Hoe te repareren dat Mozilla Thunderbird niet start

Inhoudsopgave:

Hoe te repareren dat Mozilla Thunderbird niet start
Hoe te repareren dat Mozilla Thunderbird niet start
Anonim

Sommige Mozilla Thunderbird-gebruikers hebben een probleem opgemerkt waarbij Thunderbird lijkt te bevriezen - het reageert niet of start niet op, ook al lijkt het te werken. Thunderbird retourneert meestal de foutmelding:

Thunderbird is al actief, maar reageert niet. Om een nieuw venster te openen, moet u het bestaande Thunderbird-proces sluiten of uw systeem opnieuw opstarten.

Vaak retourneert het sluiten van Thunderbird deze extra fout:

Uw Thunderbird-profiel kan niet worden geladen. Het kan ontbreken of ontoegankelijk zijn.

Als je deze problemen hebt, is dit wat er kan gebeuren en wat je kunt doen om deze problemen op te lossen.

Deze stappen voor probleemoplossing zijn van toepassing op Thunderbird versie 68.8.0 en eerder.

Oorzaken van Thunderbird reageert niet

Als Thunderbird weigert te starten en een fout retourneert over een bestaand Thunderbird-proces, komt dat omdat Thunderbird denkt dat uw profiel in gebruik is. De oorzaak kan een verouderde profielvergrendeling zijn die is achtergebleven nadat Thunderbird is gecrasht. Dit betekent dat Thunderbird tijdelijke bestanden niet goed heeft afgesloten of niet correct heeft opgeschoond. Extra processen worden op de achtergrond uitgevoerd en Thunderbird is verward, bevroren en kan niet worden geopend.

Een andere oorzaak kan zijn dat Thunderbird op een andere computer draait. Thunderbird kan niet op meer dan één computer tegelijk met hetzelfde profiel draaien.

Image
Image

Hoe Thunderbird opnieuw te laten beginnen

Als Thunderbird actief is maar niet reageert, of als het aangeeft dat uw profiel in gebruik is, zijn dit de stappen die u moet proberen.

  1. Sluit en heropen Thunderbird. Het is altijd het proberen waard om de toepassing te sluiten en vervolgens opnieuw te openen. Selecteer Thunderbird > Sluit Thunderbird af in het menu en open de toepassing opnieuw om te zien of dit het probleem oplost.
  2. Sluit Thunderbird op een andere computer. Als Thunderbird met uw profiel op een andere computer draait, sluit Thunderbird dan op die computer af door Thunderbird > Thunderbird afsluiten te selecteren in het menu. Log dan opnieuw in op de computer die je gebruikt.

  3. Dood de achtergrondprocessen van Thunderbird. Zelfs als u Thunderbird hebt gesloten, is het mogelijk dat de toepassing op de achtergrond wordt uitgevoerd. Het beëindigen van Thunderbird-processen die op de achtergrond worden uitgevoerd, kan het probleem mogelijk oplossen. Doe dit op een Windows-systeem vanuit Taakbeheer.

    Met macOS, sluit alle Thunderbird-processen geforceerd af vanuit de Activiteitenmonitor. Gebruik op een Unix-systeem de opdracht killall -9 thunderbird in een terminal.

  4. Start de computer opnieuw op. Opnieuw opstarten is een gemakkelijke oplossing die vaak veel technische problemen oplost.
  5. Start Thunderbird in de veilige modus. Dit start de applicatie zonder bepaalde extensies of add-ons die de foutmelding hebben veroorzaakt. Open in Veilige modus en kijk of dit het probleem oplost.
  6. Verwijder het parentlock-bestand. Het parentlock-bestand wordt elke keer dat Thunderbird wordt gestart gemaakt en moet automatisch worden gewist nadat u Thunderbird hebt afgesloten. Als Thunderbird het sluitproces niet correct voltooit, wordt het parentlock-bestand niet verwijderd. Verwijder het bestand handmatig om te zien of dit het probleem oplost.

    Op een Mac opent u een terminalvenster en typt u cd en een spatie. Sleep vanuit de Thunderbird-map in Finder het pictogram naar het terminalvenster zodat het pad naar de map onmiddellijk volgt op de cd-opdracht. Druk op Enter om de opdracht uit te voeren en voer vervolgens rm -f in.ouderslot

    Verwijder op Unix parentlock en lock uit de Thunderbird-map.

  7. Gebruik de LockHunter-tool voor het ontgrendelen van bestanden. Gebruik LockHunter om te zien waardoor Thunderbird niet kan worden geopend en sluit vervolgens eventuele blokkeringen van het programma af, zodat u het normaal kunt gebruiken.
  8. Repareer Thunderbird-mappen. Een map is mogelijk beschadigd. Repareer Thunderbird-mappen om te zien of dit het probleem oplost.
  9. Maak een nieuw Thunderbird-profiel aan. Er kan iets mis zijn met uw Thunderbird-profiel. Profielen in Thunderbird en Firefox slaan informatie op over uw instellingen, e-mail, accounts en extensies die u hebt geïnstalleerd. Als er iets misgaat, maak dan een back-up van je profiel en maak dan een nieuw profiel aan.

  10. Installeer Thunderbird opnieuw. Als geen van deze stappen voor probleemoplossing het probleem oplost, verplaatst u uw profielmap naar een andere locatie om er een back-up van te maken. Installeer Thunderbird vervolgens opnieuw zonder dat er een profiel aanwezig is. Alles zou opnieuw moeten beginnen.

Aanbevolen: