Android 12 staat 'Play As You Download' toe voor mobiele games

Android 12 staat 'Play As You Download' toe voor mobiele games
Android 12 staat 'Play As You Download' toe voor mobiele games
Anonim

Android 12 krijgt een update waarmee je een game kunt spelen terwijl je deze aan het downloaden bent.

Google kondigde de nieuwe functie genaamd Play as You Download aan, die dit najaar naar Android 12 komt tijdens de Google For Games Developers Summit op maandag, volgens een blogpost die is gepubliceerd op de blog van Android Developers.

Image
Image

"Play as you download, ingebouwd in de kern van Android 12, stelt gebruikers in staat om binnen enkele seconden aan de slag te gaan terwijl game-items op de achtergrond worden gedownload", Greg Hartrell, directeur productbeheer van Google Play en Android, zei in de blogpost.

"We zien dat games minstens twee keer sneller klaar zijn om te openen en we zijn erg enthousiast over de verbeterde gebruikerservaring."

De nieuwe functie zorgt ervoor dat de kernactiva van grotere mobiele games sneller worden gedownload, zodat je de hoofdonderdelen van een game kunt spelen terwijl het bestanden op de achtergrond blijft downloaden.

Naast de mogelijkheid om sneller toegang te krijgen tot meer games, heeft Google ook een nieuw gamedashboard aangekondigd. Google zei dat het dashboard "een overlay-ervaring biedt met snelle toegang tot belangrijke hulpprogramma's tijdens gameplay-achtige schermopname, opname en meer."

We zien dat games klaar zijn om minstens 2 keer sneller te openen.

Google voegde er ook aan toe dat het zijn Play Assist Delivery blijft innoveren, zodat spelers minder tijd hoeven te wachten op het downloaden van hun games, terwijl de kwaliteit van de game behouden blijft. Google zei dat het Texture Compression Format Targeting zou gaan gebruiken om automatisch uit te zoeken welke compressie-indelingen moeten worden gebruikt om de grootte van je game verder te verkleinen.

Deze nieuwe gamefuncties zijn momenteel in bèta voor ontwikkelaars, maar eigenaren van Android-smartphones kunnen ze verwachten zodra Android 12 dit najaar op de markt komt.

Andere opwindende Android 12-functies zijn onder meer nieuwe thema's en kleurenschema's, betere energie-efficiëntie, een nieuw privacydashboard, een uniforme API en meer.

Aanbevolen: