Is uw pc klaar voor virtual reality?

Inhoudsopgave:

Is uw pc klaar voor virtual reality?
Is uw pc klaar voor virtual reality?
Anonim

Dus je hebt besloten om de sprong te wagen en 'all-in' te gaan op pc-gebaseerde virtual reality. Je hebt je huiswerk gedaan en een VR-head-mounted display gekocht die aan je behoeften voldoet. Dus wat is de volgende stap om je VR-systeem te voltooien? Je hebt een pc met VR nodig.

Wat maakt een pc 'VR-Ready'?

Twee populaire makers van VR-headsets, Oculus en HTC/Valve, hebben aanbevolen minimaal vereiste pc-specificaties (Oculus) verstrekt die een behoorlijke VR-ervaring bieden. Als u onder deze specificaties gaat, kan dit resulteren in wegvallende frames, vertraging bij het volgen van bewegingen en andere onaangenaamheden die bij sommige mensen VR-ziekte kunnen veroorzaken en uw algehele VR-ervaring kunnen verpesten.

Image
Image

Minimale VR-basisspecificaties

De belangrijkste reden waarom gepubliceerde VR-minimumspecificaties belangrijk zijn, is omdat ze VR-ontwikkelaars iets geven om te targeten als benchmark om te testen tegen hun apps en games. Dit helpt ervoor te zorgen dat gebruikers met pc's met ten minste de minimale specificaties voor VR een goede ervaring zullen hebben, omdat de ontwikkelaar hun app of game heeft geconfigureerd om te profiteren van het prestatieniveau dat wordt geboden door de minimale specificaties.

Alles wat de gebruiker boven die specificaties heeft, is extra. Gebruikers kunnen elke extra pk die ze hebben boven de minimumspecificaties gebruiken om hogere grafische detailinstellingen, supersampling en anti-aliasing mogelijk te maken.

De beste vuistregel is om ervoor te zorgen dat uw pc aan de minimumvereisten voldoet of deze overtreft. Als je een beetje "toekomstbestendig" wilt doen, kies dan voor iets meer dan de minimale specificaties. Anders moet je genoegen nemen met VR op smartphones.

CPU

De minimale pc-processorspecificatie voor de meer populaire Head-Mounted Displays (HMD's) is een Intel Core i5 4590 of een AMD FX 8350 of hoger. Als u het zich kunt veroorloven, raden we u aan iets krachtigers te kiezen, zoals een Intel Core i7 (of AMD-equivalent).

Hoeveel verschil de processor maakt in de algehele VR-ervaring is moeilijk te kwantificeren, maar in het algemeen, als je kiest tussen een i5 versus een i7, is het prijsverschil tussen de twee processors waarschijnlijk lang niet zo evenveel als het prijsverschil tussen duurdere grafische kaarten.

Een langzamere processor kan ook de prestaties van een geavanceerde grafische kaart belemmeren, wat een andere overweging is. Je wilt niet een hoop geld uitgeven aan een mooie grafische kaart om je processor als bottleneck van het systeem te zien eindigen.

Bottom Line

Oculus raadt minimaal 8 GB geheugen aan, terwijl HTC minimaal 4 GB aanbeveelt. Nogmaals, als het op geheugen aankomt, kun je niet fout gaan door meer aan te schaffen dan de minimumvereiste. Uw systeem zal profiteren van extra geheugen en het zal over het algemeen de snelheid verbeteren van zowat elke taak die uw computer uitvoert.

Grafische kaart en weergave-uitvoer

Dit is waarschijnlijk de allerbelangrijkste factor in VR-prestaties, evenals waar dingen duur kunnen worden. De minimumspecificaties voor VR-compatibele videokaarten zijn in een lichte staat van verandering, aangezien nieuwe iteraties van grafische kaarten op de markt kwamen kort nadat de minimumspecificaties waren aangekondigd.

Oorspronkelijk was de basisvereiste minimaal een Nvidia GTX 970 of een AMD R9 290 of beter. De Nvidia GTX 10-serie werd uitgebracht kort nadat de specificaties uitkwamen, dus nu zijn er de 1050, 1060, 1070 en 1080. Hetzelfde geval voor AMD. Door deze verwarring vraagt de koper zich af welke te kiezen, bijvoorbeeld, is 1050 beter dan een 970? Is een 980 beter dan een 1060? Het kan verwarrend worden.

Ons advies is om te kiezen voor de nieuwere versie van de kaart met de minimale specificaties, en als graphics belangrijk voor je zijn, ga dan minstens één niveau hoger dan het minimum. De GTX 970 was bijvoorbeeld de oorspronkelijke minimumspecificatie, de 1070 is waarschijnlijk een veilige gok voor wat de volgende "benchmark" waarschijnlijk zal zijn. Een 1080 kost meer dan een 1070, maar als je grafische afbeeldingen op professioneel niveau en hogere framesnelheden wilt en een beetje "toekomstbestendig" wilt toevoegen, overweeg dan de 1080 als je budget het toelaat.

De weergave op het display is ook belangrijk. Oculus vereist HDMI 1.3 of beter en HTC legt de lat op 1.4 of DisplayPort 1.2. Zorg ervoor dat de grafische kaart die u koopt, de HMD ondersteunt die u uiteindelijk kiest.

USB, OS en andere overwegingen

Het type USB-poorten dat uw systeem ondersteunt, is ook belangrijk voor VR. Voor Oculus heb je een paar USB 3.0-poorten nodig, en vreemd genoeg zijn ook USB 2.0-poorten vereist. Voor de HTC Vive is alleen USB 2.0 vereist.

Wat betreft het besturingssysteem, je hebt minimaal Windows 7 SP1 (64-bit) of hoger nodig om deel te nemen aan de VR-party.

Je zou ook moeten overwegen om te investeren in een SSD-schijf van hoge kwaliteit voor je OS-schijf als je het kunt betalen, omdat dit waarschijnlijk de laadtijden van VR-apps zou verbeteren en andere taken zou versnellen.

Aangezien VR een toename in resolutie, functie en complexiteit laat zien, verwacht u dat de minimale systeemvereisten voor VR zullen toenemen om de extra pixels en andere ontwikkelingen te ondersteunen. Misschien wilt u hier rekening mee houden bij de aankoop van uw VR pc-installatie, zodat u later niet te weinig stroom krijgt.

Aanbevolen: