Hoe u uw Facebook-profiel als openbaar kunt bekijken

Inhoudsopgave:

Hoe u uw Facebook-profiel als openbaar kunt bekijken
Hoe u uw Facebook-profiel als openbaar kunt bekijken
Anonim

Wat te weten

  • Select profile icon > three dots > View As.
  • Gebruik de openbare weergavefunctie van Facebook om precies te bevestigen welke informatie je met het publiek deelt.

Dit artikel legt uit hoe je je Facebook-profiel kunt bekijken zoals het voor het publiek verschijnt.

Hoe u uw Facebook-profiel als openbare gebruiker kunt bekijken

Facebook stelt je in staat bepaalde informatie openbaar te delen, met vrienden, met specifieke vrienden of gewoon met jezelf. Als u uw Facebook-profiel wilt zien zoals het publiek het ziet, kunt u dit doen door de openbare weergavefunctie van Facebook te gebruiken.

Je kunt dit doen op Facebook.com en de officiële Facebook-app voor iPhone/Android. Voor beide worden instructies gegeven, maar schermafbeeldingen worden alleen verstrekt voor Facebook.com.

  1. Navigeer naar Facebook.com in een webbrowser of open de Facebook-app op uw apparaat en selecteer uw profiel pictogram in het veld voor het opstellen van berichten of de rechterbovenhoek van de pagina om naar je profiel te gaan.
  2. Selecteer op Facebook.com de drie stippen onder je omslagfoto.

    Selecteer in de app de drie stippen rechts van de blauwe knop Verhaal toevoegen.

  3. Selecteer Bekijken als.

    Image
    Image
  4. Uw profiel wordt aan u getoond alsof u het als een openbare gebruiker bekijkt. Dit is hoe niet-vrienden je profiel zien.

    Image
    Image

    Als je merkt dat er iets in het openbaar verschijnt dat je voor het publiek wilt verbergen, kun je de privacy-instellingen voor die informatie aanpassen.

Waarom u uw Facebook-profiel als openbare gebruiker zou moeten bekijken

Je moet de openbare weergavefunctie van Facebook gebruiken als je precies wilt weten welke informatie je privé versus openbaar houdt. Onthoud dat iedereen die je profiel tegenkomt tijdens het zoeken of op de een of andere manier de directe link naar je profiel vindt, de informatie kan zien die je openbaar hebt gemaakt.

Je Facebook-profiel als openbaar bekijken is nog belangrijker als je al vele jaren op het platform zit. In het verleden was je misschien wat nonchalanter met wat je deelde, wat betekent dat het heel gemakkelijk kan zijn geweest om je huidige privacy-instellingen over het hoofd te zien voordat je iets deelde of postte.

Door je profiel als openbare gebruiker te bekijken, krijg je precies te zien wat een niet-vriend op je profiel ziet en kun je vervolgens beslissen of je de privacy moet aanpassen of misschien iets helemaal moet verwijderen.

Je Facebook-profiel als vriend bekijken

Facebook stond gebruikers eerder toe hun profielen als vrienden te bekijken. Nadat je Weergeven als hebt geselecteerd, kun je Weergeven als specifieke persoon selecteren en de naam van een vriend typen om te zien hoe hun profiel eruitzag vanuit het oogpunt van die vriend.

Helaas is deze functie verwijderd vanwege een beveiligingsinbreuk die eraan was gekoppeld in 2018. Er is geen woord over of deze uiteindelijk terug zal worden gebracht.

Als je je Facebook-profiel als een specifieke vriend wilt zien, komt er wat meer werk bij kijken. Dit zijn uw opties:

  • Vraag een specifieke vriend om je profiel te bekijken de volgende keer dat je fysiek bij hem bent. Dit is misschien wel de gemakkelijkste optie.
  • Vraag een specifieke vriend om je een screenshot van je profiel te sturen. Als je niet persoonlijk bij elkaar kunt komen, vraag dan een vriend om een screenshot van je profiel te maken en naar je te sturen.
  • Maak een nieuw Facebook-profiel. U kunt een geheel nieuw Facebook-account instellen, een vriendschapsverzoek sturen naar uw oorspronkelijke account en vervolgens het secundaire account gebruiken om uw profiel één keer te bekijken je bent er bevriend mee geworden.

Aanbevolen: