Een iPhone ontgrendelen met een Apple Watch

Inhoudsopgave:

Een iPhone ontgrendelen met een Apple Watch
Een iPhone ontgrendelen met een Apple Watch
Anonim

Wat te weten

  • Stel uw iPhone in om te ontgrendelen via Instellingen > Face ID & Passcode > Ontgrendelen met Apple Watch.
  • Draag uw Apple Watch in de buurt van uw iPhone zodat deze automatisch wordt ontgrendeld.
  • Het ontgrendelt alleen je iPhone. Het verifieert uw identiteit niet, wat de mogelijkheden ervan beperkt.

Dit artikel leert je hoe je een iPhone kunt ontgrendelen terwijl je een masker draagt met een Apple Watch en de beperkingen die gepaard gaan met het gebruik van een dergelijke methode.

Hoe ontgrendel ik mijn iPhone met Apple Watch en Mask?

Om je iPhone te ontgrendelen met je Apple Watch terwijl je een masker draagt, moet je eerst de functie instellen via je iPhone. Hier leest u hoe u dit doet.

  1. Op je iPhone, tik op Instellingen.
  2. Scroll omlaag naar Face ID & Passcode en tik erop.
  3. Voer de toegangscode van je iPhone in.
  4. Scroll naar beneden om te ontgrendelen met Apple Watch en schakel het naar de groene aan-positie.
  5. Tik op Inschakelen.

    Image
    Image

Kun je Apple Watch gebruiken om de iPhone te ontgrendelen?

Zodra u uw iPhone hebt ingesteld om te ontgrendelen via uw Apple Watch, kunt u eenvoudig uw Apple Watch gebruiken om uw iPhone te ontgrendelen. Dit is wat je moet doen.

Uw horloge moet zich in de buurt van uw iPhone en om uw pols bevinden en moet ontgrendeld zijn.

  1. Draag je Apple Watch om je pols en zorg ervoor dat je ook een gezichtsmasker draagt.
  2. Maak je iPhone wakker door hem op te tillen of op het scherm te tikken.
  3. Kijk naar je iPhone om hem te ontgrendelen. Schuif vanaf de onderkant omhoog om het te gebruiken.

Welke beperkingen zijn er bij het ontgrendelen van een iPhone op deze manier?

Terwijl het ontgrendelen van je iPhone met je Apple Watch, terwijl je een masker draagt, erg handig is, zijn er enkele beperkingen aan verbonden. Hier is alles wat u moet weten over wat er bij het gebruik van de methode komt kijken en wat u er niet mee kunt doen.

  • Je moet een relatief recente iPhone en Apple Watch hebben iPhone X en later heeft Face ID-ondersteuning. Oudere iPhones kunnen niet worden ontgrendeld met deze methode omdat ze geen enkele vorm van gezichtsherkenning ondersteunen. Apple Watches die ouder zijn dan de Apple Watch Series 3 kunnen ook niet updaten naar het relevante watchOS om de functie te gebruiken.
  • Uw apparaten moeten up-to-date zijn. Op je iPhone moet iOS 14.5 of hoger worden uitgevoerd en op je Apple Watch watchOS 7.4 of hoger.
  • Beveiliging moet worden ingesteld. Uw Apple Watch moet een toegangscode hebben en u moet polsdetectie inschakelen.
  • Je moet dingen op de juiste manier dragen. Draag je Apple Watch om de juiste pols en je moet een masker dragen dat je mond en neus bedekt.
  • De eerste poging vereist een toegangscode. De eerste keer dat u deze methode elke dag gebruikt of nadat u uw horloge heeft verwijderd, moet u uw toegangscode invoeren op uw iPhone. Alle volgende pogingen worden naadloos ontgrendeld.
  • De methode ontgrendelt alleen je iPhone. Als u deze methode gebruikt, wordt alleen uw iPhone ontgrendeld. Het verifieert uw identiteit niet voor gebruik met Apple Pay, wachtwoorden die zijn opgeslagen in de sleutelhanger of andere met een wachtwoord beveiligde apps.
  • Je moet een toegangscode invoeren voor bepaalde functies. Om de bovenstaande functies te gebruiken, moet je nog steeds je iPhone-toegangscode gebruiken om dit te doen.

FAQ

    Ik heb een gebruikte Apple Watch gekocht en moet het activeringsslot verwijderen, maar kan de vorige eigenaar niet bereiken. Wat moet ik doen?

    Zorg er eerst voor dat het activeringsslot het probleem is. Ga naar de Apple Watch-app op je iPhone, tik op Alle horloges en tik vervolgens op het informatiepictogram (i). Als Find My Apple Watch een optie is, is het activeringsslot inderdaad ingeschakeld op de Watch. Als je een aankoopbewijs hebt, kan Apple je misschien helpen; probeer een ondersteuningsverzoek voor activeringsslot in te dienen. Sommige online tools van derden claimen het activeringsslot te verwijderen; het is essentieel om deze diensten grondig te onderzoeken en gebruikersrecensies te lezen voordat u ze probeert.

    Hoe ontgrendel ik een Apple Watch met een iPhone?

    Om een Apple Watch met een iPhone te ontgrendelen, gaat u naar de Watch-app op uw gekoppelde iPhone, selecteert u Passcode en schakelt u Ontgrendelen met iPhone in.

Aanbevolen: