Je hoeft het onderhoud niet te belasten voor een EV

Inhoudsopgave:

Je hoeft het onderhoud niet te belasten voor een EV
Je hoeft het onderhoud niet te belasten voor een EV
Anonim

Een paar maanden geleden gaf onze Hyundai Kona electric een waarschuwing af: "Onderhoud nodig." We hadden ongeveer 7.000 mijl gereden en aangezien Hyundai gratis onderhoud biedt voor nieuwe voertuigen, heb ik een afspraak gemaakt om erachter te komen dat het vereiste werk een wielrotatie was.

Image
Image

Een voordeel dat naar de hemel is geschreeuwd over EV's is hun relatieve onderhoudsvrije levenscyclus. Voorbij zijn olieverversingen, bougies, klepaanpassingen, radiatorspoelingen, enz. Ik heb het grootste deel van mijn leven aan voertuigen gewerkt, en hoewel ik het leuk vind om iets te nemen dat niet goed werkt en het weer normaal te maken, is het niet bepaald geweldig op de portemonnee.

Het is ook niet voor iedereen, wat betekent dat je je voertuig naar de winkel moet sturen of langs de plaatselijke olieverversingsplaats moet gaan en in de rij moet wachten om je vloeistoffen te laten vervangen. Maar omdat een elektrische auto geen verbrandingsmotor heeft met alle onderdelen en sappen die helpen bij het beheersen van de kleine explosies die een auto vooruit helpen, is er veel minder te onderhouden.

Makkelijker dan gas

Normaal gesproken, waar je naar kijkt voor een EV in de loop van ongeveer 100.000 mijl, zijn natuurlijk bandenrotaties. Dit is iets wat je zou moeten doen op een gasvoertuig, dus dit zou niet echt een verrassing moeten zijn. Dan is er de vervanging van het interieurluchtfilter. Dit is niet hetzelfde als het luchtfilter waar u mogelijk naar is gevraagd tijdens het krijgen van uw gasautoservice. Het is iets dat uw benzineauto waarschijnlijk heeft, maar het is niet het filter dat insecten en ander vuil uit de inlaat van uw voertuig houdt.

En dan, nou… dat is het zo'n beetje voor een tijdje. Sommige elektrische voertuigen raden aan om de accukoelvloeistof na ongeveer 100.000 mijl te spoelen.

Image
Image

Wat betreft remmen, er is nog meer goed nieuws. Omdat de meeste elektrische voertuigen regeneratief remmen gebruiken om een voertuig tot stilstand te brengen, gaan de remblokken vaak veel langer mee dan die van een gasvoertuig.

Wat hier gebeurt, is dat regeneratief remmen de elektromotor gebruikt om het voertuig te vertragen. De energie die wordt gegenereerd door de motor, die nu draait terwijl hij de wielen vertraagt, wordt teruggestuurd naar de batterij. Daarom hebben elektrische voertuigen indrukwekkende actieradius wanneer ze door de stad rijden en stoplichten en regelmatig verkeer in de stad tegenkomen, in tegenstelling tot het cruisen op de snelweg met 70 mijl per uur.

Het opvangen van energie via de motor betekent dat de remblokken minder werk hoeven te doen om een elektrische auto tot stilstand te brengen. Met andere woorden, die remblokken gaan veel langer mee dan u gewend bent. Uiteindelijk moeten ze nog steeds worden vervangen en moet het remsysteem samen met de rotors of trommels van het voertuig worden gecontroleerd, maar je zult het lichte piepen van je remmen niet horen als ze aan het einde van hun leven komen voor al een tijdje.

EV's zijn niet perfect

Dit wil niet zeggen dat een EV een magische, zorgeloze machine is die zonder problemen tot het einde der tijden meegaat. Alles gaat uiteindelijk kapot. Elektrische voertuigen hebben nog steeds veersystemen, elektrische systemen en, nog belangrijker, complexe computers die problemen kunnen opleveren. Een licht fabricagefout, een slecht stuk weg of een kleine fout in de code kan leiden tot een probleem dat onderhoud van het servicecentrum vereist.

Image
Image

Dan zijn er natuurlijk de terugroepacties. Batterijen zijn meestal het meest voorkomende probleem als het gaat om het terugroepen van EV's, of op zijn minst het meest verontrustende. Ook het vervangen van een batterij is geen sinecure. Vraag het maar aan Chevy, die precies dat met de Chevy Bolt moest doen nadat er problemen waren ontdekt met de fabricage van de batterijen die ze van LG kregen.

Maar in tegenstelling tot een auto op gas, zal een EV u minder snel verrassen met onderhoudskosten. De EV in de showroom kost misschien meer geld, maar ze zijn momenteel veel goedkoper om te rijden dan de meeste van hun tegenhangers op benzine, en de kostenvoordelen op de lange termijn zorgen voor een voertuig dat tijdens uw dagelijkse leven gemakkelijker is voor de portemonnee.

Je zult ook een stuk minder vettig zijn.

Meer weten over EV's? We hebben een hele sectie gewijd aan elektrische voertuigen!

Aanbevolen: