HalloApp streeft naar een privé, advertentievrij sociaal netwerk

HalloApp streeft naar een privé, advertentievrij sociaal netwerk
HalloApp streeft naar een privé, advertentievrij sociaal netwerk
Anonim

Twee voormalige technici van WhatsApp hebben een nieuw privé sociaal netwerk opgericht, HalloApp genaamd, dat zich meer richt op hechte relaties en reclamevrij blijft.

HalloApp is dinsdag stilletjes gelanceerd en kan worden gedownload in de App Store en de Google Play Store. De nieuwe app heeft veel overeenkomsten met WhatsApp, zoals het focussen op het onderhouden van relaties met goede vrienden en familie via versleutelde berichten. Maar het schuwt het om gebruikers te bombarderen met advertenties en, zoals vermeld in een bericht op de officiële blog van de app, "een algoritmische feed van betekenisloze inhoud."

Image
Image

HalloApp heeft een minimalistisch ontwerp en esthetiek. Het is onderverdeeld in vier hoofdtabbladen: een feed voor berichten van vrienden, groepschats, individuele chats en instellingen. Er zijn geen algoritmen die berichten sorteren op wat de app denkt dat een gebruiker zou willen zien. De app heeft ook geen advertenties of vind-ik-leuks of volgers; het is bedoeld voor gebruik in kleine groepen.

De app is ontwikkeld en mede opgericht door Neeraj Arora en Michael Donohue, die beiden voor en na de overname door Facebook bij WhatsApp werkten. Arora schreef HalloApp's eerste blogpost, waarin hij op subtiele wijze prikjes neemt bij grotere sociale-mediabedrijven, en zelfs zo ver gaat om sociale media "de sigaret van de 21e eeuw" te noemen, en voegt eraan toe: "Hoe meer we inhaleren, hoe zieker we worden."

Image
Image

Hoewel Facebook nooit rechtstreeks wordt genoemd, komt Arora's kritiek op sociale media overeen met de algemene kritieken die mensen op dat sociale netwerk hebben. De oprichting van HalloApp lijkt een reactie te zijn op de huidige staat van sociale media en het algehele gebrek aan privacy, te oordelen naar de woorden van Arora.

Arora benadrukt ook het feit dat HalloApp geen persoonlijke gegevens van een van zijn gebruikers verzamelt of opslaat, en besluit het bericht door te stellen dat de app de visie heeft om een veilige en besloten plek te creëren waar mensen verbinding kunnen maken.

Aanbevolen: