De 9 beste pc-controllers, getest door Lifewire

Inhoudsopgave:

De 9 beste pc-controllers, getest door Lifewire
De 9 beste pc-controllers, getest door Lifewire
Anonim

De beste pc-controllers kunnen een naadloze en comfortabele game-ervaring bieden. Waarom heb je een pc-controller nodig in plaats van slechts een van de beste gamingmuizen? Een heleboel gamegenres hebben er veel baat bij om een controller in de hand te hebben - veel games waarin je een enkel personage speelt, zullen natuurlijker aanvoelen met een controller. Als je echter simulatiegames, strategiegames, oorlogsgames of games speelt waarbij je een groot leger of veel middelen moet besturen, wil je ook investeren in een goede gamingmuis en gamingtoetsenbord, aangezien je beter door de gamewereld en menu's kunnen navigeren. De meeste gamers hebben een muis, toetsenbord en controller, en ze bewegen tussen hen op basis van het type game dat ze spelen.

Connectiviteit is belangrijk bij een pc-controller. Het moet eenvoudige knoppentoewijzing hebben en u hoeft zich niet al te veel zorgen te maken over het leren van nieuwe kaarten voor verschillende games. Met echt high-end controllers kun je vaak de knoppen en gevoeligheden aanpassen, waardoor de controller precies is zoals jij hem wilt. Sommige van de beste controllers hebben ook een dubbel doel en kunnen zowel op een console als op een pc werken. Dit maakt de controller een betere waarde. We hebben een aantal pc-controllers geëvalueerd en onze keuze voor de beste is de Xbox Elite Series 2 vanwege de aanpasbaarheid en naadloze verbinding met pc. Als de prijs echter een beetje hoog is, hebben we ook onze keuzes voor de beste pc-controllers in andere categorieën opgenomen, zoals de beste budget-pc-controller en de meest betrouwbare.

Beste algemeen: Microsoft Xbox Elite Series 2

Image
Image

De Xbox Elite Series 2 is de next-gen-versie van Xbox's originele Elite Series-controller, en het is de droom van een gamer die uitkomt, absoluut verbluffend qua uiterlijk en ontwerp. Het heeft Bluetooth-connectiviteit in tegenstelling tot zijn voorganger, evenals een ingebouwde oplaadbare batterij met een batterijduur tot 40 uur. Je kunt de controller opladen in de meegeleverde koffer, met het oplaadstation of met de meegeleverde USB-C-kabel.

Deze controller is buitengewoon comfortabel en de bediening is uitstekend. Alles voelt superstrak aan, licht snel op en reageert supersnel (inclusief de achterste peddels). De Elite Series 2 is gemaakt voor efficiëntie. Bovendien kun je er in principe een controller van maken die voor jou op maat is gemaakt. Je krijgt een thumbstick-aanpassingstool om de spanning naar wens te veranderen, je kunt knoppen toewijzen en verschillende profielen maken, zodat je verschillende aanpassingsopties voor verschillende games kunt hebben. Dit is zonder twijfel de beste pc-controller die momenteel op de markt is. Het enige opvallende nadeel zijn de kosten, maar voor een controller die zo geweldig is, is het de investering waard. Je kunt de Elite Series 2 gebruiken met pc- of Xbox One-, Xbox One S- en Xbox One X-consoles.

"… de originele Elite-controller is verbeterd met de tweede iteratie, waardoor het de beste first-party controller is die je kunt krijgen voor XB1 of pc." - Zach Sweat, producttester

Beste ambtenaar: Microsoft Xbox Series X|S-controller

Image
Image

De Xbox Series X|S-controller, ook wel de Xbox draadloze controller genoemd, bouwt voort op de erfenis van de Xbox One-controller. Het is op het eerste gezicht bijna identiek aan de Xbox One S-controller, en voegt een aantal leuke functies en upgrades toe, zoals een meer gripvaste textuur aan de onderkant en een betere D-pad. Het is ook compatibel met de Xbox One en pc, naast Xbox Series X en S. Het beste van de Xbox Series X|S-controller is de verbeterde D-pad. Hoewel het onderliggende ontwerp mechanisch vergelijkbaar is met de laatste generatie, oogt en voelt het aanzienlijk robuuster. De gefacetteerde D-pad-knop doet denken aan die van Elite-controllers, en hij is extreem clicky en responsief.

Met een verbeterde textuur op de grepen en een matte afwerking met een mooie textuur op de triggers en bumpers, is deze controller ook een genot om vast te houden en te gebruiken. Zelfs tijdens lange gamesessies blijft hij comfortabel in de hand en glijdt hij niet weg in je greep.

Een ander groot voordeel van deze controller is dat hij niet alleen werkt met de Xbox Series X|S. Deze controller werkt ook met Xbox One-consoles en Windows 10, dus je kunt op alle drie de plaatsen één controller gebruiken.

Microsoft heeft met deze controller geen nieuwe weg ingeslagen in termen van uiterlijk of functies zoals Sony deed met de DualSense, maar de veranderingen die ze aanbrachten waren allemaal welkom en nuttig. Als je niet wilt upgraden naar een controller met mechanische knoppen of andere geavanceerde functies of opties, is de standaard Xbox Series X|S-controller een geweldige optie voor gamen op zowel Xbox-consoles als pc.

"Deze controller is niet alleen speciaal ontworpen voor de Xbox Series X|S en is achterwaarts compatibel met de Xbox One, maar biedt ook een pijnloze plug-and-play-ervaring met Windows 10." - Jeremy Laukkonen, Producttester

Beste bekabelde: Razer Wolverine V2 Xbox Series X|S-controller

Image
Image

De Razer Wolverine V2 is een hoogwaardige bedrade gamingcontroller voor Xbox Series X|S die ook op pc werkt. Het bevat een paar extra knoppen in vergelijking met de standaardcontroller en heeft een aantal handige functies die erop gericht zijn je een beetje een concurrentievoordeel te geven. De knoppen gebruiken ook mechanische schakelaars voor nauwkeurige activering en een lange levensduur.

Het beste van de Razer Wolverine V2 is dat het een aantal functies bevat die je een voorsprong kunnen geven op iedereen die een gewone controller gebruikt. Het belangrijkste is de mogelijkheid om de gevoeligheid van uw thumbstick direct aan te passen via gevoeligheidskoppelingen. Dit geeft je een snelle controle over je gevoeligheid, waardoor je precies op het juiste moment kunt bewegen.

Deze controller bevat ook trigger-stops, dit zijn schakelaars die de long-pull-triggers in haartriggers kunnen veranderen. In plaats van de trekker helemaal over te halen om te schieten, kun je schieten op het moment dat je een trekker aanraakt, waardoor je een hoognodige voorsprong hebt.

De Razer Wolverine V2 gebruikt ook mechanische schakelaars in plaats van rubberen dome-schakelaars. Dit resulteert in prettig klikkende knoppen die niet warm worden en blijven plakken tijdens een lange gamesessie, wat ook bijdraagt aan de levensduur van de controller.

Hoewel de Razer Wolverine V2 niet de meest flitsende controller is, en het is een beetje aan de prijzige kant voor een bedrade controller, biedt hij een uitstekende functionaliteit, ondersteund door een hoge bouwkwaliteit. Als je op zoek bent naar een bedrade Xbox Series X|S-controller die lang meegaat en je misschien een voorsprong geeft, dan is dit degene die je nodig hebt.

"De Wolverine V2 maakt gebruik van mechanische schakelaars, wat resulteert in een aangenaam klikgevoel, nauwkeurige activering en een langere levensduur." - Jeremy Laukkonen, producttester

Beste haptiek: Sony DualSense PS5-controller

Image
Image

De PlayStation 5 is gelanceerd met een gloednieuwe gamepad: Sony's DualSense Wireless Controller. Hoewel hij duidelijk afstamt van de vorige DualShock-lijn, met dezelfde centrale knop, analoge sticks en d-pad-lay-out, is de DualSense-controller zwaarder en voelt hij voller aan, met een dynamisch nieuw ontwerp dat het uiterlijk van de nieuwe console zelf weerspiegelt.

De grotere veranderingen zijn echter niet te zien, maar je zult ze voelen. Nauwkeurige haptiek zorgt voor subtiele feedback rondom de controller, als aanvulling op de actie op het scherm van games, terwijl indrukwekkende nieuwe adaptieve triggers on-the-fly weerstand bieden om in-game acties zoals het schieten van geweren of slingeren van Spider-Man's webben meeslepend over te brengen. Bundel in een touchpad en kantelbediening en ontwikkelaars hebben een enorme gereedschapskist om mee te spelen, zoals te zien is in het grijnzende pack-in-spel Astro's Playroom. Het is een beetje prijzig, maar de DualSense is een uitstekende evolutie van de PlayStation-controller.

"De DualSense implementeert enkele merkbare esthetische verschuivingen die lijken op die van de PlayStation 5-console zelf, maar houdt uiteindelijk de kern van de DualShock 4-controller intact." - Andrew Hayward, producttester

Beste toegankelijkheid: Microsoft Xbox Adaptive Controller

Image
Image

Bij de Xbox Adaptive Controller draait alles om maatwerk en toegankelijkheid. De controller is voorzien van grote, gebruiksvriendelijke knoppen en biedt een breed scala aan ingangen en aansluitingen, zodat u een overvloed aan externe apparaten kunt aansluiten om een volledig gepersonaliseerde controller te creëren. De Adaptive Controller maakt deel uit van de Xbox-familie, wat betekent dat hij compatibel is met de Xbox One-consoles en Windows 10. Hij bevat functies zoals Xbox Wireless, Copilot, Bluetooth en USB-connectiviteit. Naast de fysieke functies van de controller, maakt hij verbinding met de Xbox Accessories-app en kun je je bedieningselementen verder aanpassen met de functie "knop opnieuw toewijzen". Je kunt zelfs verschillende profielen maken om aangepaste instellingen voor maximaal drie personen of games op te slaan.

De Xbox Adaptive Controller was een samenwerking met The AbleGamers Foundation, Cerebral Palsy Foundation, Warfighter Engaged en SpecialEffect. Overleg van deze leden van de gemeenschap hielp bij het maken van het ontwerp, de functionaliteit en de verpakking van de controller.

Best aanpasbaar: ASTRO Gaming C40 TR-controller

Image
Image

De Astro C40 is van extreem hoge kwaliteit en je voelt het gewicht ervan als je hem in je hand houdt. Het wordt geleverd met een heleboel accessoires, waaronder een reiskoffer, extra doppen in verschillende hoogtes en holtes, een gereedschap voor het verwisselen van de voorplaat, een draadloze USB-zender en een USB 2.0-kabel. Tijdens het gamen met de Astro C40 voelt alles ultrasnel en responsief.

Dit is niet de meest naadloze controller in termen van connectiviteit, en het heeft niet de lange batterijduur of Bluetooth-connectiviteit die je krijgt met de Elite Series 2, maar het heeft een aantal functies die het de moeite waard maken PC-controller. Het heeft achterpaddles en de aanpassingsmogelijkheden zijn vrijwel eindeloos. Met behulp van de bijbehorende software kunt u knoppen toewijzen, gevoeligheden aanpassen, geluidsinstellingen aanpassen en nog veel meer. Deze controller is ontworpen voor pc en PlayStation 4, maar je kunt de lay-out wijzigen van DualShock naar Xbox-stijl. Als je de Astro C40-controller op PS5 wilt gebruiken, kun je PS4-games spelen op PS5, maar je kunt geen PS5-games spelen.

Beste budget: PowerA Spectra-controller

Image
Image

Als je niet te veel wilt uitgeven, is de PowerA Spectra Controller een goede optie. De bedrade controller kan eenvoudig worden aangesloten op de pc, maar hij is gemaakt voor Xbox One. Met een afneembare gevlochten USB-kabel van iets minder dan 3 meter lang, heb je genoeg speling bij het afspelen van je favoriete pc-titels.

De PowerA Spectra ligt goed in de hand, met een zacht aanvoelende afwerking en een goed knopgevoel. Het heeft ook toewijsbare knoppen aan de achterkant die je in slechts een paar seconden kunt programmeren, want er is een programmeerknop aan de achterkant van de controller. Deze controller oogt en voelt duurder dan hij is. Een van onze favoriete dingen eraan is de randverlichting die de knoppen en bekleding omringt. Door de led-verlichting, die je kunt wisselen tussen zeven verschillende kleuren, past de controller bij een pc met RGB-verlichting. En omdat de lichten eigenlijk behoorlijk fel zijn, helpt dit je ook om de knoppen van de controller beter te zien in een kamer met weinig licht.

Beste knopopties: Razer Wolverine Ultimate

Image
Image

De Razer Wolverine Ultimate neemt ontwerpelementen van de Xbox One-controller, maar voegt enkele van de verbeterde functies toe die te zien zijn in Scuf-controllers en de Xbox Elite Wireless-controller. De Razer Wolverine ziet er ook geweldig uit, met subtiele lichteffecten die je kunt aanpassen aan RGB-verlichting op je gaming-pc en randapparatuur.

Naast de standaardbediening is hij uitgerust met vier peddels aan de achterkant, samen met twee extra bumpers. Hierdoor heb je veel mogelijkheden om te gamen. De belangrijkste triggers hebben ook trigger-stops om je sneller te maken in schietspellen. Als je veel knopopties nodig hebt voor pc-gaming, dan is dit misschien de controller voor jou. Je kunt D-Pads verwisselen, je lengte en stijl van je sticks kiezen en de gevoeligheid en trillingsintensiteit aanpassen. Met een 3,5 mm-aansluiting kun je een koptelefoon rechtstreeks op de controller aansluiten en de USB-kabel schuift precies in een sleuf, zodat je je geen zorgen hoeft te maken dat de poort vervormt, zoals bij sommige andere controllers kan gebeuren.

Beste plug-and-play: Xbox draadloze controller (Xbox One S-versie)

Image
Image

Als je op zoek bent naar een eenvoudige plug-and-play-controller voor je pc die je niet zoveel kost als een high-end controller, zoek dan niet verder dan deze Xbox One S draadloze controller. Omdat het is ontworpen door Microsoft, is het niet zo'n verrassing dat het goed speelt met gaming-pc's met Windows 10. Het werkt ook met Xbox One-, Xbox One S- en Xbox One X-consoles.

De Xbox draadloze controller gebruikt Bluetooth voor zijn draadloze verbinding, dus je zou hem gemakkelijk moeten kunnen koppelen met een gaming-laptop of een desktop die Bluetooth ondersteunt. Natuurlijk heb je ook de mogelijkheid om de controller via een USB-kabel op je computer aan te sluiten. De Xbox draadloze controller heeft een eenvoudig ontwerp, met dubbele analoge sticks, een D-pad en alle standaardknoppen en triggers die je zou verwachten op een huidige generatie controller. Bovendien heeft het een 3,5 mm-aansluiting, zodat u een hoofdtelefoon rechtstreeks op de controller kunt aansluiten. Hoewel de standaard wit is met zwarte accenten, biedt Microsoft een breed scala aan kleuraanpassingsopties. Onze recensent Zach noemde de Xbox One S-controller de beste draadloze controller voor iedereen die niet wil betalen voor de Elite.

"De nieuwe en verbeterde Xbox One S-controller is de optimale keuze voor Xbox One- en pc-bezitters die hun oude versleten controllers willen upgraden of degenen die ingebouwde Bluetooth willen. " - Zach Sweat, Product Tester

Als je op zoek bent naar de absoluut beste pc-controller, zonder de meest premium ontwerpdetails, gevoel en bouwkwaliteit, dan is de Xbox Elite Series 2 de koning van de heuvel. Maar als u iets betaalbaars wilt, hoeft u niet verder te zoeken dan de PowerA Spectra of de Xbox One S draadloze controller.

Over onze vertrouwde experts

Erika Rawes schrijft al meer dan tien jaar professioneel en de afgelopen vijf jaar heeft ze over consumententechnologie geschreven. Erika heeft ongeveer 125 gadgets beoordeeld, waaronder computers, randapparatuur, A/V-apparatuur, mobiele apparaten en smarthome-gadgets. Erika schrijft momenteel voor Digital Trends en Lifewire.

Mark Thomas Knapp is sinds 2012 een tech-journalist en heeft verslag gedaan van een grote verscheidenheid aan onderwerpen, waaronder gaming, pc's, het laatste nieuws en meer. Zijn naamregel is verschenen in verschillende publicaties van toptechnologiemedia.

Zach Sweat is een ervaren technisch schrijver, redacteur en fotograaf, gespecialiseerd in videogames, consoles en pc-hardware. Hij heeft uitgebreid geschreven over verschillende spelplatforms voor Lifewire, waaronder de pc.

Andrew Hayward is een in Chicago wonende schrijver die sinds 2006 verslag doet van technologie en videogames. Hij is gespecialiseerd in mobiele gadgets, met name smartphones, wearables, smarthome-apparaten, games en game-accessoires.

Jeremy Laukkonen schrijft sinds 2019 voor Lifewire. Hij is een technische generalist die een breed scala aan gadgets, games, accessoires, slimme apparaten voor thuisgebruik en meer behandelt. Hij heeft ook ervaring met het schrijven voor grote technische vakpublicaties en heeft een achtergrond in autotechnologie.

Waar u op moet letten bij een pc-controller

Design - Verre van alleen een esthetische overweging, is ontwerp op een zeer praktische manier cruciaal voor controllers. Hoe ligt het in je hand, hoe zwaar is het, hoe duurzaam zijn de materialen als je het op een hardhouten vloer laat vallen? Hoe gemakkelijk zijn de knoppen, triggers en analoge sticks? Design speelt ook in op vertrouwdheid; als je een lay-out hebt die je voorkeur heeft, wil je een pc-controller die deze zo goed mogelijk weerspiegelt.

Connectivity - Hoe een controller verbinding maakt met apparaten, en of deze nu bedraad of draadloos is, kan voor veel gamers een make-of-break-functie zijn. Voor sommigen is USB verplicht, terwijl anderen willen profiteren van de ingebouwde Bluetooth-ondersteuning van hun pc en die volledig draadloze levensstijl willen leiden.

Aanpasbaarheid - Veel moderne controllers bieden nu verschillende functies om ze uitgebreid aan te passen, of dat nu opnieuw toewijsbare knoppen, extra paddles, verwisselbare D-pads of analoge sticks, trigger-stops betekent, of tal van andere opties. Aanpassing is essentieel om ervoor te zorgen dat een gamepad comfortabel aanvoelt en echt van jou is, en stelt je ook in staat om de functionaliteit voor verschillende titels (of platforms) te wijzigen.

Aanbevolen: