Selecteer audio in en uit in de menubalk van je Mac

Inhoudsopgave:

Selecteer audio in en uit in de menubalk van je Mac
Selecteer audio in en uit in de menubalk van je Mac
Anonim

Het gebruik van System Preferences > Sound is de standaardmethode voor het selecteren van een audio-ingang of -uitgang, maar het is omslachtig. Gebruik in plaats daarvan deze eenvoudige truc om audiovoorkeuren snel te wijzigen.

De informatie hier is geverifieerd in macOS 10.15 (Catalina), maar zou ook van toepassing moeten zijn op oudere versies van macOS en OS X.

Image
Image

De optietoets gebruiken

Als u op het volumepictogram in de menubalk bovenaan uw scherm klikt, worden de volumebalk, beschikbare uitvoerapparaten en een link naar Sound Preferences weergegeven. Het pictogram ziet eruit als een kleine luidspreker.

Image
Image

Om dezelfde keuzes plus beschikbare ingangen te zien, houdt u option ingedrukt terwijl u het volumepictogram in de menubalk selecteert.

Image
Image

Dit is slechts één voorbeeld van de vele extra functies en functies die u in macOS kunt gebruiken met een speciale wijzigingstoets.

Afhankelijk van je Mac-model en -configuratie heb je naast de interne microfoon van je computer mogelijk verschillende bronnen voor audio. Audio-uitgangskeuzes kunnen naast je interne luidsprekers ook koptelefoons, Apple TV's, externe luidsprekers en meer zijn. Deze opties verschijnen ook in het Sound voorkeurenpaneel.

Als u de volumeregeling niet ziet in de menubalk

Een ontbrekend pictogram voor volumeregeling in uw menubalk weergeven:

  1. Selecteer Systeemvoorkeuren in het dock, in het Apple-menu of in de Finder op Applicaties > Systeem Voorkeuren.

    Image
    Image
  2. Klik Geluid.

    Image
    Image
  3. Vink in Output het vakje aan naast Toon volume in menubalk.

    Image
    Image

Aanbevolen: