De 6 beste thuisbioscoop-pc's van 2022

Inhoudsopgave:

De 6 beste thuisbioscoop-pc's van 2022
De 6 beste thuisbioscoop-pc's van 2022
Anonim

Thuisbioscoop-pc's (HTPC's) zijn computers die zijn ontworpen voor gebruik in de woonkamer in plaats van op kantoor. Een thuisbioscoop-pc kan fungeren als een mediahub, waarmee u uw digitale video- en muziekbibliotheek kunt streamen naar andere apparaten in uw thuisnetwerk, of gewoon Netflix, Spotify en andere streamingdiensten kunt afspelen op uw thuisbioscoopopstelling. Deze flexibele computers hebben veel gemeen met de beste desktop-pc's, maar ze zijn doorgaans kleiner en meer gericht op het leveren van media.

De beste thuisbioscoop-pc's zijn zowel klein als krachtig, wat betekent dat ze ook vaak duur zijn. Als u met een beperkt budget werkt, kunt u verwachten dat u de grootte, het vermogen of beide opoffert om uw gewenste prijsniveau te bereiken. Sommige meer betaalbare opties die de kracht van meer geavanceerde thuisbioscoop-pc's missen, zijn opties zoals stick-pc's en op Chrome gebaseerde systemen. Je kunt een laptop in een mum van tijd ook als thuisbioscoop-pc gebruiken, maar dat is niet de meest elegante oplossing.

Onze beste keuze voor de categorie is de Intel NUC 817HNK. Het is een compacte en krachtige HTPC met een snelle processor en videokaart, waardoor hij mediastreaming en gaming in één pakket aankan.

Om u te helpen de beste thuisbioscoop-pc voor uw eigen installatie te vinden, hebben we systemen van alle topfabrikanten onderzocht en getest, waaronder Intel, Apple, Asus en anderen. We hebben de beste keuzes geïdentificeerd, waaronder kleine krachtpatsers, systemen die je ook kunt gebruiken voor werk of gaming, en zelfs opties die draaien op macOS en Chrome OS.

Lees verder om de beste thuisbioscoop-pc's hieronder te zien.

Beste algemeen: Intel NUC 817HNK

Image
Image

De Intel NUC 8I7HNK is een krachtig beest in een klein pakketje. De kleine vormfactor maakt het gemakkelijk om dit apparaat probleemloos in vrijwel elke thuisbioscoopopstelling te plaatsen, terwijl de krachtige interne componenten ervoor zorgen dat het klaar is om zo ongeveer alles aan te kunnen, van 4K UHD-video tot virtual reality (VR) gaming. De meegeleverde opslagschijf van 1 TB is misschien niet genoeg voor uw hele digitale bibliotheek, maar u kunt altijd aansluiten op een netwerkverbonden opslag (NAS) via de meegeleverde Ethernet-poort of ingebouwde Wi-Fi.

Deze thuisbioscoop-pc wordt geleverd met een snelle quad-core Intel Core i7-processor, Radeon RX Vega M GL-graphics en 8 GB DDR4 RAM. Dat zijn behoorlijk indrukwekkende specificaties voor zo'n kleine machine, en deze hardware positioneert de Intel NUC 8I7HNK als een krachtpatser voor thuisbioscopen, klaar om video naar maximaal zes schermen tegelijk te sturen, of twee 4K-schermen, in UHD te streamen en zelfs VR af te spelen videogames als je een VR-headset hebt.

Beste Apple: Apple Mac Mini

Image
Image

De Mac Mini is een prachtig stukje techniek met indrukwekkende specificaties en een uitzonderlijk hoog prijskaartje. De Mac Mini is verkrijgbaar in een groot aantal verschillende configuraties en wordt geleverd met een enkele HDMI 2.0-poort die 4K-video naar je tv kan leiden, en je kunt ook een tweede 4K-scherm aansluiten via een van de meegeleverde Thunderbolt 3-poorten. Alle modellen zijn voorzien van Ethernet voor aansluiting op uw thuisnetwerk, en u kunt zelfs upgraden naar 10 GB Ethernet en een compatibele high-speed Network-Attached Storage (NAS)-eenheid om uw thuisbioscoopervaring desgewenst af te ronden.

Het beste aan de Mac Mini, en wat hem zo geschikt maakt voor de rol van thuisbioscoop-pc, is de kleine, bescheiden behuizing. Deze kleine computer is klein genoeg om in zowat elke thuisbioscoopopstelling te schuiven, naast of bovenop je andere componenten, en de slanke, ruimtegrijze behuizing zal waarschijnlijk niet botsen met de rest van je apparatuur.

De basisconfiguratie, met een 3,6 GHz quad-coreprocessor en 256 GB opslagruimte, is perfect geschikt voor een streamingopstelling, maar de geïntegreerde grafische kaart, zonder optie voor een aparte grafische kaart, betekent dat de Mac Mini dat niet zal zijn. dubbel werk doen als zowel een thuisbioscoop-pc als een gaming-installatie in de woonkamer.

"Ik kon jongleren met een indrukwekkend aantal browservensters, intensieve apps zoals Photoshop en Handbrake, spraak- en videochat via Discord en meer zonder echte problemen tegen te komen." - Jeremy Laukkonen, producttester

Image
Image

Beste voor werk: ThinkStation P340 Tiny Workstation

Image
Image

Het kopen van een geweldige thuisbioscoop-pc kan een behoorlijk grote investering zijn, dus misschien wilt u nadenken over een installatie die dubbel dienst kan doen als werkstation. Het ThinkStation P340 Tiny Workstation is zo'n machine, met de goede eigenschappen om zowel je thuisbioscoop te draaien als de rest van de dag echt werk te verzetten. Het is ook zwaar, omdat het 18 MIL-STD-810G-tests heeft doorstaan, dus het is gebouwd om veel meer te weerstaan dan een beetje dagelijks gedrang als je het verplaatst tussen je kantoor en je thuisbioscoop.

Het basismodel is uitgerust met een Core i3-processor van de 10e generatie, die u kunt upgraden naar een Core i5 of Core i7. Je krijgt ook de keuze uit 8 of 16 GB DDR3 RAM, een snelle 256 of 512 GB PCIe SSD en een aantal verschillende discrete NVIDIA Quadro grafische kaarten. Met dergelijke kracht kun je 4K-video naar meerdere schermen pushen of zelfs games spelen naast het streamen van media-inhoud.

Het beste van de ThinkStation P340 is het feit dat hij zoveel hoogwaardige hardware verpakt in een opmerkelijk klein pakket. Met optioneel bevestigingsmateriaal heeft u de mogelijkheid om de unit onder uw bureau of zelfs aan de achterkant van uw monitor te monteren. Koop extra stroom- en HDMI-kabels en u kunt deze kleine krachtpatser aan het einde van de werkdag gemakkelijk uit de houder trekken en op zijn plaats plaatsen om uw thuisbioscoop 's nachts van stroom te voorzien.

Beste te monteren: Dell Optiplex 3070 Micro

Image
Image

De Dell Optiplex 3070 Micro is een geweldige keuze als je met een klein budget werkt en ook weinig ruimte hebt. Hoewel dit apparaat klein genoeg is om in de meeste thuisbioscoopkasten en andere situaties te passen, kunt u het met een optionele beugel aan de achterkant van uw VESA-compatibele televisie monteren. Leid ook voorzichtig korte kabels achter uw televisie, voeg een soundbar toe en de Dell Optiplex 3070 kan de kern vormen van een van de meest onopvallende thuisbioscoopsystemen die er zijn.

De Dell Optiplex 3070 Micro op instapniveau biedt een uitstekende mix van betaalbaarheid en prestaties, met een dual-core Pentium-processor, 4 GB DDR4 RAM en een ruime harde schijf van 500 GB, allemaal met een prijskaartje dat lager is dan een groot deel van de concurrentie. Als u een optie met hogere prestaties nodig heeft, kunt u upgraden naar verschillende Core i3-, Core i5- en Core i7-processors, een 256 GB PCIe SSD toevoegen, tot 8 GB RAM toevoegen en meer.

Het enige echte nadeel van de Dell Optiplex 3070 Micro is dat er geen optie is voor discrete graphics, dus je zult dit niet gebruiken als zowel een thuisbioscoop-pc als een gaming-rig. Als dat niet belangrijk is, dan heeft deze lijn heel wat te bieden.

Beste voor gaming: Origin PC Chronos

Image
Image

De Origin Chronos is aan de grotere kant van pc's die we aanbevelen voor gebruik in thuisbioscoopomgevingen, maar er is een goede reden voor de uitzondering. Deze pc is nog steeds aanzienlijk kleiner dan je typische toreneenheid, maar toch krachtig genoeg om het 4K-scherm in je thuisbioscoopsysteem te laten werken en vervolgens naadloos over te schakelen om veel van de nieuwste games op de hoogste instellingen te spelen. Als je een thuisbioscoopfanaat bent die ook van pc-gaming houdt, dan voldoet de Origin Chronos aan alle eisen.

Hoewel de Chronos wat aan de grote kant is, zullen gamers zich meteen op hun gemak voelen met het formaat en de vormfactor. Het voldoet niet precies aan de maatspecificaties van een specifiek gamesysteem, maar het ziet er niet misplaatst uit naast een Xbox One of PlayStation 4, en het zal ook niet langer welkom zijn geweest tegen de tijd dat je upgradet naar de volgende generatie van consoles.

De basisconfiguratie van de Origin Chronos wordt geleverd met een zes-core AMD Ryzen 5 3600 en een Nvidia GeForce GTX 1660 Super, wat betekent dat je hem zelfs kunt gebruiken met enkele van de beste VR-headsets. Je kunt ook upgraden naar een verscheidenheid aan krachtigere Intel- en AMD Ryzen-CPU's en zelfs een beestachtige Nvidia GeForce3 RTX Titan plaatsen als je echt je thuisbioscoop- en game-ervaringen toekomstbestendig wilt maken.

De Origin Chronos is een beetje prijzig als je niet op zoek bent naar een thuisbioscoop-pc die kan dienen als een krachtige gaming-installatie, maar het is een fantastische optie als dat is wat je zoekt. Je hebt zelfs de mogelijkheid om achteraf te upgraden, net als bij een traditionele pc, hoewel de PCIe- en DIMM-slots af fabriek allemaal vol zijn, dus je vervangt componenten door upgrades in plaats van alleen maar nieuwe functionaliteit toe te voegen.

Beste zakprestaties: Intel Compute Stick CS125

Image
Image

De Intel Compute Stick is een opmerkelijk kleine thuisbioscoop-pc, met een vormfactor die niet veel groter is dan de meeste televisiestreamingapparaten. Hij is ontworpen om rechtstreeks op een van de HDMI-poorten van je televisie aan te sluiten, of je kunt een HDMI-adapter gebruiken als de Compute Stick daar te groot voor is.

In tegenstelling tot streaming-apparaten met een vergelijkbare vormfactor, is de Intel Compute Stick een legitieme Windows-pc. Het biedt de volledige Windows 10-ervaring, wat betekent dat je deze kleine thuisbioscoop-pc kunt gebruiken om alles te doen wat je kunt doen met elke andere Windows-computer. Je kunt apps installeren, op internet surfen en natuurlijk media streamen voor je thuisbioscoop.

De Intel Compute Stick is er in een paar configuraties, dus het is belangrijk om de juiste te kiezen. De meest betaalbare optie heeft een lichtgewicht Atom-processor die geschikt is voor basisstreaming, maar verwacht geen zwaar werk. Er zijn duurdere versies beschikbaar met snellere processors, allemaal in dezelfde kleine vormfactor.

Er zijn een heleboel geweldige thuisbioscoop-pc-opties die er zijn, maar we zijn van mening dat de Intel NUC 817HNK (zie bij Amazon) echt alle juiste vakjes aanvinkt. Het vormt een acceptabel compromis tussen kosten en prestaties, heeft de kracht die nodig is om games te spelen naast het streamen van 4K-video, en is klein genoeg om in de meeste thuisbioscoopinstellingen te passen.

Misschien wil je je ogen richten op een alternatief zoals de Azulle Quantum Access als je met een heel krap budget werkt, of iets als de NZXT H1 Mini PC als high-performance gaming je grootste zorg is, maar de Intel NUC 817HNK vertegenwoordigt absoluut de beste keuze voor de meeste mensen.

Bottom Line

Jeremy Laukkonen schrijft al meer dan tien jaar over pc's, thuisbioscoop en gerelateerde onderwerpen en recenseert ze, en hij bouwt al meer dan twee keer zoveel tijd zijn eigen installaties.

Waar u op moet letten bij een thuisbioscoop-pc

Processor

Je vindt thuisbioscoop-pc's die zijn uitgerust met zowel Intel- als AMD-CPU's. AMD is een prima keuze als je op zoek bent naar een budgetmodel en geen behoefte hebt aan hoge prestaties, terwijl Intel doorgaans hogere prestaties biedt. De nieuwste AMD-processors hebben dat script omgedraaid met fantastische prestaties van hun duurste aanbod, maar het is onwaarschijnlijk dat u zo'n investering doet in een thuisbioscoop-pc.

Grafische kaart

Als je de beste prestaties wilt, moet je thuisbioscoop-pc een aparte grafische kaart hebben. Het hoeft niet krachtig genoeg te zijn om de nieuwste games te spelen als je niet ook een gamer bent, maar het moet wel krachtig genoeg zijn om een HD- of 4K-scherm aan te sturen, of meerdere schermen, afhankelijk van je configuratie. Als budget belangrijker is, moet je misschien genoegen nemen met geïntegreerde graphics.

Opslag

Je hebt voldoende opslagruimte nodig als je je mediabibliotheek wilt converteren naar digitale inhoud die je op je thuisbioscoop-pc kunt afspelen of naar andere apparaten in je huis wilt streamen. Zoek naar minimaal een 256 GB SSD met de optie om meer toe te voegen via USB of Ethernet. Als je liever je inhoud streamt, zoek dan in plaats daarvan naar een thuisbioscoop-pc met een ingebouwde 802.11ac of 802.11ax wifi-kaart.

Aanbevolen: