Het kopen van een gebruikte EV hoeft u niet bang te maken

Inhoudsopgave:

Het kopen van een gebruikte EV hoeft u niet bang te maken
Het kopen van een gebruikte EV hoeft u niet bang te maken
Anonim

Op dit moment kun je Craigslist starten of je lokale dealer bezoeken en een gebruikte EV vinden. Niet alleen conformiteitsvoertuigen zoals de VW eGolf van Fiat 500e (beide zijn eigenlijk geweldige kleine auto's), maar voertuigen met een bereik van meer dan 250 mijl. Dus hoe koop je een gebruikte EV?

Image
Image

Hoewel sommige dingen zijn overgenomen van de wereld van voertuigen op gas, zijn er ook enkele nieuwe dingen om te overwegen. Als ik nieuwe dingen zeg, bedoel ik het grote. Het grootste ding. De batterij.

Bereikzoeker

Traditioneel betekende het kopen van een gebruikte auto het starten van de motor en heel goed luisteren. Piepen de kleppen? Is dat een ontploffing? Waarom loopt dit ding niet soepel stationair? Die problemen zijn niet langer, nou ja, problemen. In plaats daarvan moet je ervoor zorgen dat de batterij geen gedegradeerde stapel elektronen is.

Zoek eerst of de batterij is vervangen. De kans is groot dat als dat zo was, de huidige eigenaar het je zou vertellen, want een nieuwe batterij is een verkoopargument. Dit is waar ik u eraan herinner dat de leeftijd en kilometerstand van het voertuig waarschijnlijk zullen bepalen hoeveel capaciteit het nog heeft. Houd daar allemaal rekening mee. Verwacht niet dat een elektrische auto met meer dan 200.000 mijl dezelfde actieradius heeft als toen hij nieuw was. Met andere woorden, als je veel actieradius nodig hebt en de auto veel kilometers heeft, is het misschien niet eens de moeite waard om hem te bekijken.

Nu is het tijd om te gaan rijden.

Vraag of je de auto een uur buiten wilt zetten en probeer een rondje van 80 kilometer te lopen. Als ze nerveus zijn omdat je zo lang weg bent met hun voertuig, zal een run van 25 mijl werken. Maar hoe meer kilometers u maakt, hoe beter u een idee krijgt van de staat van de batterij. Dit is waar je wat rekenwerk moet doen, maar om je een nieuwe basislijn van het voertuig te geven, kun je het voertuig vinden op de brandstofbesparingssite van de EPA.

Net als bij een gewone auto, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je krijgt waarvoor je betaald hebt en geen geldput.

Bekijk voordat je de auto gaat bekijken de bruikbare batterijcapaciteit van het voertuig. Niet vies, maar bruikbaar. Je kunt dit vinden op de mediapagina van een voertuig of in een aantal meer robuuste beoordelingen van een voertuig. Je hebt dit nummer nodig.

Let op het batterijpercentage aan het begin en het einde van je rit. Bereken met dat getal hoeveel kWh je hebt verbruikt tijdens je rit. Misschien hebt u bijvoorbeeld 25 procent of 25 kWh van een batterijpakket met een capaciteit van 100 kWh gebruikt terwijl u 80 kilometer reed. Het geschatte totale bereik van het voertuig is ongeveer 200 mijl. Maar zo simpel is het niet.

Je moet ervoor zorgen dat de route een mooie mix is van normaal snelweg- en straatverkeer. Als je op de snelweg springt en 80 mijl per uur rijdt voor 50 mijl, krijg je geen bereiknummer dat zelfs maar in de buurt komt van wat de EPA heeft bepaald dat het voertuig kan bereiken. Dit is niet het moment om de prestatieaspecten van de auto te controleren. Zoek uit hoe u gewoonlijk pendelt en probeer dat na te bootsen.

Als het berekende bereik gewoon afschuwelijk is in vergelijking met het bereik waarmee het voertuig werd geleverd toen het nieuw was, heeft de huidige eigenaar het voertuig mogelijk alleen snel opgeladen en/of altijd tot 100 procent opgeladen. Hier kun je onderhandelen over de prijs. Het is ook tijd om de garantie te achterhalen.

Misschien nieuwe gratis batterij

Als de batterij van het voertuig nog onder de garantie v alt en het batterijpakket minder dan 70 procent is aangetast, krijgt u mogelijk een nieuwe gratis batterij na aankoop van de auto. Dat is een grote overwinning voor jou. Maar controleer de kleine lettertjes en bel de fabrikant om er zeker van te zijn dat de garantie overdraagbaar is. Ze zullen waarschijnlijk het voertuigidentificatienummer (VIN) willen wanneer u belt, dus zorg ervoor dat u dat uit de deurpost of de hoek van het zijraam van de bestuurder pakt.

Image
Image

Besef dat als je een nieuwe batterij kunt krijgen voor een auto die je net hebt gekocht, je erop moet wachten terwijl hij wordt onderhouden. Ga naar het servicecentrum en vraag hen hoe lang het doorgaans duurt en gooi er nog een paar dagen bovenop.

Verkrijg de Carfax

We hebben allemaal de commercials gezien met de geanimeerde vos. Maar echt, haal de Carfax voor het voertuig. Het zal je vertellen over eventuele ongelukken die het heeft meegemaakt en andere belangrijke levensmomenten voor de auto.

Maar vertrouw de Carfax niet volledig.

Als een ongeval nooit werd gemeld, zou het niet op de Carfax verschijnen. Hier speel je detective. Gelukkig is slecht carrosseriewerk gemakkelijk te vinden. Zorg ervoor dat u het voertuig bij daglicht of onder sterk licht kunt inspecteren. Iemand die je niet naar het voertuig laat kijken buiten een donkere garage, verbergt waarschijnlijk iets.

Je wilt verf zoeken die er niet helemaal goed uitziet. Misschien is het golvend of heeft het een rare textuur. U wilt ook zoeken naar panelen die er helderder of donkerder uitzien dan andere delen van het voertuig.

En let op grotere paneelopeningen op één plek dan op de rest van het voertuig. Misschien past een koplamp aan de ene kant van de auto niet zo goed als aan de andere kant. Dat is een duidelijk teken van een fenderbuiger.

Ik zou graag denken dat mensen openhartig en eerlijk zijn over wat ze verkopen, maar mensen zijn mensen, en sommigen zijn blij om je op te lichten.

Image
Image

Dit geldt ook voor dealers. Een grote gevestigde dealer is misschien niet in opkomst. Laat de grote glanzende showroom je niet afleiden van een goede inspectie.

Banden en interieur

Zorg ervoor dat de banden allemaal hetzelfde zijn en van een grote fabrikant zijn. Controleer ook hun loopvlak. Niet-overeenkomende banden en loopvlakslijtage kunnen de eerste aanwijzingen zijn dat er andere dingen mis zijn. Ook kan het interieur een goede indicatie zijn van hoe het voertuig is onderhouden.

De kilometerteller zou 70.000 mijl kunnen aangeven, maar als het interieur aanvoelt alsof het door een hel is gegaan, is ofwel de auto mishandeld, of (en dit wordt steeds minder een probleem) is er met de kilometerteller geknoeid. Til vloermatten en de bagageruimteafdekking altijd op. Als een voertuig een lekkage of andere problemen heeft gehad, is deze meestal te vinden in de laadruimte. Zoek daar naar roest, schimmel en gewoon algemene gekheid. Als je het ziet, loop dan weg. Een lekkende auto is lastig te repareren en heeft waarschijnlijk andere problemen veroorzaakt.

Breng een vriend mee

We kunnen niet allemaal autoliefhebbers zijn. Sommigen van ons moeten gewoon aan het werk en willen dat doen met een EV. Maar als u uw weekenden niet besteedt aan het lezen van automagazines en het posten op willekeurige forums over Saabs, heeft u waarschijnlijk een vriend of familielid die dat wel doet. Neem ze mee, maar herinner ze eraan wat je precies wilt. U wilt transport, geen project.

In mijn eigen leven neem ik graag een auto en repareer ik hem omdat ik graag aan auto's werk. Als je net als ik bent, cool. Als u dat niet bent en u wilt gewoon aan het werk, laat u dan niet door een vriend of de persoon die het voertuig verkoopt u in een project aanpraten. Projecten zijn duur en tijdrovend en frustrerend en duur. Had ik al gezegd duur? Ik heb een projectauto en het is zeker niet het voertuig dat ik elke dag gebruik.

Nieuwe EV's zijn nog steeds erg duur en buiten het bereik van veel mensen. De gebruikte markt begint een toestroom van oudere EV's te zien, dit zou kunnen zijn hoeveel mensen verbrandingsmotoren dumpen. Zoek uit wat je nodig hebt qua bereik en begin rond te kijken. Maar net als bij een gewone auto is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je krijgt waarvoor je betaald hebt en niet een geldput.

Meer weten over EV's? We hebben een hele sectie gewijd aan elektrische voertuigen!

Aanbevolen: