, als u liever grotere afdrukken maakt, geeft de Fujifilm Instax Wide 300 (bekijk bij Amazon) u beelden die ongeveer twee keer zo groot zijn als andere camera's, met intuïtieve bediening en belichtingscompensatie, zodat u fotograferen bij weinig licht.

Over onze vertrouwde experts

Katie Dundas is een freelance techschrijver en journaliste die vaak camera's, fotografie en drones behandelt, en ze is een fervent fotograaf.

FAQ

    Waarom kiezen voor een instant camera in plaats van een smartphone of een point-and-shoot camera?

    Het is niet waarschijnlijk dat een instantcamera de camera van je smartphone zal vervangen, die waarschijnlijk toch foto's met een hogere resolutie maakt. Bij instantcamera's draait het allemaal om plezier, de nieuwigheid van het afdrukken van een foto terwijl je deze maakt en het vastleggen van herinneringen met vrienden.

    Ze zijn meer een leuk en creatief speelgoed dat je kunt gebruiken om foto's af te drukken dan een camera die je elke dag zou gebruiken.

    Wat gebeurt er als je geen film meer hebt?

    Sommige instantcamera's kunnen maar een kleine hoeveelheid film bevatten. Als je geen film meer hebt, kan je camera helaas pas worden gebruikt als je meer film hebt toegevoegd. Overweeg om extra film aan te schaffen om bij de hand te hebben, houd er rekening mee dat u voor sommige camera's geld kunt besparen door generieke film te kopen in plaats van een merknaam - zorg er gewoon voor dat deze compatibel is met uw cameratype.

    Kunt u digitale versies maken van uw afgedrukte foto's?

    Met de meeste instantcamera's kun je alleen echte foto's afdrukken, dus ze zijn niet de beste keuze als je de voorkeur geeft aan digitale kopieën. U kunt echter altijd uw smartphone gebruiken om een foto te maken van uw instantfoto!

Waar u op moet letten bij een instantcamera

Prijs

Prijs is een belangrijke factor om te overwegen bij instant camera's. Voor de meeste gebruikers zal een instant camera niet je primaire camera zijn. Ze zijn meestal iets leuks dat je naar voren brengt op feestjes of wanneer je je creatief voelt, dus misschien wil je er niet te veel aan uitgeven.

Bekijk niet alleen de kosten van de camera zelf, maar ook de kosten van de film en vervangende batterijen. Instantfilm kan prijzig zijn, dus deze kosten kunnen snel oplopen als je vaak gaat fotograferen.

Maat

Denk na over de grootte van je instantcamera, vooral als je hem overal mee naartoe wilt nemen. Sommige camera's zijn nogal omvangrijk, dus passen niet gemakkelijk in je rugzak of tas.

Ontwerp

Voor sommigen is een van de leukste aspecten van het gebruik van instantcamera's de camera zelf. Ontwerpesthetiek is een belangrijk ding in instantcamera's, met modellen die beschikbaar zijn in allerlei kleuren, retrostijlen en opvallende ontwerpen.

Aanbevolen: