E-mail versleutelen in Gmail

Inhoudsopgave:

E-mail versleutelen in Gmail
E-mail versleutelen in Gmail
Anonim

Wat te weten

  • Gmail gebruikt het TLS-coderingsprotocol, maar de codering is alleen end-to-end als de ontvangende e-mailprovider ook TLS gebruikt.
  • Zoek in Google for Business naar het slotpictogram in het veld Aan naast het adres van de ontvanger. Dit geeft het coderingsniveau aan.
  • Apps en services van derden, zoals FlowCrypt en Virtru, bieden manieren om de beveiliging van Gmail-berichten te verbeteren.

Als je Gmail gebruikt en je zorgen maakt over de privacy en veiligheid van je e-mails, kan codering een extra beveiligingslaag toevoegen. Leer alles over versleuteling in de standaardversie van Gmail en Gmail for Business en hoe u berichten versleutelt met behulp van enkele opties van derden.

Gecodeerde e-mail verzenden in Gmail

Als je een gratis Gmail-account gebruikt, hebben je berichten het standaard versleutelingsprotocol van Google, Transport Layer Security (TLS). TLS werkt alleen als de persoon die je e-mailt een e-mailprovider gebruikt die ook TLS ondersteunt, maar de meeste grote providers gebruiken TLS. Uitgaande van wederzijdse TLS-compatibiliteit, worden alle berichten die u via Gmail verzendt, versleuteld via TLS.

TLS maakt het voor iedereen moeilijk om je bericht te onderscheppen wanneer het onderweg is naar de ontvanger. Het belooft echter niet om berichten privé te houden tussen jou en de ontvanger zodra het hen bereikt. Google ziet bijvoorbeeld berichten die aan uw account zijn gekoppeld en scant deze op mogelijke spam en schadelijke e-mail, evenals ondersteunende functies zoals Smart Reply.

Als de persoon die je e-mailt een mailserver gebruikt die geen TLS gebruikt, wordt je bericht niet versleuteld. Je weet het waarschijnlijk niet, dus kies zorgvuldig wat je verzendt.

Image
Image

Hoe berichten te versleutelen in Gmail for Business

Google for Business, beter bekend als GSuite, wordt geleverd met verschillende coderingsopties. Een daarvan is S/MIME, een versleutelingsprotocol dat e-mails versleutelt met gebruikersspecifieke sleutels, zodat ze tijdens de bezorging beschermd blijven. Ze kunnen alleen worden ontsleuteld en gelezen door de beoogde lezers.

Om S/MIME te laten werken, moeten zowel jij als je ontvanger het inschakelen in je GSuite-accounts. GSuite versleutelt uw e-mails automatisch met deze methode wanneer uw account en de bestemming dit toestaan.

Hoe te controleren of uw verzonden e-mail versleuteld wordt

  1. Begin met het schrijven van een nieuw bericht.
  2. Voeg uw ontvangers toe aan het veld Aan.
  3. Kijk rechts van de namen van de ontvangers om een lock-pictogram te zien dat het coderingsniveau aangeeft dat de e-mailprovider van uw ontvanger ondersteunt. Als meerdere gebruikers verschillende coderingsniveaus hebben, geeft het pictogram aan dat Gmail de laagste coderingsstatus heeft.

  4. Selecteer de lock om uw S/MIME-instellingen te wijzigen of om meer te weten te komen over het coderingsniveau van uw ontvanger.

Encryptie controleren op een ontvangen e-mail

  1. Open een bericht.
  2. Tik op een Android-apparaat op Details bekijken > Beveiligingsdetails bekijken. Tik op een iPhone of iPad op Details bekijken.
  3. Een gekleurd slotpictogram toont het coderingsniveau dat is gebruikt om het bericht te verzenden.

Er zijn drie kleuren coderingsvergrendelingspictogrammen:

  • Green: geeft verbeterde S/MIME-codering aan, die geschikt is voor de meest gevoelige informatie en vereist dat de ontvanger de juiste sleutel heeft om de e-mail te decoderen.
  • Gray: Het bericht wordt versleuteld via TLS.
  • Rood: Er is geen codering, wat aangeeft dat de e-mailprovider van de ontvanger geen codering ondersteunt.

E-mail coderen in Gmail met behulp van opties van derden

Als je op zoek bent naar serieuzere codering dan S/MIME of TLS, bieden apps en services van derden, zoals FlowCrypt en Virtru, oplossingen om de beveiliging van Gmail-berichten te verbeteren.

Aanbevolen: