Nee, Valve, je hoeft pc-gaming niet te revolutioneren

Inhoudsopgave:

Nee, Valve, je hoeft pc-gaming niet te revolutioneren
Nee, Valve, je hoeft pc-gaming niet te revolutioneren
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Valve werkt naar verluidt aan een nieuwe draagbare pc-console waarmee je je favoriete pc-games onderweg kunt spelen.
  • Vroege code gevonden in een Steam-update wijst erop dat het apparaat de codenaam 'SteamPal' heeft gekregen.
  • Met de eerdere hardwaregeschiedenis van Valve is er niet veel vertrouwen dat deze nieuwe console anders zal blijken te zijn dan de Steam Machines uit het verleden.
Image
Image

Valve bouwt naar verluidt een draagbaar pc-spelsysteem om de Nintendo Switch te verslaan, maar hebben we echt nog een poging nodig om pc-gaming te revolutioneren? Waarschijnlijk niet.

Er zijn opnieuw berichten dat Valve zijn teen in het hardwarespel dompelt. Volgens ArsTechnica werkt de pc-gaminggigant momenteel aan een draagbare pc-console met de codenaam "SteamPal". Dit is niet de eerste keer dat het bedrijf heeft geprobeerd hardware te maken, en het heeft enig succes gezien met de Valve Index in het VR-rijk, maar vrijwel elke andere poging om hardware te maken is op de een of andere manier geflopt.

"Er is ook de grootste factor in dit alles: een draagbare Steam zou niet concurreren met de Nintendo DS of 3DS", vertelde Rex Freiberger, een tech-expert en CEO van Gadget Review, in een e-mail aan Lifewire.

"Het zou concurreren met de Nintendo Switch, een van Nintendo's meest toegankelijke en meest winstgevende consoles aller tijden. Het innovatieve ontwerp biedt voor elk wat wils, en ik denk gewoon niet dat Steam er tegen kan hoek die een aanzienlijk marktaandeel gaat winnen."

Een leemte opvullen die er niet is

Het idee achter deze draagbare gaming-pc's lijkt een poging te zijn om een leemte op te vullen waar momenteel alleen de Nintendo Switch in past. De Switch, die sinds de release in 2017 bijna ongeëvenaard succes heeft gekend, is de op één na bestverkochte console in de geschiedenis van de VS. Als zodanig lijkt het idee te hebben ontstoken dat we meer draagbare spelsystemen nodig hebben.

Image
Image

Het probleem is dat dat niet precies het geval is. Hoewel handheld-gamen zijn voordelen heeft en succes heeft gekend, is er veel meer aan de hand dan alleen een console verzenden die in staat is om onderweg games te spelen. Een deel van de Nintendo-magie is de inhoud die het biedt. Games zoals The Legend of Zelda: Breath of the Wild, Mario Odyssey en Animal Crossing: New Horizons hebben bijgedragen aan het succes van de Nintendo-handheld, iets dat een draagbare pc-console niet zal hebben.

Valve is natuurlijk niet de eerste die een draai maakt bij het maken van een draagbare gaming-pc. We hebben al concepten gezien van een vergelijkbaar type apparaat van Alienware, en verschillende fabrikanten zoals One-Netbook en GPD zijn begonnen met het verzenden van handheld-pc's die zijn gemaakt met gaming in het achterhoofd. Wat echter opv alt aan het feit dat Valve tussenbeide komt, is de legendarische geschiedenis van het bedrijf met het proberen in te breken in de ontwikkeling van hardware die is ontworpen om de manier waarop we pc-games spelen te veranderen.

Leren van het verleden

Het meest verwarrende van dit alles is natuurlijk waarom Valve steeds weer terugkomt in het hardwarespel, vooral als je begint te kijken naar wat het in het verleden heeft gedaan. Dit is niet de eerste keer dat Valve heeft geprobeerd een revolutie teweeg te brengen in de manier waarop we videogames vanaf de pc spelen.

Een draagbare Steam zou niet concurreren met de Nintendo DS of 3DS. Het zou concurreren met de Nintendo Switch …

In 2013 kondigde Valve Steam Machines aan, kant-en-klare computers die SteamOS, een op Linux gebaseerd besturingssysteem, gebruikten om pc-gaming naar je woonkamer te brengen. De apparaten kwamen nooit van de grond, vooral omdat ze teleurstellende specificaties boden en gewoon niet zo aantrekkelijk waren voor reguliere pc-gamers - en Valve heeft ze uiteindelijk van Steam verwijderd.

Een paar jaar later, in 2015, bracht Steam de Steam Link uit, een klein apparaat dat verbinding kon maken met je thuisnetwerk en je pc-games naar een tv kon streamen. Het was ook beschikbaar als app op mobiele telefoons, maar net als de Steam Machines is Steam Link nooit echt van de grond gekomen. Ik herinner me dat ik er een kocht omdat ik oprecht enthousiast was over de mogelijkheid om mijn pc-games buiten mijn kamer te kunnen spelen, maar de verbinding was op zijn best onregelmatig en de kwaliteit was een nachtmerrie.

"Steam Link was een mislukking", legde Freiberger uit. "Er is echt geen andere manier om het te zeggen. Het ontbrak aan echte innovatie en had geen plaats op de markt. Ik geloof dat een draagbare console hetzelfde zou zijn."

Stoommachines en Steam Link zijn niet iets waar je tegenwoordig veel over hoort. SteamOS, het besturingssysteem dat Steam speciaal voor het spelen van games heeft ontworpen, heeft sinds juli 2020 geen update meer ontvangen. Als Valve echt wil dat consumenten deze nieuwe draagbare pc-console kopen, moet het de spelers wat meer vertrouwen geven. proberen tegemoet te komen.

Aanbevolen: