Waarom de Twitch-overname van AOC een nieuw politiek tijdperk inluidt

Inhoudsopgave:

Waarom de Twitch-overname van AOC een nieuw politiek tijdperk inluidt
Waarom de Twitch-overname van AOC een nieuw politiek tijdperk inluidt
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Twitch werd het nieuwste technologieplatform dat betrokken was bij de algemene verkiezingen in de VS toen vertegenwoordigers AOC en Ilhan Omar een populair spel streamden om de stemming te winnen.
  • De succesvolle stream roept vragen op over de doeltreffendheid van op sociale media gebaseerde kiezersbereik.
  • Politieke strategieën liggen op schema om steeds meer te wennen aan de realiteit van digital natives zoals millennials en Gen Z.
Image
Image

Media savvy junior congresvrouw Alexandria Ocasio-Cortez zette haar zinnen op live streaming platform Twitch om de stemming te krijgen, maar is het slechts partijdige manoeuvres?

Op dinsdagavond stemden honderdduizenden live af om te zien hoe Rep. Ocasio-Cortez, vergezeld door collega Squad-lid Rep. Ilhan Omar, het opnemen tegen enkele van Twitch's helderste sterren - Hasanbi, Pokimane, DisguidedToast en Valkyrae in het populaire whodunit partyspel Among Us. De stream van Rep. Ocasio-Cortez, een van de grootste van het platform tot nu toe, bereikte een hoogtepunt van 435.000 gelijktijdige kijkers, waardoor gesprekken over de invloed van gaming en sociale media weer oplaaien als instrumenten voor politieke outreach naar de historisch onbereikbare jongeren van Amerika.

"AOC en Ilhan zijn stoutmoedig en brengen me hoop. Ik hou ervan om sterke, linkse vrouwen van kleur te zien die verandering eisen en creëren", zei politiek en cultuur Twitch-streamer Lumi Rue in een e-mailinterview. "AOC voelt zich veel meer verbonden met de komende generaties: [Ze is] een gamer die bereid is zichzelf bloot te stellen aan mogelijke kritiek en op een stream te springen om met ons rond te hangen. Ik voelde me meer verbonden en energiek, terwijl ik ook werd erkend als een waardige demografische stemmen om gebruik van te maken."

Worlds Collide

Of deze populariteit daadwerkelijke stemmen kan opleveren, v alt nog te bezien. Rep. Ocasio-Cortez gebruikte de tijd tijdens de 3 uur durende stream om kijkers voor te stellen naar Iwillvote.com te gaan, dat is gekoppeld aan het Democratic National Committee. Er zijn geen cijfers over hoeveel mensen zich hebben aangemeld, maar het was de belangrijkste drijfveer voor verkeer op de website die is ontworpen om kiezers te helpen een stemplan te maken voor de algemene verkiezingen die op 3 november plaatsvinden. Het grotere doel van de stream, in plaats daarvan, was om ontevreden jongeren te bereiken.

"Als je het aantal kijkers over de verschillende streams bij elkaar optelt, kijken meer dan een half miljoen mensen naar @AOC op Twitch - ze organiseert de grootste GOTV-rally (get out the vote) van 2020", Amanda Litman, uitvoerend directeur van op jongeren gerichte kandidaat-organisatie Run For Somethingtweeted.

En het leek te werken. De stream werd meteen een hit en genoot ook van de lange staart van de meme-cultuur, aangezien deze zich uitstrekte tot voorbij Twitch en de trending-pagina van Twitter bereikte met een hele reeks virale tweets. Het leeft nu tot in de eeuwigheid via TikTok, aangezien de jongste gebruikers van sociale media momenten uit de stream hebben omgezet in hapklare video's met miljoenen views en virale geluiden met bijna 3.000 persoonlijke TikTok-berichten. Video's met de tag AOC alleen al op TikTok hebben meer dan 400 miljoen views verzameld.

Het vermogen van het congreslid om sociale media in haar voordeel te gebruiken, is al lang een positieve factor in haar snelle stijging van relevantie sinds haar verstoorde overwinning op de oude zittende en Majority Whip Joseph Crowley in 2018. Als jongste lid van het Congres, ze wordt gezien als het sterkste voorbeeld van een generatiekloof die waarschijnlijk kleiner zal worden naarmate de veranderende demografie jongere politici in de poel van de Amerikaanse politiek stort.

De jeugd bereiken

Ze heeft bewondering en bekendheid gekregen, afhankelijk van aan welke kant van het gangpad je v alt, door haar aanwezigheid op sociale media. Ze heeft alleen al op Twitter bijna 10 miljoen volgers en is de fakkeldrager van de progressieve beweging geworden. Naarmate meer en meer jongeren via sociale media deelnemen aan de politieke discussie, zullen de effecten van dit soort jeugdig progressivisme waarschijnlijk de drijvende kracht achter partijpolitiek worden. De jeugd blijft, zoals altijd, trouwe leden van de linkse politiek.

Gen Z's beleid en culturele meningen over de legalisering van marihuana, LGBTQ+-rechten, raciale rechtvaardigheid en overheidsingrijpen zijn gemakkelijk aan de linkerkant van alle vorige generaties - zelfs die Gen Z's die zich specifiek als conservatief identificeren, volgens gegevens gepubliceerd door Business Insider over de politieke overtuigingen van 13 tot 18-jarigen.

Uit de gegevens bleek ook dat 59 procent van deze demografie hun nieuws voornamelijk van sociale media ha alt. Het is een heel ander landschap in de toekomst. De primaire digitale bestemming? Instagram. Rep. Ocasio-Cortez gebruikt haar Instagram-account al lang om voorlichting te geven over het politieke proces, in de hoop dezelfde kiezers te bereiken waarmee ze dinsdag contact wilde maken. Ze speelt het lange spel, en dat is begrijpelijk.

AOC en Ilhan zijn stoutmoedig en brengen me hoop. Ik hou ervan om sterke, linkse vrouwen van kleur te zien die verandering eisen en creëren.

Jongeren zijn op beruchte wijze niet betrokken bij het verkiezingsproces. In 2016 stemde minder dan de helft van de Amerikanen tussen 18 en 29 jaar. Hoewel de deelname van jongeren in de tussentijdse periode van 2018 met 12 punten was gestegen in vergelijking met 2014, verbleekt hun deelname nog steeds in vergelijking met hun oudere tegenhangers.

"Ik heb niet het gevoel dat ik een grote stem heb in de electorale politiek, en ik ga helemaal op in mijn poging om mijn plek in deze wereld te vinden na mijn studie. Plots moet ik dit allemaal inhalen in de electorale politiek en ik weet niet zeker of het veel zal uitmaken,' zei Rue. "Maar één ding is zeker: dit beleid heeft gevolgen voor ons en we moeten een manier vinden om zo snel mogelijk bij onze toekomst betrokken te raken."

De wereld van politieke campagnes is aan het veranderen, en als het succes van congresvrouwen als Ocasio-Cortez en Omar ergens op wijst, dan is het wel dat het ontmoeten van kiezers waar ze zijn, verder moet gaan dan stompzinnige toespraken in Dayton, Ohio. Het gaat er ook om je handen een beetje vuil te maken op een toetsenbord tijdens een livestream, tot grote vreugde van een paar honderdduizend toeschouwers.

Aanbevolen: