Verleng de levensduur van uw printerinktcartridge met deze eenvoudige tips

Inhoudsopgave:

Verleng de levensduur van uw printerinktcartridge met deze eenvoudige tips
Verleng de levensduur van uw printerinktcartridge met deze eenvoudige tips
Anonim

Inkjetprinters worden gebruikt in huizen, kantoren en thuiskantoren en zijn een onmisbaar onderdeel van het dagelijks leven. Printerinktcartridges zijn duur en hebben de neiging om op ongelegen momenten zonder inkt te zitten. Als u de levensduur van uw inkjetprintercartridges wilt verlengen, hebben we een lijst met tips en trucs verzameld die zijn ontworpen om de inkt langer te laten stromen, waardoor u tijd en geld bespaart.

Inkjetcartridges hebben een kleine computerchip die het inktniveau bewaakt. Het waarschuwt u wanneer de inkt bijna op is. In sommige cartridges kunt u deze chip resetten voor een nauwkeurigere inktbeoordeling.

Negeer dat de inkt op is

Image
Image

Uw printer waarschuwt u meestal met een waarschuwing dat de inktcartridges bijna leeg raken. Negeer deze waarschuwing een tijdje in plaats van naar buiten te rennen om nieuwe cartridges te kopen. In een laboratoriumtest ontdekte PC World dat inktcartridges 8 tot 45 procent van hun inkt bevatten wanneer dit bericht verschijnt.

In het instellingengedeelte van veel printers is het mogelijk om waarschuwingen voor een laag inktniveau uit te schakelen.

Vermijd dikke lettertypen en vetgedrukte letters

Image
Image

Voor dikke lettertypen en vetgedrukte tekst is extra inkt nodig om af te drukken, dus maak je tekst dunner en bespaar. Probeer in plaats daarvan inktzuigende lettertypen, zoals Calibri en Times New Roman.

Wilt u nog meer inkt besparen? Download Ecofont, een gratis lettertype dat 20 procent minder inkt gebruikt door kleine witte cirkels binnen elk teken te plaatsen.

Gebruik een kleinere lettergrootte

Image
Image

Wat is het verschil tussen een 12-punts lettertype en een 14-punts lettertype? Deze lettertypen hebben verschillende groottes en gebruiken verschillende hoeveelheden inkt. Gebruik kleinere tekst en vergroot alleen indien nodig, bijvoorbeeld in koppen.

Bewijs voordat u afdrukt

Image
Image

Neem, voordat u een document afdrukt, extra tijd om uw werk zorgvuldig te bewerken en te controleren. Maar al te vaak drukken we documenten af, vinden fouten en drukken het document vervolgens opnieuw af. Hoe minder keer u een document afdrukt, hoe meer inkt u bespaart.

Tweak uw printerinstellingen

Image
Image

Printers zijn in de fabriek ingesteld als inktslurpers, maar dat is eenvoudig te veranderen. Om de standaardinstellingen van uw printer op een Windows-computer bij te werken, selecteert u Start > Printers, klikt u met de rechtermuisknop op uw printer en selecteert u vervolgensPrintervoorkeuren.

Overweeg om de afdrukkwaliteit in de conceptmodus te zetten, de kleur in grijstinten in te stellen en documentopties in te stellen om meerdere pagina's per vel af te drukken.

Print precies wat je nodig hebt

Image
Image

Als u een artikel of recept van een website moet afdrukken en geen advertenties en foto's wilt afdrukken, is er een eenvoudige manier. Met de website Print What You Like kunt u een pagina afdrukken zonder extra's die inkt verbruiken. Voer de URL in en de gratis service creëert een schoon, afdrukbaar document dat inkt bespaart.

Gebruik afdrukvoorbeeld

Image
Image

Heb je ooit iets van het web geprint, maar kwam je erachter dat het niet op de pagina paste? Het is een verspilling van inkt, papier en tijd. Dit is een gemakkelijk te vermijden probleem. Selecteer Afdrukvoorbeeld voordat u iets naar de printer stuurt om eventuele problemen op te lossen voordat u het document op papier afdrukt.

Controleer op verstopte spuitmonden of printkoppen

Image
Image

Is uw cartridge niet meer goed afgedrukt? Controleer voordat u het weggooit of een verstopte spuitmond of printkop niet de boosdoener is. Verwijder de cartridge voorzichtig uit de printer en veeg de onderkant schoon met een vochtige papieren handdoek. Installeer het vervolgens opnieuw en druk opnieuw af.

Kies Opslaan in plaats van Afdrukken of Afdrukken naar PDF

Image
Image

Als je alleen een digitaal document nodig hebt, overweeg dan om naar PDF af te drukken of het bestand op je harde schijf op te slaan. Als u alleen afdrukken maakt wanneer dat nodig is, bespaart u printerinkt en houdt u uw werkruimte overzichtelijk.

Aanbevolen: