11 Stappen om je kapotte touchscreen te repareren

Inhoudsopgave:

11 Stappen om je kapotte touchscreen te repareren
11 Stappen om je kapotte touchscreen te repareren
Anonim

Aanraakschermen zijn geweldig als ze werken, maar als een aanraakscherm niet meer werkt, verdwijnt al dat gebruiksgemak en begint de frustratie heel snel. Het grootste probleem is dat bij sommige apparaten het touchscreen de enige manier is om met je telefoon of tablet te communiceren. Als dat plotseling weggaat, kan het voelen alsof je helemaal geen toegang meer hebt tot je apparaat.

Hoewel er gevallen zijn waarin een niet-reagerend aanraakscherm professionele reparaties vereist, zijn er een aantal stappen, van eenvoudig tot geavanceerd, die u kunt nemen om dingen weer werkend te krijgen.

Deze stappen voor probleemoplossing zijn van toepassing op elk apparaat met aanraakscherm met Windows, iOS of Android.

Basisoplossingen voor een touchscreen dat niet werkt

  • Reinig het scherm met een pluisvrije doek.
  • Start je apparaat opnieuw op.
  • Verwijder je hoesje of schermbeschermer.
  • Zorg ervoor dat je handen schoon en droog zijn en dat je geen handschoenen draagt.

Ongeacht je ervaringsniveau, er zijn enkele eenvoudige, eenvoudige oplossingen die je kunt proberen wanneer je touchscreen niet meer werkt.

Image
Image
  1. Herstart het apparaat. Het klinkt misschien vrij eenvoudig, maar wanneer uw aanraakscherm niet meer werkt, is het eenvoudigweg herstarten van uw aanraakscherm meestal voldoende om het probleem op te lossen.

    • Herstart een iPhone
    • Herstart een iPad
    • Herstart een Android-apparaat
    • Herstart een computer
  2. Reinig het aanraakscherm en de schermbeschermer In sommige gevallen reageert een aanraakscherm niet meer goed vanwege vuil en vuil of problemen met de behuizing of schermbeschermer. Aangezien dit vrij eenvoudig te verhelpen of uit te sluiten is, is het een goed idee om uw apparaat grondig schoon te maken als een herstart niet helpt.

    • Reinig je handen om te voorkomen dat er vuil op het scherm komt. Veeg het touchscreen schoon met een pluisvrije doek. De doek mag droog of nat zijn, maar gebruik nooit een soppende natte doek.
    • Verwijder de schermbeschermer. Als een schermbeschermer eronder vuil wordt, een beetje nat is of te warm wordt, registreert hij je aanraking niet meer.
    • Mogelijk moet je het scherm schoonmaken nadat je de schermbeschermer hebt verwijderd als er een scheur in zit of al jaren niet is verwijderd.

Tussentijdse oplossingen voor een niet-reagerend touchscreen

  • Droog het apparaat uit als het nat is geworden.
  • Tik op de randen als het apparaat is gevallen.
  • Verwijder geheugen en simkaarten.
  • Ontkoppel randapparatuur zoals USB-apparaten.

Als je apparaat wat schade heeft opgelopen, bijvoorbeeld als het is gevallen of nat is geworden, is het iets ingewikkelder om het te repareren. De stappen zijn nog steeds vrij eenvoudig te volgen, maar als je je niet op je gemak voelt bij het uitdrogen van je iPhone, kun je dit het beste overlaten aan professionals.

Een andere iets gecompliceerdere oplossing voor een aanraakscherm is om het apparaat eenvoudig uit te schakelen en alle simkaarten, geheugenkaarten en randapparatuur te verwijderen. De reden dat dit ingewikkeld kan zijn, is dat deze kaarten soms moeilijk te verwijderen zijn en dat je ze een voor een terug moet plaatsen om erachter te komen welke het probleem was.

  1. Droog je smartphone af. Aanraakschermen kunnen ook stoppen met werken, niet meer reageren of onregelmatig werken als een telefoon nat wordt. In dat geval verhelpt het grondig drogen van de telefoon soms het probleem. Er zijn verschillende stappen om een Android uit te drogen en een iOS-apparaat uit te drogen.
  2. Tik voorzichtig op elke hoek van de telefoon. Wanneer een aanraakscherm niet meer werkt nadat een telefoon is gevallen, komt dit soms doordat de digitaliseringsverbinding intern losraakt. In dat geval kan een zachte tik op elke hoek van de telefoon ervoor zorgen dat deze opnieuw verbinding maakt.

    Als dat niet werkt, moet de telefoon voor het repareren van de digitizer uit elkaar worden gehaald.

  3. Verwijder de simkaart , geheugenkaarten en randapparatuur. Hoewel dit minder vaak voorkomt, kunnen problemen met simkaarten, geheugenkaarten en randapparatuur (zoals USB-apparaten) soms problemen met het aanraakscherm veroorzaken op mobiele en Windows-apparaten. Zorg ervoor dat u eerst uw apparaat volledig uitschakelt en loskoppelt.
  4. Als het aanraakscherm nog steeds niet werkt, ga dan verder met de geavanceerde reparaties.

Geavanceerde oplossingen voor een niet-reagerend touchscreen

  • Zet het apparaat in de veilige modus.
  • Gebruik de kalibratietool of gevoeligheidsinstelling van het apparaat.
  • Update of herinstalleer uw stuurprogramma's.

Er zijn veel andere redenen waarom een aanraakscherm niet meer werkt, en de meeste ervan kunnen behoorlijk moeilijk te achterhalen zijn.

Aangezien problemen met het aanraakscherm ook kunnen worden veroorzaakt door bestanden of programma's die u downloadt, is de volgende stap het opstarten van uw telefoon, tablet of laptop in de veilige modus. Dit is eigenlijk gewoon een kale modus die geen extra programma's laadt, maar het kan behoorlijk ingewikkeld zijn om het op gang te krijgen.

Een andere mogelijke oplossing is om het aanraakscherm opnieuw te configureren en de stuurprogramma's opnieuw te installeren. Dit is nog geavanceerder, maar soms werkt het wel.

  1. Veilige modus inschakelen voor Android of Windows veilige modus. In sommige gevallen kan een probleem met een app of programma dat u hebt gedownload ertoe leiden dat het aanraakscherm niet meer reageert. De sleutel om dit uit te zoeken is om opnieuw op te starten in de veilige modus, omdat deze apps en programma's niet in de veilige modus worden geladen.

    Als je merkt dat het aanraakscherm begint te werken wanneer je naar de veilige modus gaat, dan is er een probleem met een app of programma dat je hebt gedownload. Begin met recent gedownloade apps en ga vanaf daar.

  2. Pas de gevoeligheid van de iPhone 3D aan. Als u een niet-reagerend of onnauwkeurig aanraakscherm op uw iPhone 6s of nieuwer ervaart, kan dit een probleem zijn met de 3D Touch-gevoeligheid. In dat geval, ervan uitgaande dat het aanraakscherm überhaupt werkt, moet u die instelling aanpassen.

    Ga naar Instellingen > Toegankelijkheid > Touch > 3D & Haptic Touch. Pas de slider aan tussen licht en stevig. Probeer 3D Touch uit te schakelen als het scherm nog steeds onnauwkeurig is of niet reageert.

    Image
    Image
  3. Kalibreer uw Windows-aanraakscherm. De Windows Touch Screen Calibration Tool helpt bij het resetten van het midden van elke aanraking die u op uw apparaat maakt. Als je merkt dat je aanrakingen een beetje verkeerd lijken te zijn, kan dit helpen om alles weer goed te krijgen.
  4. Als het aanraakscherm nog steeds niet werkt na het proberen van deze geavanceerde oplossingen, ga dan verder met het bijwerken van de stuurprogramma's en het opnieuw installeren van het aanraakscherm.

Aanraakschermstuurprogramma's bijwerken en opnieuw installeren

Als je een Windows-apparaat hebt met een defect aanraakscherm, kan het updaten van het stuurprogramma het probleem mogelijk oplossen. Het uitschakelen en opnieuw inschakelen van het stuurprogramma of het opnieuw installeren ervan kan ook helpen.

In alle gevallen moet je eerst een toetsenbord en muis of touchpad op je apparaat aansluiten.

  1. Update de stuurprogramma's voor het aanraakscherm. Vaak lost het updaten van stuurprogramma's eventuele problemen op.
  2. Schakel het Windows-stuurprogramma voor het aanraakscherm uit en weer in. Dit proces lost ook vaak problemen op die u ondervindt met Windows.
  3. Verwijder het stuurprogramma voor het aanraakscherm en installeer het opnieuw. Als updaten en/of uitschakelen en opnieuw inschakelen niet werkt, kan een herinstallatie de oplossing zijn.
  4. Als je aanraakscherm nog steeds niet werkt na het volgen van al deze stappen, dan zal het waarschijnlijk professionele reparaties vereisen. Als die niet werken, is het tijd voor een nieuwe telefoon.

Aanbevolen: