HTC kondigt Vive Pro 2 VR-headset aan

HTC kondigt Vive Pro 2 VR-headset aan
HTC kondigt Vive Pro 2 VR-headset aan
Anonim

HTC vernieuwt zijn VR-headsets met de Vive Pro 2 en de zakelijke Vive Focus 3. De twee nieuwe headsets zullen in juni beschikbaar zijn en zijn voorzien van aanzienlijke upgrades van de vorige head-mounted displays (HMD's) van het bedrijf.

HTC onthulde de twee nieuwe HMD's in een persbericht en merkte op dat de Vive Pro 2 en Vive Focus 3 beide een resolutie van 2,5K voor elk oog zullen bieden, wat zorgt voor scherpere beelden en ervaringen bij het gebruik ervan. The Verge meldt dat beide headsets momenteel in juni aankomen, waarbij de Vive Focus 3 meer gericht is op zaken en ontwikkeling dan algemeen consumentengebruik.

Image
Image

De Vive Pro 2 bouwt voort op de eerdere versies van HTC's bedrijfsgerichte headset en biedt een grotere resolutie en gezichtsveld dan de originele Vive Pro, die in 2018 werd uitgebracht. De verversingssnelheid van 120 Hz en een gezichtsveld van 120 graden view zou een soepelere ervaring moeten bieden in VR-toepassingen, vooral met de beweringen van HTC dat het bewegingsonscherpte zal minimaliseren.

De Vive Pro 2 is ook de eerste VR-headset die Display Stream Compression (DSC) ondersteunt, wat meestal wordt gezien in high-end monitoren en een betere weergavekwaliteit biedt. De geïntegreerde hoofdtelefoon in de Vive Pro 2 ondersteunt ruimtelijk 3D-geluid en werkt ook met headsets van derden.

Als alternatief zal de Vive Focus 3 de zelfstandige VR-headset van HTC upgraden, hoewel het erop lijkt dat het bedrijf zich er niet op richt als een consumentenapparaat. Het heeft schermen met dezelfde resolutie als de Vive Pro 2 en zal in juni beschikbaar zijn voor $ 1.300, maar alleen voor bedrijven.

Image
Image

De Vive Pro 2 kan vandaag worden gereserveerd, met volledige kits voor de VR-headset die op 4 juni in de verkoop gaan. Er zijn een paar verschillende manieren om de headset te kopen, maar het kopen van een volledig uitgeruste Pro 2-die wordt geleverd met het basisstation 2.0 en controllers - kost $1, 399.

Aanbevolen: