Selecteer een nieuwe e-mailnotificatiestijl in Mac OS X Mail

Inhoudsopgave:

Selecteer een nieuwe e-mailnotificatiestijl in Mac OS X Mail
Selecteer een nieuwe e-mailnotificatiestijl in Mac OS X Mail
Anonim

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u macOS-e-mailmeldingen instelt in de stijl die u kiest. Je kunt meldingen laten blijven hangen en zeuren totdat je ze accepteert, snelle meldingen in één oogopslag of gewoon een geluid.

De informatie in dit artikel is van toepassing op de volgende besturingssystemen: macOS Catalina (10.15), macOS Mojave (10.14), macOS High Sierra (10.13), macOS Sierra (10.12), OS X El Capitan (10.11), OS X Yosemite (10.10), OS X Mavericks (10.9), OS X Mountain Lion (10.8) en OS X Lion (10.7).

Kies een stijl voor e-mailmeldingen

Kiezen hoe je wilt dat OS X of macOS Mail je waarschuwt voor nieuwe berichten:

  1. Open Systeemvoorkeuren vanuit het Mac Dock of het vervolgkeuzemenu onder het Apple-pictogram bovenaan het scherm.

    Image
    Image
  2. Tik op Meldingen.

    Image
    Image
  3. Selecteer Mail in de lijst met applicaties in het linkerdeelvenster.

    Image
    Image
  4. Schakel de schuifregelaar naast Sta meldingen van Mail in naar On in macOS Catalina. (Vroegere versies van het besturingssysteem vereisen deze stap niet.)

    Image
    Image
  5. Kies de stijl voor nieuwe berichtwaarschuwingen in de Mail alert style sectie. Je hebt drie opties: Geen, Banners en Alerts.

    Image
    Image

Mail Alert-stijlen

Hier is meer informatie over de drie mogelijke waarschuwingsstijlen:

  • Geen: Er verschijnen geen pop-upmeldingen op het scherm. Recente berichten kunnen nog steeds worden weergegeven in het Berichtencentrum. Geluiden kunnen worden afgespeeld en Mail kan nog steeds het aantal ongelezen e-mailberichten aangeven op het Mail-pictogram in het Dock als de functie is ingeschakeld.
  • Banners: pop-upberichten worden kort weergegeven in de rechterbovenhoek van het scherm wanneer er nieuwe e-mails binnenkomen. Ze blijven even hangen en verdwijnen dan automatisch.
  • Alerts: pop-upberichten verschijnen in de rechterbovenhoek van het bureaublad wanneer er nieuwe e-mail binnenkomt. U moet het waarschuwingsbericht bevestigen door op Open te klikken om de e-mail te openen of op Sluiten om de waarschuwing te sluiten.

Opties voor e-mailmeldingen

Je hebt ook andere manieren om je meldingen aan te passen. Vink alle of geen van de vakjes aan onder aan het scherm Meldingen. Deze omvatten:

  • Meldingen weergeven op vergrendelscherm.
  • Show meldingsvoorbeeld: Kies Always of when unlocked, die uw privacy beschermt wanneer u bent niet bij uw computerscherm.
  • Weergeven in Berichtencentrum: Plaatst de melding in het Berichtencentrum, dat beschikbaar is als een pull-down-functie in de rechterbovenhoek van de Mac.
  • Badge app icoon: Plaats het aantal ongelezen berichten geteld in een badge op het Mail applicaties Dock icoon, als dit is ingesteld in Mail.
  • Geluid afspelen voor meldingen: u hoort een hoorbare waarschuwing voor nieuwe e-mail als een geluid is geselecteerd voor inkomende berichten in Mail.

Verwante opties in e-mailvoorkeuren

Niet alles wordt beheerd in de voorkeuren voor meldingen. Sommige dingen hangen af van hoe u de algemene voorkeuren instelt op Mail > Preferences in de Mail-menubalk.

Hier geeft u op voor welk type e-mails u meldingen wilt ontvangen. Kies uit:

  • Alleen inbox.
  • VIP's.
  • Contacten.
  • Alle mailboxen.
  • Vandaag.
  • E-mails van vandaag.
  • Vuilnis van vandaag.

Dezelfde keuzes zijn beschikbaar in het vervolgkeuzemenu naast Dock ongelezen aantal, dat bepa alt of een badge voor het aantal ongelezen e-mails wordt weergegeven op het Mail-pictogram in de Dock.

De geluidswaarschuwingen worden ook gespecificeerd in het Mail-voorkeurenscherm. De standaard is Nieuwe berichten Geluid, maar u kunt kiezen uit een verzameling andere geluiden of helemaal geen geluid.

Aanbevolen: