VanMoof's nieuwe S3 eBike is de droom van een gadgetliefhebber

Inhoudsopgave:

VanMoof's nieuwe S3 eBike is de droom van een gadgetliefhebber
VanMoof's nieuwe S3 eBike is de droom van een gadgetliefhebber
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • De nieuwe VanMoof S3 elektrische fiets zit boordevol intelligente functies.
  • De kenmerken van de fiets zijn onder meer een elektronische versnellingspook, een door een app bestuurd ingebouwd slot en de mogelijkheid om Apple's Zoek mijn-netwerk te gebruiken als hij kwijtraakt.
  • VanMoof beweert dat je met de S3 tot 150 kilometer kunt rijden met zijn 504-watt batterij.
Image
Image

De nieuwe VanMoof S3 is misschien wel de gekste fiets ooit gemaakt, en dat bedoel ik als compliment.

Het heeft een elektronische shifter, een app-gestuurd ingebouwd slot en zelfs de mogelijkheid om Apple's Zoek mijn-netwerk te gebruiken als het zoekraakt. Dit is de eerste fiets die ik ooit een app nodig had om te ontgrendelen, en ik ben er dol op. Bovendien lijkt het recht uit Blade Runner te komen.

De S3 bracht waarderende blikken met zich mee wanneer ik hem meenam voor een ritje. Het heeft een lange bovenbuis die een kenmerkende geometrische vorm heeft en ook een handige koplamp aan de voorkant. Ik heb hem uitgeprobeerd in een prachtige blauwgrijze kleur, maar hij is er ook in het zwart.

Je kunt zeker goedkopere elektrische fietsen kopen, maar VanMoof heeft veel leuke functies in dit model. Ik vond het de perfecte stadsrit.

Niet je gemiddelde elektrische fiets

Elektrische fietsen zijn tegenwoordig een rage, maar sommige fietssnobs kijken er nog steeds op neer als een vorm van bedrog. Bovendien zijn elektrische modellen doorgaans duurder dan de ouderwetse en vormen ze een goed doelwit voor dieven.

Een groot voordeel van de S3 is dat hij er niet uitziet als een elektrische fiets. De batterij is geïntegreerd in het frame, dus het ziet eruit als een dikke cruiser. Het nadeel is dat je de accu niet van de fiets kunt halen om op te laden.

Over de levensduur van de batterij gesproken, VanMoof beweert dat de S3 je tot 150 kilometer kan verzetten met zijn batterij van 504 watt. Tijdens mijn tests was de S3 gemakkelijk in staat tot dit bereik, en uiteindelijk heb ik hem in de praktijk maar eens in de paar dagen opgeladen bij constant gebruik.

Rijden op de S3 was puur plezier. Het ontwerp is rechtop genoeg om aangenaam te zijn voor woon-werkverkeer, maar je kunt naar voren leunen om een aerodynamische vorm te behouden als je bergafwaarts wilt versnellen. Er zijn geen ingebouwde schokdempers zoals op een mountainbike, maar het ging soepel over licht grind en hobbels goed genoeg, en de gedempte stoel helpt.

Techie's Dream Bike

Hoewel de S3 er op een paar meter afstand vrij standaard uitziet, zit hij boordevol gadgets. Er is een intelligente motor die is ontworpen voor een natuurlijk rijgevoel. Zoals de meeste elektrische apparaten, loopt deze motor bijna geruisloos, zelfs bij de topsnelheid van 20 mijl per uur.

Je hoeft je ook geen zorgen te maken over rammelende versnellingen, dankzij wat VanMoof beweert dat het een primeur is in de branche met automatisch elektronisch schakelen. Het heeft vier snelheden en je kunt het reactievermogen van de shifters via de app aanpassen. Je kunt bijvoorbeeld heuvelachtig kiezen als optie in de app, en de versnellingen zullen vanzelf veranderen.

Image
Image

Hills zijn een voorbeeld waar je de elektromotor van de S3 zult waarderen. De S3 is volgens elektrische normen geen zware fiets, maar met 41 pond is het veel metaal om bergopwaarts te duwen. Gelukkig zit er een knop op het rechter stuur om jezelf een discrete boost van het sap te geven. Ik voelde me even een Tour de France-renner die met de elektromotor meesleepte.

Andere technische snufjes zijn onder meer een antidiefstalmodus, die de wielen van de fiets vergrendelt, tenzij je een code intikt of Bluetooth op je smartphone gebruikt. Deze functie werkte betrouwbaar, maar ik zou me nog steeds niet op mijn gemak voelen om de fiets in de straten van New York City, waar ik woon, achter te laten zonder een slot dat hem aan een solide object vasthoudt.

Als je fiets zoekraakt, heeft VanMoof onlangs een nieuwe functie toegevoegd waarmee je de S3 kunt lokaliseren via het Apple Zoek mijn-netwerk. Het is gemakkelijk genoeg om de VanMoof op een kaart te vinden met de Zoek mijn-app op je iPhone, iPad, iPod touch of Mac.

De S3 bevindt zich in de middelste prijsklasse voor elektrische fietsen voor $ 2.198. Je kunt zeker goedkopere elektrische fietsen kopen, maar VanMoof heeft veel leuke functies in dit model. Ik vond het de perfecte stadsrit.

Aanbevolen: