Instantcamera's zijn perfect voor uw vakantiefoto's

Inhoudsopgave:

Instantcamera's zijn perfect voor uw vakantiefoto's
Instantcamera's zijn perfect voor uw vakantiefoto's
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • De Instax Mini Evo-camera is Fujifilm's nieuwe vlaggenschip instant camera.
  • Afgedrukte foto's zijn fundamenteel anders dan smartphonefoto's.
  • De Mini Evo kan foto's afdrukken vanaf je telefoon via Bluetooth.

Image
Image

Laat de vakantiefoto's van dit jaar niet verloren gaan in de nooit eerder vertoonde diepten van de filmrol van je telefoon. Druk ze in plaats daarvan af en geef ze weg.

Echte, op fotopapier afgedrukte foto's waren vroeger de standaard manier om foto's te bekijken, maar nu zijn ze een zeldzaamheid. Laat iemand een geweldige foto op je telefoon zien en ze beginnen door je andere foto's te vegen. Maar geef ze een afdruk en ze zullen het geweldig vinden. Fujifilm's nieuwe Instax Mini Evo is een nette hybride digitale camera en printer, met de voordelen van beide: een heleboel nette kleur- en 'lens'-effecten, plus een echte fotografische afdruk aan het eind. En het is niet alleen voor hipsters.

"Het hebben van een afdruk van een foto is deze directe sleutel tot nostalgie die het simpelweg niet kan [leveren] om ze digitaal op te slaan", vertelde filmmaker en fotograaf Daniel Hess via e-mail aan Lifewire. "Iets aan het vasthouden van een afdruk in je handen is zowel lonend als waardevol op een manier die niets anders echt kan evenaren."

Prints geen schermen

Terwijl veel populaire 'retro'-technologieën handelen op nostalgie, of de waargenomen superioriteit van niet-digitale media, is de fotografische afdruk compleet anders dan een smartphonefoto. Vinyl en cassettes, of zelfs ouderwetse iPods, zijn geweldig, fijn in het gebruik en veel intiemer dan mp3's of Spotify. Maar uiteindelijk is het resultaat dat er muziek uit luidsprekers of koptelefoons komt.

Met een Instax- of Polaroid-camera is het eindresultaat heel anders. Het is een individueel object, niet zomaar een foto in een zee van gelijkenis. Als je de afdruk weggeeft, zal de ontvanger zich de handeling van het geven en de scène op de foto herinneren. En als je nog nooit hebt geprobeerd een kind een instant afdruk te geven zodat ze zichzelf op iets anders dan een scherm kunnen zien, probeer het dan eens. Het is nogal wat.

Image
Image

Zelfs de kosten van de afdrukken spelen een rol in hun speciale status. Directe foto's komen uit op ongeveer een dollar per shot, afhankelijk van de grootte en het merk, terwijl telefoonfoto's in wezen gratis zijn nadat je het apparaat hebt gekocht. Die schaarste maakt de foto bijzonder en maakt de fotograaf ook wat voorzichtiger wanneer hij op de knop drukt.

"Het zou gemakkelijk zijn om te zeggen dat digitale opslag het superieure medium is vanwege de oneindige opslagcapaciteit, maar niets kan tippen aan dat gevoel van een print om voor altijd te hebben en/of te delen", zegt Hess.

Instax Mini Evo

De Instax Mini Evo is een digitale camera met een printer erin. Het maakt gebruik van Instax Mini Film, die 86 x 54 mm (3,4 x 2,1 inch) meet. Het resultaat is een echte foto, geen inkjetprint op papier, maar door het digitale gedeelte ertussen krijg je verschillende voordelen ten opzichte van een gewone instant camera zoals een Polaroid.

Om te beginnen kunt u een voorbeeld van uw afbeeldingen bekijken voordat u ze afdrukt, waardoor u minder papier verspilt. U kunt ook profiteren van digitale hulpmiddelen, zoals de ingebouwde lens- en filmfilters, en de camera doet ook dienst als draadloze Bluetooth-printer voor uw telefoon, zodat u van elke foto een afdruk kunt maken. U kunt ook afgedrukte afbeeldingen op uw telefoon opslaan.

Speciaal gezien is de Mini Evo een voetganger. De sensor is slechts 5 megapixels (2560 x 1920), en de ISO bereikt een maximum van 1600, maar de sluitertijden lopen op tot 1/8000 sec, en hij kan tot 10 cm scherpstellen. Kortom, het is wat je zou verwachten van een beetje point and shoot, alleen een beetje beter.

Het heeft ook een vrij mooie vintage-camera-look, die de hipsters misschien wel zal aanspreken.

"Dezelfde demografische groep die vinyl terugwint, zal een kans op een meer organische 'you-can-touch-it'-ervaring verwelkomen, die deze camera biedt", vertelde fotograaf en fotografieleraar Martin Sheerin via e-mail aan Lifewire.

Alternatieven

Het grootste (of kleinste) nadeel van de Mini Evo is dat hij de kleinste film van Fujifilm, Instax Mini, gebruikt. Zoals al vermeld, zijn deze 86 x 54 mm, maar het beeld binnen de randen is slechts 62 mm × 46 mm (2,4 x 1,8 inch), wat klein is.

Als je een instant camera wilt, kun je kiezen voor de vierkante of brede formaten van Fujifilm, die allebei een stuk groter zijn. Of je kunt voor een polaroid gaan en het helemaal old-school kicken met een camera die rechtstreeks op instantfilm opneemt, zonder digitaal tussenstadium.

Een ander geweldig alternatief zijn de Instax-printers van Fujifilm, die het cameragedeelte volledig weglaten en verbinding maken met je telefoon of met een van de reguliere digitale camera's van Fujifilm.

Maar wat je ook doet, overweeg om je klaar te maken voor fotoafdrukken tijdens de feestdagen, want jij en al je vrienden en familie zullen er dol op zijn.

Aanbevolen: