De 9 beste computerluidsprekers, getest door Lifewire

Inhoudsopgave:

De 9 beste computerluidsprekers, getest door Lifewire
De 9 beste computerluidsprekers, getest door Lifewire
Anonim

Onze line-up van de beste computerluidsprekers is een uitstekende investering voor iedereen die zijn desktopaudio-ervaring wil verbeteren. Hoewel je aantoonbaar een vergelijkbare ervaring kunt krijgen door een digitale audio-omzetter en een solide koptelefoon samen te brengen, kan geen van beide echt tippen aan de haptische ervaring van een speciale subwoofer.

Als je op zoek bent naar een paar goede computerluidsprekers, wil je natuurlijk dat het formaat en de esthetiek passen bij je huidige desktopconfiguratie, maar er zijn ook enkele andere dingen waarmee je rekening moet houden. Denk aan de dB-niveaus en het frequentiebereik, beide meet de luidheid en trouw van uw luisterervaring. Hoewel het nauwelijks nodig is, kan het hebben van een luidsprekeropstelling die wordt geleverd met een meegeleverde subwoofer ook een versterkend effect hebben op uw luisterervaring.

Als je op zoek bent naar een manier om je nieuwe luidsprekers te testen, bekijk dan onze gids met de beste nummers voor het evalueren van audioapparatuur. Er is zeker geen tekort aan budgetvriendelijke luidsprekers, maar deze keuzes zijn enkele van de beste computerluidsprekers die je kunt krijgen.

Beste algemeen: Audioengine A5+ actieve 2-weg luidsprekers

Image
Image

Als het gaat om luidsprekers voor desktopcomputers, zijn je opties bijna net zo gevarieerd als computers zelf. De truc is om in te zoomen op een paar luidsprekers die aan de grootste verscheidenheid aan omstandigheden kunnen voldoen. De Audioengine A5+ 2-weg luidsprekers zijn die luidsprekers.

Onze tests hebben aangetoond dat deze dynamische boekenplankblikken de juiste mix van geluidsweergave met nauwkeurige, uitgebalanceerde frequentierespons bieden. We ontdekten dat de luidsprekers een diepe, rijke bas leveren die niet overweldigt, evenals een soepel bereik van de hoge tonen dat de trommelvliezen niet doorboort. Er is een geïntegreerde digitaal-naar-analoog-omzetter waarmee u de analoge uitgang kunt omzeilen voor een zuiverder signaal. Net als de meeste desktopluidsprekers zijn ze eenvoudig in te stellen, met ingebouwde versterkers (50 watt per kanaal) die de noodzaak van een stereo-ontvanger overslaan.

Sluit ze gewoon aan op de hoofdtelefoonaansluiting of het USB-apparaat van uw speler. Gemakkelijk. Er is ook een afstandsbediening voor het gemak, RCA-ingangen en een USB-voedingspoort om mobiele apparaten rechtstreeks op te laden.

Als je overweegt om te upgraden naar een nog meer meeslepend surround sound-systeem, kijk dan of een 5.1-systeem geschikt is voor jou.

Afmetingen: 10,75 x 7 x 9 inch | Gewicht: 15,4 lbs | Type: Boekenplankluidsprekers | Bedraad/Draadloos: Bedraad | Controls: Fysieke wijzerplaat en knoppen; afstandsbediening | Aansluiting: 3,5 mm, RCA, USB

"De Audioengine A5+-luidsprekers zijn duur, maar als u op zoek bent naar hifi-audio, zijn deze luidsprekers de prijs waard." - Bill Thomas, producttester

Image
Image

Meest populair: Logitech Z623 luidsprekersysteem

Image
Image

De Z623-speakers van Logitech zijn enkele van de meest populaire desktop-speakers die er zijn. Ze hebben een slank ontwerp met een krachtige subwoofer die zeker een boost zal geven aan elke muziek-, film- of game-inspanning die je maar kunt bedenken. En het is best goedkoop. Voor een extra $ 30 gooit Logitech een Bluetooth-adapter in. Onze deskundige tester, Bill Thomas, ontdekte dat de Z623 THX-gecertificeerd is, wat misschien meer een merkcomponent is dan wat dan ook, maar het riep nog steeds dat grote bioscoopgeluid op waar hij zo van hield.

Het 2.1 luidsprekersysteem van 200 watt heeft bedieningselementen op de luidspreker, evenals RCA- en 3,5 mm-ingangen waarmee u maximaal drie audioapparaten tegelijk kunt aansluiten. En de subwoofer heeft een 7-inch driver die is gemaakt om een diep basgeluid te leveren. Houd er rekening mee dat deze luidsprekers middentonen zijn. Ze zijn niet bedoeld voor opnamestudio's of amfitheaters. Maar voor vrijwel elke desktopcomputertoepassing leveren ze een waar voor uw geld van hoge kwaliteit.

Afmetingen: 11,2 x 12 x 10,5 inch | Gewicht: 15,4 lbs | Type: Boekenplankluidsprekers | Bedraad/Draadloos: Bedraad | Controls: Luidspreker | Aansluiting: 3,5 mm, VGA, RCA

"Of je nu naar "Game of Thrones" kijkt of alle Marvel-films probeert in te halen, de Z623 kan een filmische ervaring bieden." - Bill Thomas, producttester

Image
Image

Beste waarde: Cyber Acoustics CA-3602 2.1 luidsprekergeluidssysteem

Image
Image

De naam Cyber Acoustics komt je misschien niet bekend voor, maar hun 30-watt desktopluidsprekers behoren tot de beste goedkope opties die je kunt vinden. Het 2.1 driedelige systeem omvat de 5,25-inch subwoofer en de 2 x 2-inch satellietluidsprekerdrivers zorgen voor een uitstekende en portemonneevriendelijke audio-ervaring voor gaming, films en muziek. Onze recensent vond het vooral leuk om het voor muziek te gebruiken en ontdekte dat het Spotify-weergave goed afhandelde, ondanks enige vervorming bij zeer hoge volumes (wat je niet nodig hebt).

Een apart bedieningspaneel zet de luidsprekers aan en uit, past het master- en basvolume aan en bevat de 3,5 mm koptelefoonaansluiting en aux-in-aansluiting. De subwoofer is gehuisvest in een akoestisch uitgebalanceerde houten kast en biedt heldere audio en een goede basweergave. De magnetisch afgeschermde satellietluidsprekers bieden een helder en open geluid om de volledige audio-ervaring af te ronden.

De meegeleverde 1,5 meter lange kabel biedt meer dan genoeg kabel om op een pc aan te sluiten, en er is een luidsprekerkabel van 3 meter om beide satellietluidsprekers aan te sluiten.

Afmetingen: 8.0 3.0. x 3,0 inch | Gewicht: 8.55 lbs | Type: Boekenplankluidsprekers | Bedraad/Draadloos: Bedraad | Controls: Audiobedieningsknop | Aansluiting: 3,5 mm, hoofdtelefoonuitgang, aux-ingang

"Over het algemeen krijgen de CA-3602-luidsprekers veel luid en klinken ze goed genoeg om naar Spotify te luisteren tijdens uw downtime. " - Bill Thomas, producttester

Image
Image

Beste basis: Logitech S150 USB-luidsprekers

Image
Image

Als je op zoek bent naar een basisset luidsprekers die je luisterervaring zal verbeteren zonder de bank te verslaan, dan zijn de Logitech S150 digitale USB-luidsprekers een uitstekende keuze. Ze hebben niet veel extra toeters en bellen, maar ze bieden wel akoestisch stereogeluid van hoge kwaliteit, vooral voor luidsprekers van dit formaat en deze prijs.

Als het op functies aankomt, houden de Logitech S150 USB-luidsprekers het simpel: volumeregeling (inclusief een mute-knop), gebruiksvriendelijke USB-connectiviteit en een LED-stroomindicator zodat je zeker weet dat alles in werkvolgorde. Ze hebben niet eens een apart netsnoer nodig - sluit ze gewoon aan op een enkele USB-poort en je bent klaar om te luisteren. Deze luidsprekers zijn ideaal voor een slaapzaal of kantoor en halen het beste uit uw favoriete nummers, video's, films of games.

Afmetingen: 6,22 x 2,68 x 2,52 in | Gewicht: 1 lb | Type: Boekenplankluidsprekers | Bedraad/Draadloos: Bedraad | Controls: Luidspreker | Aansluiting: 3,5 mm, USB-A

Beste Premium: Audioengine HD3-luidsprekers

Image
Image

Als je je computerluidsprekers naar nieuwe hoogten in geluidskwaliteit wilt brengen, kun je het beste een paar Audioengine HD3-luidsprekers gebruiken. Deze luidsprekers van bescheiden formaat hebben veel vermogen en hebben niet eens een externe eindversterker nodig om geweldig klinkende deuntjes te laten klinken.

Als het op design aankomt, hebben de Audioengine HD3-luidsprekers een coole retro-look en zijn ze verkrijgbaar in zwart, kersen en walnoot. Deze luidsprekers hebben ook een heleboel veelzijdigheid. Aan de achterkant van de luidsprekers hebben onze tests aangetoond dat er meerdere ingangen zijn voor zowel digitale als analoge bronnen, waaronder een USB-audio-ingang en een digitaal-naar-analoogomzetter. Ze hebben ook Bluetooth-connectiviteit, zodat je muziek van je smartphone of tablet kunt streamen en afspelen via je computer.

Onze tester was erg blij met deze luidsprekers en merkte op dat de geluidskwaliteit voor Audioengine HD3 ongeëvenaard is voor computerluidsprekers en dat de luidsprekers geweldige middentonen, hoge tonen en bas produceren, dus elk nummer klinkt geweldig.

Afmetingen: 7,0 x 4,25 x 5,5 inch | Gewicht: 7,4 lbs | Type: Boekenplankluidsprekers | Bedraad/Draadloos: Beide| Controls: Luidspreker | Verbinding: RCA, Bluetooth, USB-ingang, 3,5 mm

"De Bluetooth-connectiviteit, ingebouwde DAC en solide geluidskwaliteit vormen samen een behoorlijk aantrekkelijk product." - Bill Thomas, producttester

Image
Image

Beste Bluetooth: Logitech Z407 Bluetooth-computerluidsprekers

Image
Image

De Logitech Z407 is een paar indrukwekkende Bluetooth-computerluidsprekers die worden geleverd met een subwoofer en een draadloze bedieningspuck. Het ontwerp is strak, met twee grijze ovale satellietspeakers. Het geluidssysteem heeft een spreekvermogen van 80 W en een RMS van 40 W, waardoor het diepe, kamervullende geluiden heeft die scherpe hoge, krachtige midden- en lage tonen kunnen bieden. Met de draadloze draaiknop kun je het geluid regelen op een bereik van 30 meter, zodat je kunt spelen, pauzeren, het volume en de bas kunt regelen.

De luidsprekers bieden ook meerdere verbindingsopties, koppelen met maximaal drie apparaten via Bluetooth, micro-USB en 3,5 mm audio-aansluiting. Je schakelt eenvoudig tussen bekabelde en draadloze verbindingen. Het is echter belangrijk op te merken dat de luidsprekers zelf niet volledig draadloos zijn, ondanks ondersteuning van Bluetooth-audio. Ze hebben een stroombron nodig.

Afmetingen: 9,45 x 9,21 x 7,09 in | Gewicht: 5,4 lbs | Type: Boekenplankluidsprekers | Bedraad/Draadloos: Bedraad | Controls: Draadloze audiobediening | Verbinding: 3,5 mm, micro-USB, Bluetooth

Beste ontwerp: Harman Kardon Soundsticks III

Image
Image

Kijk eens naar deze luidsprekers van Harman Kardon en de volgende keer dat je de woorden 'futuristisch ontwerp' hoort, zul je aan ze denken. Gegarandeerd. Deze dingen zien eruit als iets uit Minority Report - meer als scheikundeapparatuur dan computerluidsprekers. Je zou ze als middelpunt in een modern huis kunnen plaatsen en ze zouden er precies in passen.

Dus, ja, het ontwerp van deze luidsprekers is echt uniek en indrukwekkend, maar hoe zit het met het geluid? In alle opzichten is het top. De SoundSticks bevatten vier, 1-inch full-range transducers per kanaal, aangedreven door een 10 watt versterker. Er is ook een laagfrequente transducer van 6 inch met een versterker van 20 watt voor een kamervullende basweergave. Via de 3,5 mm stereo aansluiting sluit je de speakers aan op vrijwel elk apparaat.

Sommige gebruikers hebben echter geklaagd over de kant-en-klare frequentiebalans van de luidsprekers. Afhankelijk van je voorkeuren, wil je misschien compenseren via een digitale equalizer, maar het is echt aan jou.

Afmetingen: 11,0 x 11,3 x 15,5 inch | Gewicht: 16,39 lbs | Type: Boekenplankluidsprekers | Bedraad/Draadloos: Bedraad | Controls: Aanraakbedieningen op de luidspreker, subwoofervolume | Aansluiting: 3,5 mm

"Als je op zoek bent naar de beste luidsprekers om je computersysteem aan te vullen, is de geluidskwaliteit natuurlijk het eerste en belangrijkste ding om te overwegen. Dat gezegd hebbende, moet je ook kennis nemen van belangrijke functies zoals connectiviteitsopties, basweergave en stereoscheiding." - Rajat Sharma, technisch schrijver

Beste LED's: GOgroove BassPULSE LED-computerluidsprekers

Image
Image

De GOgroove is zeker een in het oog springend accentstuk voor je bureau. Alleen al het slanke glas van de twee links-rechts-luidsprekers geeft je een moderne uitstraling, maar met de ingebouwde LED-technologie kun je de kleuren aanpassen tussen helderblauw, dieprood en sprankelend groen. Hoewel de subwoofereenheid niet het volledige doorzichtige uiterlijk heeft, biedt hij wel een verlicht accentgedeelte aan de voorkant dat past bij de kleurmodus die u op de hoofdluidsprekers hebt geactiveerd.

Laten we het nu hebben over geluidsfuncties: de luidsprekerset biedt 20 watt RMS, wat vrij laag is voor luidsprekers, maar waarschijnlijk voldoende zal zijn voor de meeste desktop-kantooropstellingen. Je kunt de luidsprekers tot 40 watt pushen, maar langdurig gebruik op het volume kan het systeem opblazen of vermoeien, dus het is het beste om rond de 20 watt-zone te blijven.

De satellietluidsprekers zijn echter directioneel, dus ze zullen dat wattage maximaliseren, en het zijwaarts gerichte subsysteem geeft je een mooi, vol, helder baskanaal om het systeem een boost te geven. Het is uw standaard computerset, dus u hoeft zich geen zorgen te maken over compatibiliteit, omdat het via een 3,5 mm aux-kabel kan worden aangesloten op elke computer met die ingang, van pc's tot Macs.

Afmetingen: 8,25 x 3,25 x 3,0 in | Gewicht: 6 lbs | Type: Boekenplankluidsprekers | Bedraad/Draadloos: Bedraad | Controls: Luidspreker | Aansluiting: 3,5 mm

Beste budget: Creative Labs Pebble V2

Image
Image

Een compacte en verstandige manier om een beetje extra "oomph" toe te voegen aan uw bureaugebonden opstelling, de Creative Pebble V2 is een paar bescheiden en rechttoe rechtaan luidsprekers die versterkt geluid kunnen leveren waar ingebouwde laptopluidsprekers of hoofdtelefoons zou anders tekort schieten.

Het minimalistische ontwerp van deze luidsprekers is ideaal voor iedereen die de rommel op het bureau tot een minimum wil beperken. Kabelbeheer is ook ongelooflijk eenvoudig, met een enkele USB-C-poort voor stroom en een 3,5 mm audio-aansluiting, is er geen stopcontact of AC-adapter nodig om deze luidsprekers aan de gang te houden.

Deze luidsprekers zullen niemand echt wegblazen met hun volume of bas, het zal moeilijk zijn om een meer afgeronde (bedoelde woordspeling) luidsprekers te vinden voor ongeveer $ 30.

Afmetingen: 4,5 x 4,8 x 4,5 inch | Gewicht: 0.25 lbs | Type: Boekenplankluidsprekers | Bedraad/Draadloos: Bedraad | Controls: Luidspreker | Aansluiting: USB-C, 3,5 mm

Als je op zoek bent naar geweldig geluid en kosten noch moeite kunt sparen, zoek dan niet verder dan de Audioengine A5+ (bekijk B&H). Zijn enorme luidsprekers brengen geluid van studiokwaliteit naar je desktop. Als goede tweede houden we van de Logitech Z623 (zicht op Amazon), ze komen van een gerenommeerd merk, hebben een geweldige bas en zijn betaalbaar.

Over onze vertrouwde experts

Als een technologieschrijver die toevallig ook een audiofiel is, heeft Rajat Sharma talloze luidsprekers, koptelefoons en soortgelijke apparatuur getest. Hij kent een goede set pc-luidsprekers als hij er een ziet.

Bill Thomas is een redacteur die vloeiend is in alles wat met technologie te maken heeft. Naast het inzetten van hun talenten bij Lifewire, werken ze ook samen met Techradar als computereditor.

Emily Ramirez schrijft sinds 2019 voor Lifewire. Met een achtergrond in mediastudies en gamedesign heeft ze verschillende audioproducten beoordeeld, waaronder luidsprekers, stereo's en streaming-apparaten. Ze hield van de solide audiomogelijkheden van de Razer Nonmo Pro en de extra functies.

Waar u op moet letten bij computerluidsprekers

Geluidskwaliteit

Het is duidelijk dat de geluidskwaliteit van set tot set verschilt. Je kunt de waarde van een popcorn en frisdrank uitgeven voor een fatsoenlijke set desktopluidsprekers of de bank breken voor een systeem dat je kamer vult met uitstekend geluid. Vertrouw op beoordelingen om de geluidskwaliteit van een luidspreker te beoordelen of ga naar uw plaatselijke elektronicawinkel om het zelf uit te testen. Als je op zoek bent naar een zware bas, zorg er dan voor dat je een systeem kiest met een subwoofer. Als je speakers wilt koppelen met een thuisbioscoop of surround sound opstelling, bekijk dan ons overzicht van 2.0, 2.1, 5.1, 6.1, 7.1 kanaals systemen.

Ontwerp

Je gekozen set luidsprekers staat op je bureau, dus je kunt net zo goed een paar kiezen dat visueel aantrekkelijk is. Naast esthetiek, moet u overwegen hoe de grootte van de luidsprekers in uw bestaande opstelling past. Als je bijvoorbeeld een optie kiest met een subwoofer, heb je daar dan ruimte voor onder je bureau?

Draadloos

Als je je nieuwe luidsprekers met een laptop gebruikt, overweeg dan om een set met ingebouwde Bluetooth-mogelijkheden te kiezen, zodat je aan je bureau volledig draadloos kunt werken. De nieuwste versie is Bluetooth 5.0, hoewel je waarschijnlijk nog veel luidsprekers zult tegenkomen met de oudere Bluetooth 4.1- en 4.2-standaard. Het Bluetooth-bereik bereikt een maximum van ongeveer 10 meter, afhankelijk van interferentie, dus dat is ook iets om in gedachten te houden.

FAQ

    Hoe sluit je luidsprekers aan op de computer?

    Speakers aansluiten op je computer is vrij eenvoudig. Als de luidsprekers van uw computer bedraad zijn, is het een kwestie van aansluiten op de audiopoorten van uw computer. Ze bevinden zich meestal aan de achterkant, waar het moederbord / de geluidskaart zich bevindt. De drie die je nodig hebt zijn Line-in, Line-out en Microphone (als je een microfoon aansluit). Als de luidsprekers passief zijn, wat betekent dat ze geen extra vermogen nodig hebben, kun je beter afzien van het aanpassen van je volume-instellingen. Anders moet je een extra stopcontact zoeken, zodat je je luidsprekers erop kunt aansluiten, en ze ook op de computer kunt aansluiten.

    Voor draadloze luidsprekers die Bluetooth gebruiken, moet u ervoor zorgen dat de luidsprekers zijn ingeschakeld en vervolgens naar het menu Instellingen van uw computer gaan, Bluetooth inschakelen en vervolgens koppelen met de luidsprekers (zorg ervoor dat ze in koppelmodus).

    Hebben computermonitoren luidsprekers?

    Sommige computermonitoren hebben luidsprekers. U kunt de specificaties controleren om te zien of ze luidsprekers bieden of niet. Het is echter belangrijk om in gedachten te houden dat ingebouwde luidsprekers op monitoren meestal niet van de hoogste kwaliteit zijn, dus als u van plan bent de pc als uw belangrijkste entertainment- en multimedia-apparaat te gebruiken, wilt u een paar computerluidsprekers of kwaliteitshoofdtelefoons. Hefiter-luidsprekers met een beter geluid zweven rond de 15 pond, terwijl het mogelijk is om zeer compacte en lichtgewicht modellen te krijgen die slechts een pond wegen.

    Hoe test je je computerluidsprekers?

    Zodra uw luidsprekers zijn aangesloten en ingeschakeld, gaat u naar het menu Volumeregeling, kiest u Afspeelapparaten en selecteert u pc-luidsprekers. Druk op de configuratieknop en u zou het luidsprekerconfiguratievenster moeten zien verschijnen. Druk op de testknop en de luidspreker zou tonen moeten spelen op zowel de linker- als de rechterluidspreker, waarbij de linker eerst speelt. Als de tonen niet in de juiste volgorde worden afgespeeld, zijn de luidsprekers verwisseld en moet u ze verwisselen. Als het geluid speelt, ben je klaar om te gaan. Anders moet u wat probleemoplossing uitvoeren om te onderzoeken of er een probleem is met stuurprogramma's of hardware.

Aanbevolen: