Hoe Justine Griffin het tijdperk van de muziekstreamer inluidde

Inhoudsopgave:

Hoe Justine Griffin het tijdperk van de muziekstreamer inluidde
Hoe Justine Griffin het tijdperk van de muziekstreamer inluidde
Anonim

Ze is misschien niet de start van de trend, maar Justine Griffin heeft haar stempel gedrukt in het nieuwe tijdperk van livemuziekstreamers op sociale-mediaplatforms zoals Twitch. Daar speelt ze voor een publiek van meer dan 30.000 volgers en neemt ze verzoeken aan terwijl ze improviseert op een hele reeks nummers die zijn beïnvloed door een liefde voor film en popmuziek.

Image
Image

Griffin zei dat ze na verloop van tijd moest leren hoe ze haar muziek op verschillende manieren moest uitvoeren om inkomsten binnen te houden. "Ik leer veel terwijl ik ga, van al deze verschillende manieren waarop je geld kunt verdienen als muzikant en al deze manieren waarop mensen, en ikzelf inbegrepen, niet wisten dat je dat kon", zei Griffin in een telefonisch interview met Lifewire.

Griffin's broer introduceerde haar in de wereld van streaming, en na twee jaar heeft ze een grote fanbase van muziekliefhebbers vergaard door haar unieke improvisatiestijl van muziek maken en haar toewijding aan de kracht van uitvoerende kunst. Deze eenvrouwsband verandert de wereld van streaming door te laten zien dat het niet alleen maar videogames en chatten is.

Snelle feiten

  • Name: Justine Griffin
  • Leeftijd: 26
  • Van: Denver, Colorado
  • Random delight: Er zijn er twee nodig om iets goed te laten verlopen! Ze begon met streamen dankzij de hulp van haar man, een IT-specialist, die haar helpt bij het opzetten van haar streamingapparatuur en ervoor zorgt dat al haar apparatuur naar behoren werkt.
  • Quote/Motto: "Go with the flow!"

Van violist tot videoster

Griffins verlangen naar een zelfvoorzienend leven begon in haar jeugd. Ze groeide op in Spokane, Washington, met twee ijverige ouders die een plaatselijke drukkerij hadden. Ze zei dat het zien van haar ouders een bedrijf hadden waar ze hun eigen bazen waren, haar de mogelijkheid bijgebracht voor een leven zonder bazen en de eentonige structuur die gepaard gaat met loonarbeid.

Het was dezelfde zelfstartermentaliteit die ze van haar ouders had geërfd die haar in de muziekwereld bracht. Griffin, een relatief muzikaal kind, vroeg op 10-jarige leeftijd haar ouders om haar in te schrijven voor vioollessen. Ze wijdde zich volledig aan de viool en trad toe tot het Spokane Youth Orchestra, waar ze haar hele adolescentie speelde voordat ze naar de middelbare school ging.

De Twitch-streamer herinnert zich dat ze ongeïnteresseerd raakte in de muziekscene nadat ze er in haar jeugd een half decennium aan had gewijd. "Ik voelde me als kind lange tijd behoorlijk inspiratieloos met viool", zei ze. "Ik werd vooral geïnspireerd door willekeurige mensen die ik op sociale media zou vinden met verschillende stijlen die ze zouden spelen, omdat ik nooit van klassieke muziek hield, en dat is wat de meeste professionele violisten spelen."

Image
Image

Het waren sociale media die die muzikale vonk opnieuw deden oplaaien en haar lieten zien wat mogelijk was met slechts een kleine camera, een microfoon en een decennium of twee vioollessen. Ze kwam populaire streamers zoals Jason Yang tegen en realiseerde zich dat er meer in de wereld van muzikaliteit zat dan de idealen die haar als jeugd waren bijgebracht door leraren uit een achterhaald tijdperk, waar lesgeven en orkestwerk als de enige haalbare opties werden gezien.

Ze begon haar eerste stream in april 2019 en zag snel succes, en na een paar maanden merkte ze dat steeds meer mensen bleven afstemmen. Terwijl ze werkte als projectmanager bij een reclamebureau, begon ze al snel kansen te zien voor groei in streaming. Een jaar na haar streamingcarrière zag ze genoeg groei om over te stappen naar een fulltime streamer die meer tijd aan haar vak besteedde.

"[Mijn carrière veranderen] was eerlijk gezegd het beste gevoel, omdat ik van nature altijd al goed was in muziek. Het is gemakkelijk voor mij om te leren en te oefenen, dus ik dacht altijd: 'Het zou best leuk zijn om doe dit voor mijn werk omdat ik er goed in ben'", legde ze uit.

Ik werd vooral geïnspireerd door willekeurige mensen die ik op sociale media zou vinden met verschillende stijlen die ze zouden spelen, omdat ik nooit van klassieke muziek hield, wat de meeste professionele violisten spelen.

Ze begon uiteindelijk extra instrumenten op te nemen in een poging om de interesse die haar streams hadden gewekt te behouden, deels als gevolg van de pandemie die een vacuüm van live muzikaal entertainment veroorzaakte. "Nadat ik mijn gemeenschap had zien groeien, begon ik een planning te maken, mijn tijd te beheren en gewoon meer strategisch te zijn over mijn groei," zei ze.

Een nieuwe sleutel

Van de gitaar tot de piano en zelfs de zang, Griffin is een multi-instrumentalist geworden, met een set van 150 originele liedjes die ze improviseert voor haar 30.000-koppige publiek van volgers en toeschouwers. Nu heeft ze een carrière gecreëerd met een breed scala aan mogelijkheden die voor het streamingtijdperk ongekend waren voor klassiek geschoolde violisten.

Haar merk van de gezinsvriendelijke stream heeft haar niet alleen in staat gesteld om tijdens de pandemie als uitstel te dienen voor het concertarme publiek, maar ook voor kinderen die hopen de muzikale vaardigheid van improvisatie te leren. Ze neemt het zijn van een rolmodel heel serieus, omdat het gebrek aan representatie, zei de 26-jarige, haar ervan weerhield haar dromen eerder te realiseren.

"Ik kan mensen bijvoorbeeld laten zien dat je een succesvolle muzikant kunt zijn zonder les te geven of in een beroemde rockband te zitten", zei ze. "Ik vind dat cool. Ik hou er echt van om mensen het gevoel te geven dat ze het kunnen."

Griffin is net zo vloeiend als haar uitvoeringen. Ze besluit gewoon mee te gaan met de stroom en hoopt te blijven groeien, terwijl ze nieuwe kijkers binnenha alt door steeds complexere, intiemere uitvoeringen. Ze is vastbesloten om op Twitch te blijven en hoopt haar YouTube-publiek en haar merk als digitale performancekunstenaar en eenmansband uit te breiden, en zo aspirant-muzikanten te inspireren.

Aanbevolen: