Hoe u uw netwerk kunt wijzigen van openbaar naar privé

Inhoudsopgave:

Hoe u uw netwerk kunt wijzigen van openbaar naar privé
Hoe u uw netwerk kunt wijzigen van openbaar naar privé
Anonim

Wat te weten

  • Selecteer het Wi-Fi pictogram in de Windows-taakbalk, selecteer Eigenschappen onder het Wi-Fi-netwerk en kies vervolgensPrivé.
  • Als u een Ethernet-verbinding gebruikt, gaat u naar Start > Instellingen > Netwerk en internet, selecteer Eigenschappen onder Ethernet en kies vervolgens Privé.
  • Je moet het netwerk instellen op privé om bestanden te delen of verbinding te maken met andere netwerkapparaten zoals printers.

Dit artikel legt uit hoe je een netwerk kunt wijzigen van openbaar naar privé op Windows 10. Als je een verbinding aanwijst als privé, is deze zichtbaar voor andere apparaten, dus doe dit alleen voor netwerken die je vertrouwt.

Hoe verander ik van openbaar naar privé netwerk in Windows 10?

Zodra je verbinding hebt gemaakt met een wifi-netwerk, volg je deze stappen om het van openbaar naar privé te veranderen:

U moet ingelogd zijn als beheerder om uw netwerk te wijzigen van openbaar naar privé of vice versa.

  1. Selecteer het Wi-Fi pictogram in de Windows-taakbalk. Als u het pictogram niet ziet, selecteert u de pijl omhoog om de opties uit te vouwen.

    Image
    Image
  2. Selecteer onder het Wi-Fi-netwerk Eigenschappen.

    Image
    Image
  3. Kies Privé onder Netwerkprofiel.

    Image
    Image
  4. Sluit het instellingenvenster. De wijziging wordt onmiddellijk van kracht.

Een wifi-netwerk instellen op privé bij verbinding via Ethernet

Als je verbinding maakt met een netwerk via een Ethernet-kabel, is het proces iets anders. U kunt deze alternatieve methode ook gebruiken wanneer u via Wi-Fi bent verbonden.

  1. Selecteer het Windows Start-menu en kies Instellingen.

    Image
    Image
  2. Selecteer Netwerk en internet in Windows-instellingen.

    Image
    Image
  3. Selecteer Eigenschappen onder Ethernet.

    Image
    Image
  4. Kies Privé onder Netwerkprofiel.

    Image
    Image
  5. Sluit het instellingenvenster. De wijziging wordt onmiddellijk van kracht.

Hoe schakel ik het openbare netwerk uit?

Als je verbinding maakt met een nieuw wifi-netwerk, is dit standaard ingesteld op openbaar. Om deze functie uit te schakelen, moet u de netwerkeigenschappen wijzigen.

Als u het netwerk als openbaar of niet-vertrouwd aanwijst, zorgt u ervoor dat andere apparaten in het netwerk geen toegang hebben tot uw pc. Als je een openbare wifi-hotspot gebruikt, raden we je aan om je verbinding openbaar te houden.

Hoe maak ik mijn internetverbinding privé?

Het instellen van een netwerkverbinding op privé beschermt je privacy niet. Het tegenovergestelde is waar: het wijzigen van een netwerk naar privé maakt het vindbaar voor andere apparaten in het netwerk. Als je niet wilt dat je computer kwetsbaar is voor hackers, laat de verbinding dan openbaar.

Dat gezegd hebbende, kunt u geen verbinding maken met netwerkprinters of bestanden delen met andere computers, tenzij u het draadloze netwerk op privé zet. Wijzig alleen de netwerkinstelling voor verbindingen die u vertrouwt, zoals thuis- of werkpleknetwerken.

FAQ

    Hoe verander ik mijn netwerk van openbaar naar privé in Windows 7?

    Als u Windows 7 gebruikt, klikt u met de rechtermuisknop op het netwerkpictogram in de taakbalk en selecteert u vervolgens Open Network and Sharing Center Under View Active Networks , klik op het netwerk dat je gebruikt. Je hebt drie opties: Openbaar netwerk, Thuisnetwerk en Werknetwerk SelecteerThuisnetwerk of Werknetwerk voor een privéverbinding.

    Hoe verander ik mijn netwerk van openbaar naar privé in Windows 8.1?

    Als u Windows 8.1 gebruikt, opent u de Charms-balk en selecteert u Pc-instellingen wijzigen Klik op Netwerk om uw actieve verbindingen te zien, schakel vervolgens Apparaten en inhoud zoeken in. Hierdoor verandert het netwerk van openbaar naar privé omdat de optie niet beschikbaar is voor openbare netwerken.

Aanbevolen: