Verleng de batterijduur van uw MacBook Pro met deze tips

Inhoudsopgave:

Verleng de batterijduur van uw MacBook Pro met deze tips
Verleng de batterijduur van uw MacBook Pro met deze tips
Anonim

Batterijlevensduur, batterijduur en batterijprestaties zijn belangrijke zorgen van de meeste mobiele Mac-gebruikers die urenlang zonder stroom zitten met hun MacBook Pro's en andere Apple-laptops. Hoewel draagbare apparaten van Apple voldoende batterijprestaties hebben en vele uren werken op één keer opladen, kan de gebruiksduur af en toe korter zijn dan nodig is.

U kunt de gebruiksduur van de batterij verlengen met behulp van verschillende methoden voor batterijbesparing waarvan bekend is dat ze werken.

De informatie in dit artikel is van toepassing op Mac-laptops met macOS Sierra (10.12) en hoger.

Over batterijkalibratie

Het beste uit de batterij van je Mac halen, begint met een batterij die in goede staat is en is gekalibreerd.

Voor Mac-laptops met een ingebouwde batterij die niet door de gebruiker kan worden vervangen (die geproduceerd na 2008), is kalibratie niet vereist omdat de batterij in de fabriek is gekalibreerd. Apple houdt vol dat kalibratie gedurende de levensduur van de batterij niet nodig is.

In oudere Mac-laptops met door de gebruiker vervangbare batterijen, is kalibratie nodig voor de interne processor van de batterij om de resterende batterijlading te schatten en te voorspellen wanneer de huidige lading zal zijn opgebruikt. Als je niet weet hoe je dit moet doen, lees dan hoe je de batterij van je MacBook, MacBook Pro of MacBook Air moet kalibreren.

Ongebruikte services uitschakelen

Je draagbare Mac heeft veel ingebouwde diensten, zoals AirPlay en Bluetooth, die kunnen worden uitgeschakeld als je ze niet gebruikt.

Je kunt wifi uitschakelen als je deze functie niet gebruikt. Als u dit doet, voorkomt u dat uw Mac voortdurend naar actieve draadloze netwerken zoekt of automatisch verbinding maakt met een netwerk. Hoe dan ook, je bespaart wat batterijvermogen door wifi uit te schakelen.

Wi-Fi uitschakelen

De Wi-Fi-mogelijkheid van uw Apple-laptop uitschakelen:

  1. Klik op het Systeemvoorkeuren pictogram in het Dock onder aan het scherm.

    Image
    Image
  2. Klik op Netwerk in het venster Systeemvoorkeuren.

    Image
    Image
  3. Selecteer Wi-Fi in de lijst met netwerkdiensten aan de linkerkant van het venster.

    Image
    Image
  4. Klik op Wi-Fi uitschakelen naast Status.

    Image
    Image

Bluetooth uitschakelen

Bluetooth, handig om randapparatuur op je laptop aan te sluiten, is een andere energieverslinder die kan worden uitgeschakeld als je hem niet gebruikt.

  1. Start Systeemvoorkeuren vanuit het Dock.
  2. Klik op het Bluetooth pictogram in het venster Systeemvoorkeuren.

    Image
    Image
  3. Tik op Schakel Bluetooth uit in het Bluetooth-voorkeurenvenster.

    Image
    Image

Spotlight uitschakelen

Spotlight benadert routinematig uw schijf om wijzigingen in het bestandssysteem bij te houden. Hoewel u extra batterijtijd kunt winnen door Spotlight uit te schakelen, wordt dit niet aanbevolen. Veel toepassingen met ingebouwde zoeksystemen, zoals Mail, gebruiken Spotlight. Als u Spotlight uitschakelt, kunnen de zoekfuncties in veel toepassingen mislukken. In sommige gevallen kan het er ook voor zorgen dat een app niet laadt of vastloopt wanneer je hem probeert te gebruiken. Als je echter vastbesloten bent om wat meer batterijtijd uit te persen, probeer dan dit compromis.

  1. Start Systeemvoorkeuren en selecteer het Spotlight pictogram in het venster Systeemvoorkeuren.
  2. Selecteer de Privacy tab.

    Image
    Image
  3. Sleep het station van je Mac naar de Privacy lijst en zet het neer.

    Image
    Image

Deze actie voorkomt dat de schijf wordt geïndexeerd, maar schakelt Spotlight niet volledig uit. Hierdoor kunnen sommige toepassingen worden uitgevoerd zonder te crashen, hoewel hun zoekfuncties mogelijk niet werken.

Energieverbruik beheren

In het Energie-voorkeurenpaneel in Systeemvoorkeuren beheer je het energieverbruik van je Mac. Er zijn meerdere opties om de levensduur van de batterij te verlengen, waaronder het uitschakelen van het scherm en het in de slaapstand zetten van schijven. Het voorkeurenpaneel Energiebesparing is de beste plaats om te beginnen met batterijbesparing.

Draai de harde schijven van je Mac uit of schakel het beeldscherm uit na een periode van niet-gebruik. U kunt het voorkeurenpaneel Energiebesparing gebruiken om uw harde schijven in de slaapstand te zetten wanneer ze niet worden gebruikt. Uw keuzes in het scherm Energiebesparing kunnen batterijvermogen besparen, maar het is niet het enige voorkeursscherm dat u kunt gebruiken om batterijvermogen te besparen.

Image
Image

Ga naar de Toetsenbordvoorkeuren om de achtergrondverlichting van het toetsenbord na de kortst mogelijke interval uit te schakelen door 5 seconden te selecteren in het vervolgkeuzemenu. Deze functie maakt gebruik van een omgevingslichtsensor om te bepalen of het toetsenbord verlicht moet worden bij weinig licht. Het kan vaker wel dan niet worden verlicht, zelfs als achtergrondverlichting niet nodig is.

Image
Image

Gebruik het optische station niet als uw Mac er een heeft. Het draaien van de dvd-drive is een enorme energieverbruiker. In plaats van het optische station te gebruiken om een film te kijken tijdens een reis, maakt u een lokale kopie van de film met een dvd-ripper. Hierdoor kun je de film op je laptop opslaan en bekijken vanaf de harde schijf, die, hoewel nog steeds een energievreter, minder is dan de optische schijf.

Over harde schijven gesproken, overweeg om de schijf te vervangen door een SSD. Solid-state schijven verbruiken minder energie en leveren betere prestaties. Ze dragen ook niet zo veel warmte bij, dus je Mac kan energie besparen door ventilatoren te laten draaien.

Enkele andere ideeën die batterijvermogen besparen

Begin met macOS Mojave (10.14), kun je de donkere modus kiezen, die minder energie verbruikt dan de lichtmodus.

Het geluid op een laptop dempen is een andere manier om het energieverbruik te verminderen. Door de ingebouwde luidsprekers van je Mac uit te schakelen, wordt de batterij niet gebruikt om de standaardgeluiden te genereren die bij gebeurtenissen horen. Klik op de knop Mute op het toetsenbord of gebruik het paneel Geluidssysteemvoorkeuren om de uitvoer te dempen.

Stel de Mail-app (of een andere e-mailclient) in om niet regelmatig op e-mail te controleren. Wijzig de instelling zodat u handmatig op e-mail moet controleren. Automatische e-mailcontroles maken gebruik van uw netwerkverbinding en starten uw harde schijf op om nieuwe gegevens te schrijven als er nieuwe e-mail is. Het is makkelijker gezegd dan gedaan, maar check je e-mail alleen wanneer dat nodig is.

In macOS Monterey (12.0) kun je ook de energiebesparende modus inschakelen, net als bij een iPhone. Deze functie dimt je scherm en vertraagt je processor om de batterij te sparen.

Aanbevolen: