De 7 beste retro- en klassieke consoles om te kopen in 2022

Inhoudsopgave:

De 7 beste retro- en klassieke consoles om te kopen in 2022
De 7 beste retro- en klassieke consoles om te kopen in 2022
Anonim

Rereleases van retro-consoles zijn niet bepaald een nieuw fenomeen. Vanaf het begin van de jaren 2000 begonnen Atari en andere fabrikanten te profiteren van CPU-technologie en plug-and-play-versies van hun klassieke consoles te ontwikkelen. Maar vanaf ongeveer 2016, toen Nintendo een beperkte release van hun klassieke NES-systeem aanbood, was er in de daaropvolgende jaren een explosie van "klassiekers" die werden uitgebracht.

Opties zoals de Sega Genesis die nu bij B&H te vinden is of de uiterst betaalbare PlayStation Classic die bij GameStop te vinden is, zijn alles-in-één opties voor mensen die hun gloriedagen van gamen willen herbeleven. Deze systemen bevinden zich op de grens tussen functionaliteit en inbaarheid, en als zodanig moet je afwegen hoeveel geld je eraan wilt uitgeven. De goedkopere consoles hebben de neiging om met hun aandeel glitches te komen, maar de duurdere consoles zijn meestal duurder vanwege een kunstmatige schaarste aan aanbod. Lees verder voor onze lijst met de beste retro-releases die je nu kunt kopen.

Beste algemeen: Nintendo Game & Watch: Super Mario Bros

Image
Image

De originele Game & Watch-console werd in de jaren '80 uitgebracht als Nintendo's eerste draagbare gamesysteem. En natuurlijk, toen Super Mario in 2020 zijn 35-jarig jubileum vierde, wilde Nintendo dat op een aantal manieren vieren. De re-release van Nintendo Game & Watch bevat het volledige originele Mario Bros.-avontuur, nu weergegeven op een groter LCD-scherm dat het spel in heldere, levendige details laat zien. De behuizing lijkt zo veel op het origineel dat Nintendo zelfs de ultrazachte rubberachtige A/B-knoppen en de plastic-y-d-pad heeft toegevoegd.

En omdat de gemoderniseerde versie van het klassieke handheld-systeem meer kracht en meer opslagruimte biedt, heeft Nintendo ook de tweede Mario Bros.spel (wat ze "The Lost Levels" noemen) en een nieuw Mario Juggling-spel. Er is een klokmodus die door 35 klassieke animaties bladert als eerbetoon aan de klassieke Mario-esthetiek. Hoewel het systeem goed genoeg speelt, zorgen de kleine console en de originele knoppen niet voor een zeer comfortabele game-ervaring. Maar dat is hier niet echt het punt. Dit is een nieuw stuk merch, dat net zo goed bedoeld is als een item voor je gamecollectie als een echt functionerend apparaat. Dus hoewel de prijs een beetje hoog aanvoelt voor de functionaliteit, is het misschien de moeite waard voor de echte Mario-fans die er zijn.

"Net als bij de originele Super Mario Bros.-release, is het spelen op Game & Watch een uitdaging, maar ook een welkome uitdaging omdat het de moeilijkheidsgraad van de originele titel weergeeft! Met de beschikbare single- en multiplayer-modi is er veel plezier om rond te gaan. Kies uit Mario of Luigi terwijl je je een weg baant over de wereld, terwijl je Goombas en Koopa Troopas verplettert terwijl je gaat. Ik waardeer het dat het mogelijk is om het spel te pauzeren, zodat je nooit de voortgang verliest." - Emily Isaacs, Product Tester

Beste SNES: Nintendo SNES Classic Mini

Image
Image

Het Super Nintendo Entertainment System, hoewel niet de eerste console die Nintendo heeft uitgebracht, verdient zijn plek als een van de meest succesvolle aller tijden. Terwijl de originele NES baanbrekend was, herdefinieerden de graphics en gameplay van de SNES die grond. De SNES Classic Mini is een welkome introductie omdat hij alle warme herinneringen aan dat systeem in een veel kleiner formaat met zich meebrengt. En omdat er 21 klassieke games op de harde schijf zijn voorgeladen, heb je toegang tot veel van je favorieten zonder dat je je omvangrijke cartridges van onze zolder hoeft te graven.

De meeste van de typische games zijn hier - dingen zoals de originele Super Mario Kart en Street Fighter II (misschien wel de beste in de serie). Je vindt er ook first-party standbys zoals Super Mario World, Zelda: a Link to the Past en de eerste Star Fox. Technisch gezien zijn er slechts 20 originele games inbegrepen, omdat Nintendo ook op Star Fox 2 heeft geladen - een aflevering van het klassieke ruimtevluchtavontuur dat eigenlijk nooit is uitgebracht. Het systeem wordt geleverd met twee klassieke bedrade controllers en maakt verbinding met je tv via HDMI.

Beste Genesis: SEGA Genesis Mini

Image
Image

Sega stapte in op de geminiaturiseerde klassieke consoles met een heruitgave van misschien wel hun meest succesvolle console aller tijden. De Sega Genesis was oorspronkelijk de enige echte levensvatbare concurrentie voor het succes van Nintendo dankzij first-party personages zoals Sonic the Hedgehog en Ecco the Dolphin. Die twee klassieke titels zijn natuurlijk voorgeladen op de Genesis Mini. De veertig meegeleverde titels bevatten ook klassiekers als Contra, Gunstar Heroes, Earthworm Jim en Streets of Rage 2. Om de tweespeleropties van deze bibliotheek te ondersteunen, heeft Sega ook twee USB-aangesloten controllers met de bekende 3-knop meegeleverd. Sega-controles.

Hoewel we het leuk vinden wat Sega heeft geprobeerd te doen met de interface voor het selecteren van games, voelt het soms een beetje glitchy. En hoewel het niet zo veel anders is dan de originele console, mist de plastic-y-build een beetje in de premiumcategorie - een probleem als je bedenkt dat je bijna $ 100 voor het systeem moet betalen. Maar voor Sega-fans is dit een redelijke prijs voor de aangeboden collectiviteit.

Beste NES: Nintendo NES Classic Edition

Image
Image

Toen de klassieke consoles halverwege de jaren 2010 om de paar maanden uitkwamen, troffen de klassieke gamebedrijven echt iets speciaals. Gebruikmakend van de nostalgie van oudere generaties, vlogen de plug-and-play-consoles zo snel van de planken dat ze op zichzelf schaarse verzamelobjecten werden. Een groot nadeel hiervan is dat de prijzen nog steeds astronomisch hoog zijn voor deze toestellen. Zoals het geval is met de SNES-klassieker, kan de NES Classic voor ongeveer $ 200 worden gekocht op sites zoals Amazon, omdat deze speciaal moet worden besteld uit nabestelde voorraad, meestal uit het buitenland.

Als je die prijs kunt verdragen, en de originele NES-ervaring zo belangrijk voor je is, zal deze klassieke console je alles geven wat je zoekt. Er zijn 30 voorgeladen titels en alle grootste hits zijn hier: de originele Super Mario Bros, de arcadeklassieker Donkey Kong, de eerste Legend of Zelda, PAC-MAN, Final Fantasy, Mega Man en meer. Met andere woorden, u zult niets tekort komen op deze afdeling, wat goed is omdat de vergrendelde harde schijf betekent dat u geen ROM's meer kunt toevoegen zonder het apparaat te hacken. Je kunt maximaal vier game saves reserveren voor elke titel, maar het systeem wordt geleverd met slechts één controller.

Beste PlayStation: PlayStation Classic

Image
Image

Met alle andere gamefabrikanten die meedoen aan de klassieke heruitgave van de console, kon Sony niet ontbreken. Wat hier eigenlijk het meest interessant is, is dat Sony genoeg consoles lijkt te hebben gemaakt om de prijs volkomen redelijk te houden. Op dit moment schommelt de prijs rond de $ 20 bij Gamestop, wat solide is voor wat je hier krijgt. Er zijn 20 games op de harde schijf, en hoewel ze niet bepaald de meest populaire zijn, zijn er opties zoals Final Fantasy VII (een formatieve aflevering in de serie), Tekken 3 en de originele top-down Grand Theft Auto.

Er is ook wat ontwerptaal in de originele releases van PlayStation die een mini-PS-console ondersteunen. De eerste PlayStation Mini was een gekrompen versie van de grotere klassieker, en dus voelt de hier uitgebrachte PlayStation Classic goed thuis. PlayStation heeft twee klassieke bedrade controllers in de doos gedaan en heeft je de mogelijkheid gegeven om te besparen op virtuele geheugenkaarten. De UX- en menu-ervaring laat veel te wensen over, en vreemd genoeg spelen sommige games niet zo soepel als andere systemen (waarschijnlijk een product van slecht ontworpen emulatiesoftware). Maar voor de betaalbare prijs is het niet het einde van de wereld.

Beste C64: Retrogames C64 Mini

Image
Image

Hoewel de meeste retro-consoles de tophonden in de geschiedenis van de console nabootsen, is er ook een optie voor de Commodore 64-fans van de wereld. Het onlangs uitgebrachte THEC64-pakket wordt geleverd met een schattig geminiaturiseerde versie van de naamgenoot van de toetsenbord-pc en een volledige versie van de originele joystick. In feite is de hardware die bij dit pakket wordt geleverd misschien wel de meest doordachte en meest bevredigende versie van de esthetiek van de heruitgave van de console. De hardwaremogelijkheden zijn hier ook behoorlijk indrukwekkend, waardoor 720p-uitvoer via een HDMI-kabel mogelijk is, maar ook een extern toetsenbord via USB kan worden aangesloten om het systeem als een echte computer te gebruiken.

Een mooie knipoog naar de 64 KB RAM, er zijn 64 titels inbegrepen, en hoewel dat aantal erg leuk is om te zien, voelt het alsof Retrogames zich heeft uitgerekt om een aantal titels op te nemen, in plaats van zich te concentreren op kwaliteit. Uiteraard hangt dit af van je specifieke spelvoorkeuren, maar een paar van onze favorieten zijn Impossible Mission, Speedball en Street Sports Baseball. Het hele ding zal je meestal rond de $ 40 terugbrengen op Amazon, wat een goede deal is als je een originele Commodore-fan bent.

Beste Atari: Atari Flashback 8 Gold

Image
Image

Als je een gamefan bent, hoef je ons vrijwel zeker niet te vertellen dat de Atari 2600 een baanbrekend systeem is met een bevredigende pool van gametitels om uit te putten. De Atari Flashback 8 Gold is een indrukwekkend pakket voor fans van dit baanbrekende systeem. Er zijn maar liefst 120 games op de harde schijf, wat nogal wat meer is dan andere retro-consoles, waarschijnlijk dankzij de lagere verwerkingskracht die nodig is voor Atari-games van de eerste generatie. Je vindt er echt historische titels zoals Missile Command, Asteroids, Centipede en Frogger.

De kleinere versie van de console is uitgerust met de visuele en fysieke details die het uiterlijk van de console zo beroemd maakten, inclusief de massieve knoppen op de frontplaat en de stroken houten panelen. Er zijn twee originele Atari-joysticks met de klassieke, klikkende rode knop. Dat aspect is geweldig voor de nostalgische factor, maar omdat de joysticks stijf zijn en niet erg responsief, voelt de game-ervaring niet helemaal modern aan. De prijs is een beetje hoog, rond de $ 75, maar gezien het aantal titels en de aandacht voor detail in het ontwerp, is dit misschien goed voor fans van de goede oude tijd van gamen.

Misschien is de meest interessante kijk op de gemoderniseerde retro-console de Game & Watch-noviteit-handheld die Nintendo liet vallen voor het 35-jarig jubileum van Mario. Het speelt niet zo comfortabel (de bedieningselementen zijn klein), maar het dient als een leuk verzamelobject. Aan de andere kant van het spectrum bevindt zich de volledig uitgeruste (en veel duurdere) SNES Classic die meerdere controllers en een groot aantal van de beste games van de generatie biedt. Maar zoals bij de meeste dingen met gamen, is deze beslissing volledig subjectief en je keuze zal waarschijnlijk worden afgewogen op hoe nostalgisch je bent over de ene gamefabrikant boven de andere.

Over onze vertrouwde experts

Jason Schneider heeft een graad in muziektechnologie en communicatie van de Northeastern University. Hij schrijft al bijna 10 jaar voor technische websites en brengt nog meer jaren expertise op het gebied van consumentenelektronica met zich mee.

FAQ

    Wat is het verschil tussen een emulator en een retro-console?

    De waarheid is dat de manier waarop een retro-console werkt, erg lijkt op hoe een off-brand-emulator werkt. Ze draaien allebei ROM's (of software-builds) van klassieke games op gemoderniseerde hardware. Retro-consoles hebben meestal vergrendelde harde schijven die alleen kunnen worden gewijzigd door het systeem te hacken of te rooten, terwijl speciale emulatorapparaten je vaak in staat stellen zoveel games en systeememulators te laden als je kunt, direct uit de doos.

    Waarom zijn retro-consoles zo duur?

    Toen Nintendo de leiding nam in beperkte releases van klassieke consoles, schiep het een precedent dat er, nou ja, een beperkt aanbod van consoles was. Dit leidde tot problemen bij het verwerven van deze simplistische apparaten en nu, dankzij wederverkoopmarkten en nabestellingen, zullen veel van deze klassieke systemen u een behoorlijk hoog prijskaartje opleveren.

Aanbevolen: