Waar staat 'Yahoo' voor?

Inhoudsopgave:

Waar staat 'Yahoo' voor?
Waar staat 'Yahoo' voor?
Anonim

Yahoo staat voor "Nog een ander hiërarchisch officieel orakel." Leer meer over de betekenis van Yahoo en hoe het een begrip werd.

De informatie in dit artikel gaat over het bedrijf Yahoo, dat soms wordt gespeld met een uitroepteken (Yahoo!).

Image
Image

De betekenis achter de volledige naam van Yahoo

Deze vreemde naam werd in 1994 bedacht door twee elektrotechnische Ph. D. kandidaten aan de Stanford University, David Filo en Jerry Yang. De oorspronkelijke naam voor wat nu de Yahoo-zoekmachine wordt genoemd, was 'David's en Jerry's Guide to the World Wide Web'. Filo en Yang realiseerden zich dat ze een betere naam nodig hadden en wendden zich tot het woordenboek en kozen voor 'yahoo' omdat het een woord was dat iedereen gemakkelijk kan zeggen en onthouden.

De langere titel, "Nog een hiërarchisch officieel orakel", werd later gekozen omdat het de zoekmachine van Filo en Yang perfect beschreef. "Hiërarchisch" beschreef hoe de Yahoo-database was gerangschikt in directorylagen. "Officieel" verwijst naar de kantoormedewerkers die de database hebben gebruikt. En 'orakel' was bedoeld om 'bron van waarheid en wijsheid' te betekenen.

Hoe Yahoo is gemaakt

Het World Wide Web was pas vijf jaar oud en in 1994 nog relatief klein, maar met duizenden websites die elke dag worden gemaakt, werd het moeilijk om te navigeren. Zo werden Filo en Yang geïnspireerd om hun eigen database voor het web te maken. In hun eigen woorden probeerden ze "gewoon al die dingen te pakken en te organiseren om het nuttig te maken."

Filo en Yang brachten vele nachten door met het samenstellen van een lijst van hun favoriete websites voor de Yahoo-database. De lijst was aanvankelijk beheersbaar, maar werd al snel te groot om gemakkelijk te navigeren. De lijst was onderverdeeld in categorieën, die al snel werden opgesplitst in subcategorieën. De database bleef groeien en evolueerde uiteindelijk naar de contextgebaseerde zoekmachine die het vandaag is.

De groei en uitbreiding van Yahoo

Yahoo's publiek groeide grotendeels via mond-tot-mondreclame. Binnen een jaar raakte het Stanford-netwerk zo vol met Yahoo-zoekverkeer dat Filo en Yang hun Yahoo-database naar de Netscape-kantoren moesten verplaatsen.

Na het potentieel van Yahoo te hebben erkend en het in maart 1995 in te voeren, verlieten Filo en Yang hun afstudeerstudie om fulltime bij Yahoo te werken. In april 1995 financierden de investeerders van Sequoia Capital Yahoo met een initiële investering van bijna $ 2 miljoen. Filo en Yang namen ook Tim Koogle aan als CEO en Jeffrey Mallett als COO.

Meer financiering kwam later in 1995 van investeerders Reuters Ltd. en Softbank. Met een team van 49 medewerkers ging Yahoo in april 1996 naar de beurs. In 1997 lanceerde het bedrijf een e-mailservice, Yahoo Mail.

Tegenwoordig is Yahoo, Inc. een toonaangevend wereldwijd internetcommunicatie-, handels- en mediabedrijf dat elke maand wereldwijd een verscheidenheid aan netwerkdiensten aanbiedt aan miljoenen mensen. De makers zijn nooit meer teruggegaan om hun Ph. D. studies, maar ze zijn allebei door Forbes gerangschikt als twee van de 400 rijkste mannen in Amerika.

Aanbevolen: