Hoe u uw Android-telefoon kunt ontgrendelen met uw Fitbit

Inhoudsopgave:

Hoe u uw Android-telefoon kunt ontgrendelen met uw Fitbit
Hoe u uw Android-telefoon kunt ontgrendelen met uw Fitbit
Anonim

Wat te weten

  • Stel een pincode of wachtwoord in voor uw apparaat en schakel vervolgens Smart Lock in door naar Instellingen > Beveiliging > te gaan Smart Lock.
  • Selecteer Lichaamsdetectie en schakel deze in. Ga dan naar Trusted devices > + (plusteken), kies je Fitbit en tik op Yes, Add.
  • Om je Fitbit te verwijderen, ga naar Instellingen > Security > Smart Lock > Vertrouwde apparaten, tik op je Fitbit en tik op Verwijder vertrouwd apparaat.

Als het gaat om het ontgrendelen van je smartphone, is de pincode of toegangscode niet de enige optie voor beveiliging. Met ontwikkelingen zoals biometrische beveiliging in Apple's Touch ID en later Face ID, zijn de manieren om smartphones te ontgrendelen uitgebreid. Hier leest u hoe u een Android-telefoon kunt ontgrendelen met een Fitbit en de Smart Lock-functie van het besturingssysteem.

Gebruik Fitbit en Smart Lock om uw Android-telefoon te ontgrendelen

Android-gebruikers kregen functies voor snel ontgrendelen toen Smart Lock-mogelijkheden werden geïntroduceerd in Android Lollipop 5.0 OS. Smart Lock heeft verschillende nieuwe vergrendelings- en ontgrendelingsmethoden toegevoegd en is ook verbeterd ten opzichte van de vorige gezichtsherkenningsfunctie die in eerdere versies van het besturingssysteem werd aangeboden. Het kan de aanwezigheid van een vertrouwd Bluetooth-apparaat gebruiken om een telefoon te ontgrendelen.

Hier leest u hoe u Android Smart Lock instelt om een Fitbit (of een ander vertrouwd Bluetooth-apparaat) te gebruiken om een telefoon te ontgrendelen.

Deze aanwijzingen moeten van toepassing zijn, ongeacht wie uw Android-telefoon heeft gemaakt: Samsung, Google, Huawei, Xiaomi of anderen.

  1. Stel een wachtwoord of patroon in voor je apparaat. Als je er nog geen hebt, open Settings en ga dan naar Security > Screen Lock.

    Als er een bestaande pincode of toegangscode is, voert u deze hier in. Volg anders de instructies om een nieuw patroon, wachtwoord of pincode te maken om uw apparaat te beveiligen.

  2. Kies in de sectie Type schermvergrendeling tussen Pattern, PIN of Password voor een Schermvergrendeling.

    Als je Swipe gebruikt, kun je Smart Lock. niet instellen

    Image
    Image
  3. Om de Smart Lock-functie te gebruiken met een vertrouwd Bluetooth-apparaat, moet u ervoor zorgen dat Smart Lock is ingeschakeld. Ga naar Instellingen > Beveiliging > Smart Lock.

    U wordt gevraagd om uw gekozen Pattern, PIN of Password in te voeren voordat u verdergaat.

  4. Selecteer Lichaamsdetectie.

    Image
    Image
  5. Toggle Gebruik lichaamsdetectie aan.
  6. In het Houd in gedachten dialoogvenster, selecteer Doorgaan.

    Image
    Image
  7. Keer terug naar het Smart Lock-scherm en selecteer Vertrouwde apparaten.
  8. Selecteer de + (plusteken) naast Voeg vertrouwd apparaat toe.
  9. Selecteer je Fitbit.

    Als je je Fitbit niet ziet, moet je mogelijk Bluetooth inschakelen of de Fitbit opnieuw synchroniseren.

    Image
    Image
  10. Bevestig de toevoeging van je Fitbit als vertrouwd apparaat door Ja, Toevoegen. te selecteren

Afhankelijk van het bereik van de Bluetooth-radio van je telefoon, kan iemand in de buurt toegang krijgen tot je telefoon als het apparaat waarmee je hem hebt gekoppeld voor Slim ontgrendelen in de buurt is.

Verwijder een vertrouwd Bluetooth-apparaat in Smart Lock

Als u het vertrouwde Bluetooth-apparaat niet langer wilt gebruiken, schakelt u Smart Lock uit.

  1. Ga naar Instellingen > Beveiliging > Smart Lock.
  2. Voer uw toegangscode in en selecteer Volgende.
  3. Selecteer Vertrouwde apparaten.
  4. Selecteer je Fitbit.
  5. Selecteer Verwijder vertrouwd apparaat.

    Image
    Image

Het ontgrendelen van uw smartphone met een Bluetooth-apparaat kan het risico op ongeoorloofde toegang vergroten. Als u bijvoorbeeld in een vergadering zit in de kamer naast uw kantoor en uw telefoon onbeheerd op uw bureau wordt achtergelaten, kan iemand er toegang toe krijgen zonder de toegangscode omdat uw gekoppelde apparaat - uw Fitbit, horloge of ander gekoppeld Smart Lock -vertrouwd apparaat - binnen bereik is om de telefoon te ontgrendelen.

Aanbevolen: