Een Chromebook powerwashen (resetten)

Inhoudsopgave:

Een Chromebook powerwashen (resetten)
Een Chromebook powerwashen (resetten)
Anonim

Google Chromebooks staan bekend om hun relatief lage kosten, hun eenvoud en gebruiksgemak. Hoewel Chrome OS niet zo complex is als macOS, Windows of andere grote besturingssystemen op laptops, kunt u toch af en toe een hardnekkig probleem tegenkomen, zoals het vastlopen van uw Chromebook, dat niet lijkt te worden opgelost.

In dit soort gevallen kan het nodig zijn om uw Chromebook terug te zetten naar de fabrieksinstellingen. Een andere reden waarom u deze breekglasmethode misschien wilt toepassen, is als u uw Chromebook aan een nieuwe eigenaar overdraagt en er zeker van wilt zijn dat al uw persoonlijke gegevens van tevoren worden verwijderd.

In beide scenario's kan de Powerwash-functie worden gebruikt om Chrome OS in de oorspronkelijke staat terug te brengen.

Wat u moet weten voordat u een Chromebook powerwasht

Lokale bestanden en instellingen kunnen niet worden hersteld nadat een Chromebook is gepowerwashed, dus lees de volgende punten zorgvuldig door voordat u doorgaat.

  • Hoewel de meeste Chrome OS-bestanden en gebruikersspecifieke instellingen worden opgeslagen in de cloud, gekoppeld aan uw Google-account of in een server-side Google Drive-repository, zijn er nog steeds enkele lokaal opgeslagen items die permanent verwijderd met Powerwash.
  • Bestanden die zijn opgeslagen op de lokale harde schijf van uw Chromebook, worden vaak opgeslagen in de map Downloads. Er moet altijd een back-up worden gemaakt van de inhoud van deze map op een extern apparaat of op uw Google Drive voordat u een Powerwash start.
  • Alle Google-accounts die eerder op uw Chromebook zijn gebruikt, worden verwijderd tijdens een Powerwash, evenals alle instellingen die aan die accounts zijn gekoppeld. Zolang u de respectievelijke gebruikersnamen en wachtwoorden van tevoren ergens anders heeft opgeslagen, kunnen deze accounts op een later tijdstip op uw Chromebook worden hersteld.

Start een Powerwash via de Chrome-browser

Herstel uw Chromebook naar de standaard fabrieksstatus:

Als u van plan bent uw Chromebook over te dragen aan een nieuwe eigenaar, voer dan uw accountgegevens niet in nadat de Powerwash is voltooid. Als u dit doet, wordt uw account opnieuw aan het apparaat toegevoegd, wat u niet wilt doen als het niet langer in uw bezit is.

  1. Open de Chrome-browser.
  2. Klik op de menuknop, weergegeven door drie verticaal uitgelijnde stippen in de rechterbovenhoek van uw browservenster.
  3. Wanneer het vervolgkeuzemenu verschijnt, selecteert u Instellingen.

    De instellingeninterface van Chrome is ook toegankelijk via het Chromebook-taakbalkmenu, dat zich in de rechterbenedenhoek van uw scherm bevindt.

  4. De instellingeninterface van Chrome zou nu moeten worden weergegeven. Scroll naar beneden en klik op Geavanceerd.

    Image
    Image
  5. Chrome's geavanceerde instellingen verschijnen. Scroll weer naar beneden tot je de Reset settings sectie vindt en selecteer de Powerwash optie.

    Image
    Image
  6. Een dialoogvenster met het label Herstart uw apparaat zou moeten worden weergegeven, over de Instellingen-interface heen. Klik op Herstart.

    Image
    Image
  7. Uw Chromebook wordt nu opnieuw opgestart en het Powerwash-proces wordt voltooid. Log desgevraagd in met de inloggegevens van uw Google-account en volg de aanwijzingen op het scherm om uw zojuist herstelde Chromebook in te stellen.

Hoe Chromebook te resetten vanaf het inlogscherm

In plaats van het Powerwash-proces te starten via de instellingeninterface van Chrome, kunt u uw Chromebook ook resetten vanaf het inlogscherm door de volgende stappen te volgen.

  1. Druk in het inlogscherm van Chrome OS en voorafgaand aan de authenticatie op de volgende sneltoets: Shift+Ctrl+Alt+R
  2. Er verschijnt een venster met het label Reset dit Chrome-apparaat. Klik op Herstart om te beginnen.

  3. Uw Chromebook wordt opnieuw opgestart. Nadat u bent teruggekeerd naar het inlogscherm, moet een nieuwe versie van dit venster worden weergegeven. Klik op Powerwash.

    We raden aan om een vinkje te plaatsen naast de Firmware bijwerken voor extra beveiliging voordat u doorgaat met het Powerwash-proces, omdat dit een betere beveiliging van uw apparaat biedt.

  4. Het dialoogvenster Powerwash bevestigen verschijnt nu. Klik op Doorgaan.
  5. Als je klaar bent, kun je inloggen met je Google-account en de aanwijzingen op het scherm volgen om je zojuist herstelde Chromebook in te stellen.

Veelgestelde vragen

  • Kun je een Chromebook powerwashen zonder wachtwoord? Je kunt een Chromebook resetten vanaf het inlogscherm zonder in te loggen. Druk op Shift+ Ctrl+ Alt+ R en klik op Herstart > Powerwash > Doorgaan.
  • Kunt u een beheerde Chromebook Powerwashen? Als u een school- of anderszins beheerde Chromebook heeft, moet u om toestemming vragen voordat u het apparaat Powerwasht. Meestal zijn Chromebooks die eigendom zijn van een school of voor bedrijven zo geconfigureerd dat ze opnieuw worden ingeschreven in het domein van de manager wanneer ze opnieuw opstarten en vervolgens verbinding maken met wifi na het Powerwash-proces.
  • Hoe voer je een harde reset uit op een Chromebook? Schakel de Chromebook uit. Houd Refresh ingedrukt en tik continu op Power totdat de Chromebook weer opstart. Laat Refresh los om de harde reset te voltooien.

Aanbevolen: