De beste klassieke arcadespellen op de iPad

Inhoudsopgave:

De beste klassieke arcadespellen op de iPad
De beste klassieke arcadespellen op de iPad
Anonim

Weet je nog dat je als kind kwartjes in een spelkast schoof en uitkeek naar de dag dat je een speelhal zou kunnen bezitten? Die dag is aangebroken. Tussen de afzonderlijke poorten van arcadeklassiekers en de compilaties van grote arcade-ontwikkelaars, kun je bijna elk spel bezitten waaraan je in de jaren '80 en vroege jaren '90 verslaafd raakte en ze op je iPad spelen - geen kwartalen vereist.

Dragon's Lair HD

Image
Image

Dragon's Lair was een enorme hit in de speelhal. Voor die tijd had het verbluffende graphics en ingebouwde humor waardoor het geweldig was om te spelen, maar wat ervoor zorgde dat kinderen er kwartjes in stopten, was de verslavende moeilijkheidsgraad van het spel. Dragon's Lair duwde je voort omdat je wilde zien wat er zou gebeuren. Het enige nadeel van deze HD-versie is het prijskaartje van $ 4,99

Street Fighter IV CE

Image
Image

Mensen stonden in de rij om Karate Champ te spelen omdat het de eerste vechtgame was met vechtsporten, maar Street Fighter zette de toon voor alle toekomstige vechtgames en maakte de weg vrij voor klassiekers als Mortal Kombat. Deze Street Fighter IV-kampioenseditie heeft het hart van de originele klassieker. De arcade-modus voor één speler en de multiplayer-modus maken het het prijskaartje van $ 4,99 waard.

Double Dragon-trilogie

Image
Image

Praat over een knaller uit het verleden! Double Dragon deed een dubbele klap op arcades in de jaren '80. Het bracht de side-scroller naar een hoger niveau en zorgde voor een revolutie in het idee van coöp-gameplay. Met Double Dragon moet je een team vormen met je beste vriend en de mensen de stuipen op het lijf jagen. Deze app brengt de klassieker uit 1987 naar je iPad voor slechts $ 2,99.

PAC-MAN

Image
Image

Gameverslaving is terug te voeren op PAC-MAN. Het was de eerste game die mensen boeide en hen uitdaagde om kwartaal na kwartaal door te brengen om te zien hoe ver ze in het spel konden komen. Het is een eenvoudig concept: een grote gele cirkel eet stippen en ontwijkt spoken. Het was alsof je een spelletje rat speelde in een doolhof, behalve dat jij de kaas was. Deze app is gratis te downloaden, maar verwacht in-app-aankopen voor bonusdoolhoven.

Golden Axe Classics

Image
Image

Golden Axe was een favoriet in de speelhal, maar de overgang naar de tablet was een beetje hobbelig. De originele poort van het spel liet het achter met slechte besturing en glitchy gameplay. De drie vernieuwde hoofdstukken in Golden Axe Classics hebben echter de knikken gladgestreken. Het gratis te downloaden prijskaartje op deze SEGA-klassiekers maakt ze het overwegen waard voor iedereen die herinneringen wil opdoen.

1942 Klassieke arcade

Image
Image

De Classic Arcade-app uit 1942 speelt zich af in - je raadt het al - 1942. Deze verhaallijn uit de Tweede Wereldoorlog volgt jachtpiloten terwijl ze de Japanse luchtvloot aanvallen op hun weg naar Tokio. De app is gratis bij in-app-aankopen, waardoor dit een goede download is voor elke fan van dit soort actie.

Qbert

Image
Image

Hoewel Qbert vol zit met nieuwe puzzels, bevat het ook de klassieke Arcade-modus die je ontgrendelt door levels te voltooien. Met nieuwe veegbedieningen is het gemakkelijk om door de veranderende niveaus te springen. Wees niet verbaasd om speciale gaststerren in het spel tegen te komen, samen met oude vriend Coily en een stel kleurrijke vijanden. De app is gratis bij in-app aankopen.

Mej. PAC-MAN voor iPad

Image
Image

Maak kennis met de oude schoolkoningin van de arcades in Ms. PAC-MAN voor iPad. Alles wat PAC-MAN doet, kan zij beter. Leid haar door het doolhof terwijl je uit de buurt van de Ghost Gang blijft. Deze game is een pixel-perfecte versie van het arcade-origineel. Bonus: ontdek hoe PAC-MAN mevrouw PAC-MAN ontmoette, allemaal voor slechts $ 2,99 in de App Store.

Sonic the Hedgehog Classic

Image
Image

Weet je nog dat je razendsnel racet als Sonic the Hedgehog? Je kunt het opnieuw doen met Sonic the Hedgehog Classic voor iPad. Net als in het originele spel, ren en draai je terwijl je ringen verzamelt en vijanden verslaat om de wereld te redden van de duivelse Dr. Eggman. De app is gratis met in-app aankopen beschikbaar.

Galaxiga

Image
Image

Je herinnert je dit intense ruimteschietspel waarschijnlijk nog uit je kindertijd. Zo niet, dan is het tijd om het nu te ontdekken. Galaxiga levert prachtige graphics die doen denken aan old-school games, maar dan beter. Het is alleen jij en je ruimteschip tegen de vijanden in de melkweg - een fluitje van een cent. De app is gratis met in-app aankopen beschikbaar.

Aanbevolen: