De 6 beste tv-opnamekaarten en video-opnamekaarten van 2022

Inhoudsopgave:

De 6 beste tv-opnamekaarten en video-opnamekaarten van 2022
De 6 beste tv-opnamekaarten en video-opnamekaarten van 2022
Anonim

Met de beste tv-opnamekaarten en video-opnamekaarten kunnen gebruikers efficiënt een verscheidenheid aan media-inhoud op hun apparaten opnemen met de hoogst mogelijke kwaliteit. Video-opnamekaarten zijn het afgelopen decennium ook nieuw leven ingeblazen als krachtige tools waarmee livestreamers en makers van inhoud beeldmateriaal van gameconsoles online naar hun publiek kunnen brengen. Dit betekent dat de beste video-opnamekaarten breed compatibel en toegankelijk moeten zijn voor de gemiddelde gebruiker.

Onze keuze uit het stel is de Hauppauge WinTV-quadHD PCI Express TV-tuner die tot vier programma's tegelijk kan opnemen en wordt aangevuld met een veelzijdige softwarehub in WinTV.

Als je een maker van gamecontent bent die het meeste uit zijn nieuwe video-opnamekaart wil halen, wil je misschien onze lijst met de beste huidige gameconsoles van 2021 bekijken, zodat je kunt beginnen met het verzamelen van een achterstand van beeldmateriaal voor uw projecten.

Beste algemeen: Hauppauge WinTV-quadHD PCI Express TV-tuner

Image
Image

De Hauppauge Win TV-quadHD PCI Express TV-tuner is een fantastische geïntegreerde opnamekaart die tot vier HD-programma's tegelijk kan opnemen en slechts één PCI Express-sleuf in uw Windows-computer in beslag neemt. De kaart wordt aangevuld met de meegeleverde WinTV-software, waarmee u tot vier programma's tegelijk op uw bureaublad kunt bekijken, pauzeren en opnemen. Je programma's worden netjes weergegeven via WinTV met behulp van beeld-in-beeld-technologie, maar je kunt ervoor kiezen om de streams die je nodig hebt gemakkelijk te verbergen of erop te focussen.

Je kunt ook kiezen welke programma's je wilt bekijken terwijl je andere opneemt en je favoriete programma's plannen om op te nemen met behulp van de software, wat bijdraagt aan de veelzijdigheid ervan. Wat betreft compatibiliteit, ondersteunt de Hauppauge-kaart ATSC HD TV en Clear QAM digitale kabel-tv-standaarden, zodat u snel alle programma's kunt vinden waar u van houdt. Lage systeemvereisten maken het ook gemakkelijk te gebruiken met de meeste moderne computers, aangezien het slechts 1 GB RAM en minimaal een Core2Duo 2,93 GHz-processor nodig heeft om efficiënt te werken.

Je krijgt ook een afstandsbediening en een set beugels in de doos om ervoor te zorgen dat de Win TV-quadHD in desktopcomputers van verschillende groottes past. Het is een geweldige keuze als u een no-nonsense oplossing voor het vastleggen van tv-inhoud wilt voor een geweldige prijs.

Verbindingstype: PCIe | Software: WinTV | In de doos: IR-afstandsbediening, IR-ontvangerkabel, halfhoge beugel

Beste Mac-opnamekaart: DIGITNOW HDMI-videokaart

Image
Image

De DIGITNOW HDMI-videokaart is breed compatibel en maakt gebruik van een eenvoudige externe HDMI- en USB 2.0/3.0-verbindingsstrategie, dus het is een uitstekende keuze voor Mac-gebruikers die het tv- en video-opnamekaartspel willen spelen.

De installatie is eenvoudig. De DIGITNOW-kaart is een plug-and-play-apparaat waarvoor geen stuurprogramma hoeft te worden geïnstalleerd, en als je het eenmaal hebt ingesteld, kan het goed worden geïntegreerd met populaire programma's zoals OBS Studio en XSplit. Hiermee kun je tv- of gamecontent opnemen en snel livestreaming instellen op sociale-mediakanalen.

Hoewel Mac-gericht in deze verzameling, ondersteunt de kaart ook andere apparaten zoals consoles, pc's en Linux-computers voor extra veelzijdigheid. Een nadeel van het apparaat is dat het slechts één videosignaal kan vastleggen, maar als je op zoek bent naar een betaalbare, kleine en efficiënte Mac-opnamekaartoplossing, is dit een uitstekende keuze.

Verbindingstype: USB 3.0 | Software: Ondersteunt OBS, VLC en meer | In de doos: USB 3.0-kabel, HDMI-kabel

Beste Gaming Capture Card: Elgato Game Capture HD60 S

Image
Image

De El Gato Game Capture HD60 S is een betaalbare video-opnamekaart die tot 1080p 60 FPS opneemt en naadloos samenwerkt met alle belangrijke videogameconsoles. Het is de beste optie als je een ambitieuze maker van gamecontent bent of iemand die gewoon zijn mooiste momenten wil vastleggen en online wil delen. Van First Bloods tot Victory Royales en alles daartussenin, de HD 60 S heeft alles voor je, door verbinding te maken met je systeem via HDMI en supersnelle USB 3.0-poorten.

Aangevuld met een toegankelijk softwarepakket in Game Capture HD, beschikt de ElGato HD 60 S over geïntegreerde streaming, zodat je Twitch- en YouTube-feeds slechts een paar klikken verwijderd zijn. Een scherm in de Game Capture-software biedt de gebruiker ook een constante lage latentie-feed van zijn gameplay om op te nemen, te bewerken en te becommentariëren. Zelfs als je een belangrijke clip mist terwijl je verdwaald bent tijdens het gamen, kun je de ingebouwde afspeelbuffer gebruiken om terug te bladeren en deze in je videobibliotheek te bewaren.

De HD 60 S is niet alleen uiterst handig om mee te werken, maar ook zeer draagbaar, met een gewicht van slechts 3,7 gram. Je kunt de HD 60 S met een paar kabels in een tas stoppen en overal ter wereld een zeer efficiënte oplossing voor het streamen en opnemen van games hebben. Het nadeel is dat het geen 4K-opname of passthrough ondersteunt, maar tenzij je een krachtige gebruiker bent die zich richt op trouw, heb je deze functie niet nodig, en het helpt de prijs laag te houden.

Verbindingstype: USB-C 3.0 | Software: Game Capture HD | In de doos: USB 3.0-kabel, HDMI-kabel

Beste USB TV-opnamekaart: Hauppauge WinTV-DualHD Dual USB 2.0 HD TV-tuner

Image
Image

Als u de voorkeur geeft aan een draagbare USB TV-opnameoplossing boven een geïntegreerde, is de Hauppauge WinTV-dualHD TV-tuner een solide investering. Met de dual-tuner-technologie kun je een tv-programma opnemen en tegelijkertijd naar een ander kijken. U kunt ook twee tv-programma's tegelijk bekijken met beeld-in-beeld in de WinTV-app. Het is uitstekend geschikt voor het beheren van meerdere sportevenementen of multitasking tussen programma's.

Het apparaat ondersteunt ATSC HD TV en QAM digitale kabel-tv-streams in standaard en high definition, dus er is geen compromis in streamkwaliteit. Het is ook eenvoudig te integreren met een bestaande Plex Media Server. De kaart wordt geleverd met een antenne in de doos voor het oppikken van lokale signalen, evenals een USB-verlenger, zodat u het kleine maar gewogen apparaat gemakkelijk in drukke desktopopstellingen kunt plaatsen. Draagbaarheid is ook een belangrijke troef van de tuner - hij zou in uw zak kunnen passen voor gemakkelijk transport.

Verbindingstype: USB 2.0 | Software: WinTV | In de doos: IR-afstandsbediening, draagbare DVB-T-antenne

Beste interne opnamekaart: Blackmagic Design DeckLink Mini Recorder

Image
Image

De Blackmagicdesign Decklink Mini Recorder 4K is een interne PCIe-opnamekaart die werkt op pc, Mac en Linux. Het wordt vaak geassocieerd met creatieve suite-tools zoals DaVinci Resolve, Premiere Pro en After Effects. Hiermee kunt u standaard-, HD- en 4K-beelden opnemen via HDMI 2.0a- en 6G SDI-poorten en ondersteunt het een reeks codecs.

Je kunt het apparaat niet alleen gebruiken om live camerabeelden op te nemen, maar ook om tot 2160p 30 FPS-beelden op te nemen, en het heeft een ventilator direct op het bord om het koel te houden terwijl het door videosignalen draait. Hoewel de Decklink Mini Recorder 4K het nuttigst is bij professionele videoproductie, kunt u hem ook aansluiten op OBS en andere streaming-apps of aangepaste opname-instellingen maken met behulp van de Blackmagic Desktop Video SDK.

Verbindingstype: PCIe | Software: Ondersteunt DaVinci Resolve, Adobe Creative Suite en meer | In de doos: SD-kaart van 4 GB, beugel met laag profiel

Beste 4K Gaming Capture Card: Elgato Game Capture 4K60 Pro MK.2

Image
Image

Als je niet tevreden bent met 1080p-opname en de sprong naar 4K wilt maken, dan is ElGato's Game Capture 4K60 Pro MK.2 een aantrekkelijke optie voor serieuze professionals die geen concessies willen doen aan kwaliteit. De 4K60 Pro Mk.2 maakt je content niet alleen prettiger voor de ogen met HDR10-integratie voor een levendiger beeld, maar ondersteunt ook hogere framesnelheden zoals 240 Hz bij 1080p en 144 Hz bij 1440p voor ultravloeiende gameplay.

De PCIe-slot-in-installatie is eenvoudig en er is ondersteuning voor meerdere kaarten op één systeem. Dit betekent dat je je PS5 en Xbox Series X kunt koppelen aan één computer en er tussendoor kunt wisselen wanneer je wilt streamen of opnemen op een specifiek apparaat.

De 4K Capture Utility-software is gebruiksvriendelijk en biedt ondersteuning voor livecommentaar en opnamen met terugwerkende kracht, zodat je geen kritieke momenten in de game mist. Het is ook compatibel met populaire apps zoals OBS Studio, Streamlabs OBS en XSplit, zodat je snel een extern videosignaal naar een van je live streaming-scènes kunt trekken.

Al deze kracht komt natuurlijk met een prijskaartje en een aantal serieuze systeemvereisten. Je hebt minimaal een 6e generatie Intel Core i7- of AMD Ryzen 7-processor nodig om er het maximale uit te halen, dus degenen die nog geen krachtige installatie hebben, moeten ergens anders kijken.

Verbindingstype: PCIe | Software: 4K-opnamehulpprogramma | In de doos: High/low profile bracket, HDMI-kabel

De beste tv-opname- en video-opnamekaart is de Hauppage WinTV-quadHD (bekijken bij Dell), die ongeëvenaard is in zijn vermogen om maximaal vier tv-programma's tegelijk op te nemen en slechts één PCIe-slot op uw computer in beslag te nemen. Met veelzijdige meegeleverde software en lage systeemvereisten is het een uitstekende keuze voor diegenen die het snoer willen doorknippen en tv-inhoud van hoge kwaliteit willen opnemen.

Als je meer bezig bent met het opnemen en streamen van gamebeelden, is de Elgato Game Capture HD60 S (bekijk bij B&H) de beste optie vanwege de draagbaarheid en compatibiliteit met alle belangrijke consoles.

Bottom Line

Jordan Oloman is een freelance schrijver die gepassioneerd is over hoe technologie je productiviteit kan verbeteren. Hij heeft jarenlange ervaring met het schrijven over technologie en videogames voor sites als The Guardian, IGN, TechRadar, TrustedReviews, PC Gamer en nog veel meer.

Waar u op moet letten bij TV Capture Cards en Video Capture Cards

Prijs

Een belangrijk ding om te overwegen bij het bekijken van capture-kaarten is de prijs. Deze apparaten variëren van goedkoop en vrolijk tot serieuze investeringen, dus het is de moeite waard om na te denken waar je ze voor nodig hebt. Als u alleen wat live-inhoud wilt opnemen of game-hoogtepunten wilt vastleggen, dan zullen goedkopere kaarten aan uw behoeften voldoen. Als u echter een professionele professional bent die dagelijks een capture-kaart moet gebruiken, kan het de moeite waard zijn om meer waar voor uw geld te krijgen.

Compatibiliteit

Als je op zoek bent naar een capture-kaart, moet je ervoor zorgen dat deze werkt met je huidige setup. Dit betekent dat u rekening moet houden met uw besturingssysteem (Windows, Mac, Linux) en de apparaten waarmee u de opnamekaart wilt gebruiken, aangezien sommige meer zijn afgestemd op tv's of camera's, terwijl andere het beste werken met gameconsoles. Evenzo wilt u ervoor zorgen dat u vrije USB- of PCIe-poorten hebt, zodat u uw grafische kaart daadwerkelijk in uw machine kunt passen.

Software

Veel capture-kaarten worden geleverd met hun eigen software, dus het is de moeite waard om te evalueren welke creatieve suite het beste bij uw opstelling en gebruikssituatie past. Makers van gamecontent kunnen veel profiteren van de aanvullende software van ElGato, omdat deze goed integreert met services zoals Twitch en YouTube. U wilt er ook zeker van zijn dat het compatibel is met alle software waarop u al vertrouwt binnen uw workflows, zoals OBS of de Adobe Creative Suite.

FAQ

    Wat is een video-opnamekaart?

    Met een video-opnamekaart kan de gebruiker media-inhoud opnemen van verschillende apparaten, waaronder camera's, consoles, tv's en computers. In veel gevallen wordt de technologie gebruikt om een live feed op te nemen om later af te spelen en te bewerken. In sommige gevallen kunnen ze ook worden gebruikt in combinatie met computersoftware om inhoud te beheren en live te streamen naar een ander apparaat of via internet via streamingdiensten zoals Twitch of YouTube.

    Kun je live streamen zonder een capture-kaart?

    U kunt inhoud live streamen zonder een capture-kaart als u die inhoud bekijkt op dezelfde machine waarvan u wilt streamen. Stel dat u bijvoorbeeld een pc-game speelt en deze op Twitch wilt streamen. Je kunt live streaming-software zoals OBS gebruiken om je gameplay vast te leggen en naar je publiek te sturen zonder extra hardware.

    Als je echter een game op de PlayStation 5 speelt, is dit een extern apparaat, dus het proces is anders. Als u live wilt streamen vanaf een console of een ander extern apparaat, moet u de ingebouwde tools voor livestreaming van het apparaat gebruiken of een opnamekaart aanschaffen om de videofeed naar uw computer te verzenden. Van daaruit kunt u de feed beheren en bewerken vanaf de opnamekaart op uw computer in uw livestreamingsoftware en deze naar uw publiek uitstralen.

    Hebben capture-kaarten invloed op de prestaties?

    Capture-kaarten stellen je uiteindelijk in staat de prestatiehit van livestreaming of het opnemen van video-inhoud uit te besteden aan het apparaat zelf, dus als je eerder je computer gebruikte om op te nemen of te livestreamen, zullen je prestaties natuurlijk worden verbeterd wanneer je het overzet naar een opname kaart in plaats daarvan. Hoe dan ook, veel capture-kaarten hebben nog steeds systeemvereisten, omdat ze, zoals elk proces, enige invloed hebben op de prestaties van uw pc wanneer ze worden gebruikt. Zolang uw machine voldoet aan de door het apparaat ingestelde markering, zou het goed moeten komen!

Aanbevolen: