Hoe Nimble AI gebruikt om nagels te lakken

Inhoudsopgave:

Hoe Nimble AI gebruikt om nagels te lakken
Hoe Nimble AI gebruikt om nagels te lakken
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Nimble is een apparaat dat AI gebruikt om je nagels in minder dan 10 minuten te lakken en drogen.
  • De technologie berekent de kromming en vorm van elke nagel om een onberispelijke manicure te leveren.
  • Nimble's maker zei dat we een wereld naderen waarin de schoonheidsindustrie meer geautomatiseerd zal worden.
Image
Image

De dagen van worstelen met manicures thuis zijn bijna voorbij, dankzij een AI-machine die je nagels voor je lakt.

Tech startup Nimble Beauty heeft onlangs Nimble geïntroduceerd, een apparaat dat machine vision, microcamera's met hoge resolutie en 3D-beeldverwerking gebruikt om je nagels snel en efficiënt te doen. Omri Moran, de maker van Nimble, zei dat het apparaat meer geautomatiseerde schoonheidsroutines een stap dichter bij de realiteit brengt.

"In je dagelijkse leven kan en zal alles waarvan je het resultaat weet, geautomatiseerd worden [in de toekomst]", vertelde Moran aan Lifewire via een videogesprek.

Een AI-nagelapparaat

Moran kreeg voor het eerst het idee van een AI-nagelmachine toen hij op een eerste date ging met zijn nu-vrouw, en ze was te laat omdat haar nagels niet op tijd droog waren. In een gesprek met zijn vrouw en andere vriendinnen realiseerde Moran zich dat het manicure-proces vervelend kon zijn, vooral de droogtijd, en ging op zoek naar een oplossing om het probleem op te lossen.

"Het probleem is dat je een apparaat moet maken dat je thuis kunt gebruiken - het moet eenvoudig en onderhoudsvrij zijn", zei hij. "Je hebt veel technologie nodig om al deze honderden miljoenen potentiële gebruikers te kunnen huisvesten, en je moet het voor de eerste keer en elke keer goed doen."

Vier en een half jaar werk later is Nimble klaar om nagels te lakken. Door je hand in de gestroomlijnde machine te plaatsen, zorgt AI voor het hele nagelverfproces - allemaal in 10 minuten per hand.

Image
Image

"Dus het identificeren van de vingernagels, de contour, de vorm, de kenmerken, het is allemaal AI," zei Moran. "We hebben deep learning-algoritmen lopen om dat allemaal uit te zoeken."

AI kan de grootte, vorm en kromming van elke nagel scannen. Een kleine robotarm communiceert met complexe algoritmen om je nagels naadloos te lakken, terwijl een systeem met warme luchtstroom tegelijkertijd je nagels droogt.

"We kunnen je drogen terwijl we je schilderen," zei Moran. "Het stelt ons in staat om het veel, veel efficiënter te drogen, omdat we door de verschillende lagen elke keer veel minder stof hebben om mee om te gaan."

Door geautomatiseerd te worden, wordt je leven eenvoudiger. Het zou meer op een spa-routine lijken en minder op een traditionele [schoonheids]-routine.

En de AI is ook slim, waarbij het apparaat kleine details vastlegt die alleen een mens zou weten, zoals het extra polijsten van je penseel. Moran zei dat de AI precies berekent hoeveel nagellak er nodig is om een enkele nagel te lakken.

De beschikbare nagellakken zijn ook vrij van de chemicaliën die andere nagellakken bevatten, zijn niet-toxisch, veganistisch en worden geleverd in capsulesets van drie, inclusief een basislaag, kleur en toplaag.

Terwijl Nimble nog in bèta is, zei Moran dat hij uitkijkt naar een release in oktober.

AI In Beauty

In de schoonheidsindustrie biedt AI gebruikers meer personalisatie, procesautomatisering, uitgebreide besluitvorming en digitale toeleveringsketennetwerken, die allemaal normaal gesproken menselijke intelligentie vereisen.

Geloof het of niet, AI heeft de schoonheidsindustrie al beïnvloed en er zijn tal van geautomatiseerde schoonheidsproducten op de markt. Tijdens de Consumer Electronics Show 2021 debuteerde Yves Saint Laurent met een Bluetooth-enabled, app-aangedreven lipstick die je ideale rood/bruin/roze tint naar wens kan mixen.

Er zijn ook augmented reality-apps om virtueel make-up te proberen, AI-algoritmen ingebouwd in quizzen om gepersonaliseerde huidverzorgingsaanbevelingen te geven, en Luna fofo's AI-gebaseerde reinigingsapparaat dat geavanceerde sensoren gebruikt om de huid van een gebruiker te analyseren en aangepaste routines te genereren.

Volgens Juniper Research zullen de wereldwijde detailhandelsuitgaven voor AI in 2022 $ 7,3 miljard bedragen. Moran zei dat hij denkt dat er meer producten zoals Nimble en YSL's Lipstick zullen komen naarmate AI-technologie op grotere schaal beschikbaar komt.

"Ik denk dat processen die geautomatiseerd kunnen worden geautomatiseerd zullen worden", zei hij. "Door geautomatiseerd te worden, wordt uw leven eenvoudiger. Het lijkt meer op een spa-routine en minder op een traditionele [schoonheids]-routine."

Stel je een toekomst voor waarin je haar kan worden rechtgetrokken of gekruld door een machine boven je hoofd terwijl je je nagels perfect doet, zonder een vinger op te tillen. Dat is een schoonheidsroutine waar ik achter kan staan.

Aanbevolen: