Wat is Tizen OS?

Inhoudsopgave:

Wat is Tizen OS?
Wat is Tizen OS?
Anonim

Tizen OS is een besturingssysteem gebaseerd op Linux. Het wordt onderhouden door de Linux Foundation en voornamelijk gebruikt door Samsung. Omdat het Tizen-besturingssysteem open-source is, hebben ontwikkelaars er toegang toe om compatibele apps te maken en op te nemen in apparaten van derden, zoals smartwatches en smart-tv's.

Bottom Line

Er zijn verschillende varianten van Tizen OS ontwikkeld om verschillende soorten apparaten van stroom te voorzien. Zo vind je Tizen Wearable op verschillende Samsung smartwatches zoals de Samsung Galaxy Watch en Galaxy Gear series. Tizen Mobile draait op de Samsung Z-serie budget smartphones. Andere versies van de Tizen zijn OS IVI (In-Vehicle Infotainment) voor auto's en Tizen TV voor smart-tv's.

Tizen Wearable OS: Samsung Smartwatches

Terwijl de meeste Samsung-smartphones op een aangepaste versie van Android draaien, draaien de smartwatches op Tizen Wearable, dat een ecosysteem van apps heeft dat losstaat van Wear (voorheen Android Wear).

De Tizen Store heeft een kleinere selectie van apps in vergelijking met Wear. Het heeft echter een heleboel wijzerplaten. Samsung smartwatches hebben ook de Gear-app, die de wearable verbindt met een smartphone en een brug slaat tussen Tizen-apps en het Android-besturingssysteem.

Tizen OS werkt met de draaibare ring op Samsung smartwatches, waardoor het gemakkelijk is om meldingen te bekijken en door instellingen en andere delen van de interface te navigeren. Samsung zegt dat het Tizen-besturingssysteem is geoptimaliseerd om een langere levensduur van de batterij mogelijk te maken.

Image
Image

Tizen in Smart TV's, auto's en Smart Home-apparaten

Het Tizen-besturingssysteem wordt ook gebruikt in een reeks voertuigen om entertainment en navigatie aan boord te beheren. Je vindt het ook op Samsung Smart TV's en andere slimme apparaten, waaronder koelkasten, wasmachines en drogers, thermostaten en gloeilampen.

Op tv's is Tizen de interface die je gebruikt om toegang te krijgen tot streaming-apps zoals Netflix. Tizen maakt het ook mogelijk dat een slimme wasmachine je een sms stuurt als het programma klaar is. Slimme apparaten maken verbinding met de Samsung SmartThings mobiele app, zodat u uw smartphone kunt gebruiken om ze te bedienen.

Tizen vs. Wear

Er zijn meer Wear-horloges dan Samsung-horloges omdat Google met veel fabrikanten werkt. Alle Samsung-horloges hebben een draaibare lunette voor navigatie, wat veel gebruikers verkiezen boven herhaaldelijk op en neer en van links naar rechts vegen. Sommige Wear-horloges hebben roterende bezels, maar veel niet.

Google moedigt ontwikkelaars aan om Wear-ondersteuning toe te voegen aan apps in de Play Store, zodat er een grotere keuze aan apps beschikbaar is. Samsung-horloges hebben een reeks ingebouwde Samsung-apps, maar apps van derden zijn schaarser. Het bedrijf heeft samengewerkt met een aantal externe bedrijven om Tizen-vriendelijke apps te maken, waaronder Spotify en Flipboard.

Het andere grote verschil is de ingebouwde virtuele assistent voor spraakopdrachten. Zoals het er nu uitziet, is Google Assistant, op Wear-horloges, populairder dan Samsung Bixby, maar beide platforms blijven in de loop van de tijd verbeteren. Voor mobiele betalingen gebruikt Wear Google Pay, terwijl Samsung-horloges Samsung Pay hebben.

Aanbevolen: