Gebruik voor PlayStation VR Beyond Virtual Reality Gaming

Inhoudsopgave:

Gebruik voor PlayStation VR Beyond Virtual Reality Gaming
Gebruik voor PlayStation VR Beyond Virtual Reality Gaming
Anonim

Je bent niet de enige als je je afvraagt of er genoeg goede virtual reality-games zijn om een investering in het PlayStation VR-accessoire te rechtvaardigen, vooral wanneer zowel het VR-pakket als een PlayStation-camera vereist zijn. Hoewel het een solide reeks lanceringstitels genoot, is er geen blockbuster-game die het echt een must-have maakt. Maar zelfs als je alle virtual reality-games uit de vergelijking ha alt, kun je nog steeds veel doen met PlayStation VR. In feite zul je misschien verbaasd zijn over sommige toepassingen, waaronder de mogelijkheid om de VR-headset te gebruiken die verder gaat dan alleen de PlayStation.

Image
Image

Filmmodus voor niet-VR-games

Hoewel PlayStation VR is ontworpen voor het spelen van virtual reality-games, v alt het op één na beste gebruik ervan niet ver van de boom. Wanneer je een game start die geen virtual reality ondersteunt, gaat de headset in de 'filmmodus'. Deze modus bootst het zitten ongeveer twee meter van een theaterscherm na en is verkrijgbaar in drie verschillende maten: een 117-inch "Small" scherm, een 163-inch "Medium" scherm en maar liefst 226-inch "Large" scherm. En als je al vermoedde dat je dat hele "Grote" scherm niet kunt zien zonder je hoofd te bewegen, heb je gelijk. Zelfs het "Medium" scherm dwingt je om je hoofd te draaien om je op verschillende delen van het scherm te concentreren.

De meesten van ons spelen games op een scherm dat diagonaal tussen 40 inch en 60 inch meet, dus zelfs het "Kleine" scherm is ongeveer twee keer zo groot. Helaas beweegt dat "kleine" scherm met je mee als je je hoofd draait, waardoor het slecht is om te gamen. Of eigenlijk voor de meeste doeleinden. De Medium lijkt een goede plek te zijn voor gamen, maar de Large kan geweldig zijn voor sommige games waarbij je niet het hele scherm tegelijk hoeft in te nemen.

Gamen op deze manier is niet perfect. Virtual reality-headsets kunnen last hebben van het "schermdeureffect", wat in wezen de mogelijkheid is om afzonderlijke pixels op het scherm te onderscheiden, omdat uw ogen zich slechts enkele centimeters van het scherm bevinden. De PlayStation VR-headset doet geweldig werk door dit effect te minimaliseren, maar het is er nog steeds. Gelukkig verdwijnt dit gemakkelijk als de actie begint.

Filmmodus voor het kijken naar films en tv

Dezelfde filmmodus heeft nog een heel cool doel: films kijken alsof je in de bioscoop zit. Nogmaals, dit is niet perfect, maar het is zeker goed genoeg voor die films die je niet waardig achtte om in het theater te zien. Met een mooie koptelefoon en met de filmmodus ingesteld op "Medium", biedt het een geweldige ervaring met één waarschuwing: het kan na een paar uur ongemakkelijk worden om die headset te dragen. Dit is natuurlijk een probleem met VR-gaming en elk ander gebruik.

En deze film-kijkervaring zal in de loop van de tijd beter worden naarmate Sony de filmmodus verbetert (vingers kruisen voor een aangepaste modus waarmee we de schermgrootte per inch kunnen aanpassen) en meer providers VR binnen de app ondersteunen. Hulu is al aan boord gesprongen door een virtuele ruimte te bieden voor het kijken van films en tv die een prachtige kamer nabootst met uitzicht op de skyline van de stad met een enorme televisie om de nieuwste afleveringen van je favoriete programma's te bekijken. Hopelijk zullen andere bedrijven zoals Netflix snel volgen.

Bottom Line

Op dit moment vallen veel van de beschikbare VR-films en -video's ergens tussen cool en cheesy. Velen hebben niet goed genoeg resolutie om echt onder te dompelen in de ervaring. Het is een leuk ding om te bekijken wanneer je je PSVR voor het eerst krijgt, maar iets dat snel naar de achtergrond verdwijnt. Dit komt vooral omdat er niet veel video's zijn die speciaal voor VR zijn gemaakt. Maar langzaamaan creëren bedrijven met VR in gedachten. Je kunt een aantal van deze shows al bekijken op services zoals Within, die een app in de PlayStation Store heeft met functies die vergelijkbaar zijn met Hulu. Ze hebben nog niet de hele catalogus, maar sommige shows zoals Invasion, dat gaat over een paar konijntjes die de wereld redden van buitenaardse indringers, zijn veelbelovend.

Bekijk VR-video's en foto's

Het klinkt misschien repetitief, maar PlayStation VR ondersteunt virtual reality-video. We hebben het gehad over film die speciaal is ontworpen voor VR, maar wat misschien nog spannender is, is het vooruitzicht van homevideo en 360-gradenfoto's. Hoewel topklasse 360-gradencamera's zoals de GoPro Omni vrij duur zijn, wordt de onderkant steeds betaalbaarder. Dit kan het idee om mensen uit te nodigen om uw gezinsvakantie te beleven naar een heel nieuw niveau tillen.

Je kunt VR-video en foto's bekijken door ze op een USB-stick op te slaan en in een van de USB-slots van de PS4 te steken. De mediaspeler op de PS4 ondersteunt VR-video in de meeste gangbare formaten.

YouTube ondersteunt nu ook PlayStation VR. Wanneer je de YouTube-app start terwijl je headset is ingeschakeld, wordt je gevraagd of je de virtual reality-versie van YouTube wilt starten. Met deze versie kun je de 360-gradenvideo's bekijken die op de site zijn geplaatst. En zoals je je kunt voorstellen, zijn er veel video's, variërend van in een stadion zitten kijken naar een voetbalwedstrijd, op de eerste rij staan bij een concert of in een achtbaan rijden.

Bottom Line

Als de PlayStation-tv door meerdere gezinsleden wordt gedeeld, kan deze truc van pas komen. De verwerkingseenheid van de PlayStation VR splitst het videosignaal en stuurt er een naar de headset en een naar de televisie. Tenzij je echter een game speelt die beide schermen gebruikt, zoals Keep Talking en Nobody Explodes, is er geen reden waarom de tv daadwerkelijk moet weergeven wat er op de PS4 staat. Dit betekent dat de ene persoon kabel kan kijken op de tv terwijl een ander een game speelt of een film kijkt met de PSVR-headset.

Speel XBOX ONE-, XBOX 360- of Wii U-games ermee

Grappig genoeg, je XBOX kan meedoen aan het plezier. De filmmodus werkt met elke video die via de HDMI-kabel komt. Dus als je de HDMI IN van de kabel van je PS4 overschakelt naar een andere HDMI-kabel, kun je XBOX ONE, XBOX 360, Wii U of andere games spelen vanaf een console met een HDMI OUT-poort. U kunt zelfs uw pc aansluiten als deze HDMI ondersteunt.

Een voorbehoud hierbij is dat de VR-verwerkingseenheid nog steeds via de USB-kabel op de PS4 moet worden aangesloten om de filmmodus te helpen regelen, en uiteraard moet je PS4 nog steeds zijn ingeschakeld.

Bottom Line

Laten we de meditatieve ervaring die beschikbaar is in virtual reality niet vergeten. Harmonix Music is misschien het best bekend om hun Rock Band-lijn van muziekgames, maar ze duiken in de VR-ervaring met Harmonix Music VR. Met het "spel" (losjes gebruikt) kun je van eiland naar eiland reizen en ontspannen tot een audiovisuele ervaring. Je kunt zelfs je eigen muziekbibliotheek aansluiten in plaats van je te beperken tot een van de zeventien nummers die bij de titel horen.

…En inhoud voor volwassenen

Veel videowebsites met een volwassen thema bieden nu een virtual reality-videogedeelte. De webbrowser op de PlayStation 4 ondersteunt echter nog geen virtual reality, dus om deze video's af te spelen, moet je ze downloaden naar een USB-station vanaf een computer en ze aansluiten op de USB-poort van de PlayStation 4.

Is het een goed idee om iets van een website voor volwassenen te downloaden? Niet echt.

Toekomstig gebruik omvat reizen, verkenning en onderwijs

Een van de meest opwindende toepassingen voor PlayStation VR is reizen. Bedrijven als Hilton en Reel FX brengen nu al reisvideo's uit zoals Destination: Inspiration, wat een geweldige manier kan zijn om delen van de wereld te verkennen die we nog nooit hebben gezien en misschien de bestemming voor onze volgende reis te bepalen.

Reizen is niet het enige gebied waar VR kan uitblinken. Exploratie en educatie zijn twee gebieden die van nature bij elkaar passen. Dit wordt gedemonstreerd in de "Ocean Descent"-ervaring in PlayStation Worlds. Ocean Descent is een "ervaring" in plaats van een spel en laat je tot drie verschillende diepten in het water zakken, zodat je het onderwaterleven om je heen kunt zien zwemmen. Het laagste niveau heeft een haai die niet al te blij is je te zien. Klinkt als iets van een educatieve reis naar Sea World? Je wedt.

Aanbevolen: