Hoe gegevens op een Android- of iOS-apparaat te versleutelen

Inhoudsopgave:

Hoe gegevens op een Android- of iOS-apparaat te versleutelen
Hoe gegevens op een Android- of iOS-apparaat te versleutelen
Anonim

Wat te weten

  • iOS-apparaten: Open Settings > Face ID & Passcode > voer uw toegangscode in.
  • Zoek vervolgens naar Gegevensbescherming is ingeschakeld onderaan het scherm. Als je het ziet, is versleuteling ingeschakeld.
  • Android-apparaten: Selecteer Settings > Security > Encrypt Device en volg de on- scherminstructies.

Dit artikel legt uit hoe u gegevens op uw iOS- of Android-apparaat versleutelt en hoe u de versleuteling bevestigt. Het bevat ook informatie over waarom u gegevens op uw telefoon of tablet zou moeten versleutelen.

Versleutel iPhone- of iPad-gegevens

Veiligheid en privacy zijn hot topics met bedrijfsgegevenslekken, hacking en ransomware in opkomst. Een belangrijke stap die u kunt nemen om uw informatie te beschermen, is deze te versleutelen. Dit is vooral belangrijk voor apparaten die vaak verloren of gestolen worden, zoals smartphones. Of u nu de voorkeur geeft aan Android- of iOS-apparaten, u moet weten hoe u codering instelt.

De iPhone en iPad gebruiken bestandscodering die standaard wordt geactiveerd wanneer u een toegangscode voor uw iPhone instelt. Hier leest u hoe u kunt bevestigen dat deze is geactiveerd.

  1. Op je iOS-apparaat, open de Settings app en selecteer Face ID & Passcode of Touch ID & Passcode, afhankelijk van je apparaat.
  2. Voer uw toegangscode in.

    Selecteer Schakel toegangscode in als dit niet is ingeschakeld. Als het niet was ingeschakeld, wordt u door het instellen van een toegangscode geleid.

  3. Scroll verder naar de onderkant van het scherm en zoek naar Gegevensbescherming is ingeschakeld. Als je het ziet, zijn je iPhone-gegevens gecodeerd.

    Image
    Image

De toegangscode creëert een vergrendelscherm en versleutelt de iPhone- of iPad-gegevens, maar niet alles. De informatie die met deze methode wordt versleuteld, omvat uw persoonlijke gegevens, berichten, e-mails, bijlagen en gegevens van bepaalde apps die gegevensversleuteling aanbieden.

Het gebruik van een langere toegangscode met slechts twee extra cijfers maakt uw apparaat veiliger.

Android-gegevens versleutelen

Op Android-apparaten zijn het vergrendelscherm en de apparaatcodering gescheiden, maar gerelateerd. U kunt uw Android-apparaat niet versleutelen zonder dat de schermvergrendeling is ingeschakeld en het versleutelingswachtwoord is gekoppeld aan de toegangscode voor de schermvergrendeling.

  1. Tenzij je een volledige batterijlading hebt, sluit je je apparaat aan voordat je verder gaat.
  2. Stel een wachtwoord in van ten minste zes tekens die ten minste één cijfer bevatten als je dat nog niet hebt gedaan.
  3. Select Settings > Security > Encrypt Device Op sommige telefoons moet u kies Opslag > Opslagcodering of Opslag > Vergrendelscherm en beveiliging> Andere beveiligingsinstellingen om de versleutelingsoptie te vinden.
  4. Volg de instructies op het scherm om het proces te voltooien.

Uw apparaat kan tijdens het coderingsproces meerdere keren opnieuw worden opgestart. Wacht tot het hele proces is voltooid voordat u uw apparaat gebruikt.

In het scherm Beveiligingsinstellingen van veel telefoons kun je er ook voor kiezen om een SD-kaart te coderen.

Moet u uw telefoon of tablet versleutelen?

Je hebt al een vergrendelscherm; zou u zich moeten bezighouden met het versleutelen van uw mobiele apparaat als u er niet veel persoonlijke informatie op opslaat?

Encryptie doet meer dan iemand de toegang ontzeggen tot de informatie op je mobiele apparaat. Zie het slotscherm als een slot op een deur: zonder de sleutel kunnen ongenode gasten niet binnenkomen en je spullen stelen.

Het versleutelen van uw gegevens maakt de informatie onleesbaar en nutteloos, zelfs als een hacker voorbij het vergrendelscherm komt. Software- en hardwarekwetsbaarheden worden voortdurend geïdentificeerd, hoewel de meeste snel worden gepatcht. Het is zelfs mogelijk voor vastberaden aanvallers om wachtwoorden voor het vergrendelscherm te hacken.

Het voordeel van sterke codering is de extra bescherming die het biedt voor uw persoonlijke gegevens. Het nadeel van het versleutelen van uw mobiele gegevens is dat het, in ieder geval op Android-apparaten, langer duurt voordat u zich op uw apparaat aanmeldt, omdat elke keer dat u dat doet, de gegevens worden ontsleuteld. Nadat u uw Android-apparaat hebt versleuteld, kunt u ook op geen enkele andere manier van gedachten veranderen dan via een fabrieksreset van het apparaat.

Voor veel mensen is het de moeite waard om persoonlijke informatie privé en veilig te houden. Voor mobiele professionals die in bepaalde sectoren werken, bijvoorbeeld financiën en gezondheidszorg, is versleuteling geen optie. Alle apparaten die persoonlijk identificeerbare informatie van consumenten opslaan of openen, moeten worden beveiligd, anders zijn ze niet in overeenstemming met de wet.

Aanbevolen: