‘Resident Evil’ vindt zichzelf opnieuw uit in zenuwslopend ‘dorp’

Inhoudsopgave:

‘Resident Evil’ vindt zichzelf opnieuw uit in zenuwslopend ‘dorp’
‘Resident Evil’ vindt zichzelf opnieuw uit in zenuwslopend ‘dorp’
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Resident Evil Village is het achtste hoofdartikel in de serie die 25 jaar geleden het survival-horrorgenre definieerde.
  • Village is een direct vervolg op Resident Evil 7 uit 2017, maar je hoeft de laatste game niet te hebben getrotseerd om te genieten van dit spannende horrorspel.
  • Het behoudt de hoofdpersoon en het perspectief van de eerste persoon van de vorige inzending, maar vertegenwoordigt een belangrijke afwijking in het tempo en de gameplay.
Image
Image

Resident Evil Village speelt zich drie jaar na de gebeurtenissen van Resident Evil 7 af, maar de nieuwe nachtmerrie van terugkerende hoofdrolspeler Ethan Winters heeft weinig gemeen met de verschrikkingen die hij eerder onderging.

Naast de voortzetting van het verhaal van Ethan, brengt het nieuwste deel in de iconische survival-horrorserie het angstaanjagende first-person perspectief van de vorige aflevering terug. Maar daar houden de overeenkomsten meestal op, aangezien Village de verontrustende Louisiana-omgeving van zijn voorganger inruilt voor een griezelig stuk Oost-Europees platteland.

De nieuwe locatie is niet de thuisbasis van de typische zombie-achtige bedreigingen van de serie, maar introduceert in plaats daarvan een schurkengalerij met gotische horrorproducten, waaronder weerwolven en vampiers. De meer gevarieerde cast van wezens maakt ook plaats voor verschillende methoden om ze te verzenden - of van ze weg te rennen - zodat Village je consequent scherp houdt.

Degenen die het hebben overleefd

A Winters' Tale

Village pikt het verhaal op van Ethan Winters, de doorsnee-hoofdpersoon uit de vorige inzending, maar je hoeft de laatste game niet te hebben getrotseerd om te genieten van het nieuwste angstaanjagende avontuur van de ongelukkige held. Degenen die Resident Evil 7 hebben overleefd en hopen op meer van hetzelfde, zullen misschien teleurgesteld zijn in het vertrek van Village uit de formule van zijn voorganger.

Gezien het succes van 7, een inzending die in wezen de 25-jarige franchise opnieuw heeft opgestart, hadden de makers ervan gemakkelijk een vervolg kunnen bellen, een dik salaris kunnen incasseren en ermee ophouden. Village is echter veel ambitieuzer dan dat en neemt het angstaanjagende verhaal van Winter in wild onverwachte richtingen.

De langzame angsten van 7 zijn voorbij en Village is veel meer een nagelbijtende achtbaanrit, waarbij een grotere verscheidenheid aan soorten vijanden en gameplay-stijlen wordt gecombineerd tot een bochtige reis die echt niet direct kan worden vergeleken naar wat eraan vooraf is gegaan. Het resultaat is een zit-van-de-broek-ervaring die niet altijd eng is, maar die je zelden laat ontspannen.

Image
Image

Het eerste uur of zo biedt een perfecte weergave van zijn ademloze tempo. Na een korte (optionele) samenvatting van de laatste game en een tragische gebeurtenis die het verhaal van Village in gang zet, bevind je je in het titulaire, gruwelijke gehucht.

Ga een beetje vooruit, en je vecht tegen roedels met tanden, probeert wanhopig uit een brandend gebouw te ontsnappen en sleept je huid door een Running Man-achtige handschoen van martelwerktuigen.

De halsbrekende cadans vertraagt aanzienlijk wanneer je een uitgestrekt, weelderig kasteel betreedt, waar de actie-zware capriolen worden ingeruild voor meer opzettelijke verkenning en het oplossen van puzzels.

Natuurlijk wordt de rustigere sfeer van de omgeving vaak onderbroken door een bijna drie meter lange vrouwelijke vampier en haar trio van bloeddorstige dochters, zodat je hartslag hoger blijft dan de door de dokter aanbevolen niveaus.

Overlevingshorror geëvolueerd

Dit soort grillige tempo kan in de loop van een hele game oud worden, maar Village omzeilt deze potentiële valkuil slim met een briljante structuur die zichzelf een paar uur later begint te openbaren.

Image
Image

In tegenstelling tot het centrale punt in een themapark, dient het dorp als een soort knooppunt dat leidt naar andere themalanden. Hoewel alle gebieden organisch met elkaar verbonden zijn, heeft elk zijn eigen look en feel, vijanden, eindbazen en, belangrijker nog, gameplayfocus.

Naarmate deze structuur in beeld komt, zul je meer inspiratie opmerken uit eerdere inzendingen in de franchise. Dat door vampieren bewoonde kasteel heeft bijvoorbeeld een vergelijkbare sfeer als het met zombies gevulde herenhuis uit de eerste game, terwijl het vechten tegen de weerwolven van het dorp niet zo heel anders is dan het afweren van de met hooivork zwaaiende vijanden van Resident Evil 4.

Op deze manier kunnen delen van Village een welkome terugroepactie lijken voor enkele van de beste momenten uit de serie. Over het geheel genomen voelt het echter als een verfrissende nieuwe richting voor een franchise die al een kwart eeuw risico's neemt, zowel ten goede als ten kwade.

Gooi in een verbluffende visuele presentatie, ongelooflijk meeslepende sfeer en een handvol momenten die een leven lang nachtmerries zouden kunnen voeden, en Village is niet alleen een waardige Resident Evil-inzending, maar een spannende rit die de ruggengraat van zou moeten tintelen elke horrorfan.

Aanbevolen: