Een foto herstellen of ongedaan maken op de iPad

Inhoudsopgave:

Een foto herstellen of ongedaan maken op de iPad
Een foto herstellen of ongedaan maken op de iPad
Anonim

Wat te weten

  • Open Foto's en ga naar Albums > Other Albums > Onlangs verwijderd, tik op de foto om te herstellen en tik op Herstellen > Foto herstellen.
  • Om meerdere foto's te herstellen, tikt u op de Select-knop in de rechterbovenhoek van het Recently Deleted scherm en tikt u op elke foto.

Dit artikel legt uit hoe je een verwijderde foto kunt herstellen op iPadOS 14, iPadOS 13 en iOS 12 via iOS 8.

Hoe een verwijderde foto op te halen

Het album 'Recent verwijderd' bevat verwijderde foto's gedurende 30 dagen voordat ze definitief van de iPad worden verwijderd. Elke foto is gelabeld met het aantal dagen voordat deze definitief wordt verwijderd.

Apple heeft de map 'Recent verwijderd' in de Foto's-app geïntroduceerd met de iOS 8-update, die op alle iPads draait, behalve het origineel. Zelfs als je een iPad 2 hebt, waarop niet langer de nieuwste versie van het besturingssysteem draait, kun je verwijderde foto's nog steeds herstellen zolang je je iPad hebt bijgewerkt om iOS 8 of hoger te gebruiken.

  1. Tik op de Photos app op het iPad-startscherm of start deze snel met Spotlight Search.
  2. Tik op Albums onder aan het scherm. In recente iPadOS-versies bevindt het zich in de linkerzijbalk.

    Image
    Image
  3. Ga in het Albums-scherm naar het gedeelte Other Albums en tik vervolgens op Recently Deleted.

    Image
    Image
  4. Tik op de foto die je wilt herstellen.

    Image
    Image
  5. Tik op Herstellen en tik vervolgens op Foto herstellen om het verwijderen van de afbeelding ongedaan te maken.

    Image
    Image

Je kunt een geselecteerde foto ook permanent verwijderen door op de knop Delete te tikken. Er is geen weg terug van deze selectie. Gebruik het alleen als u zeker weet dat u de foto niet op het apparaat wilt opslaan.

Hoe meerdere foto's te herstellen

In plaats van een enkele foto te selecteren, tikt u op de knop Select in de rechterbovenhoek van het scherm Recent verwijderd om de meervoudige selectiemodus in te schakelen. Tik op elke foto die u wilt herstellen en tik vervolgens op de link Herstellen bovenaan het scherm. Je kunt met deze methode ook permanent meerdere foto's verwijderen.

Heeft u mijn fotostream ingeschakeld?

Apple heeft twee diensten voor het delen van foto's voor zijn apparaten. De iCloud-fotobibliotheekservice uploadt foto's naar iCloud, waardoor het gemakkelijk is om de foto op een ander apparaat, zoals een iPhone, te downloaden. Wanneer u een foto van uw iPad of iPhone verwijdert, wordt deze ook verwijderd uit de iCloud-fotobibliotheek.

Mijn fotostream is de andere service van Apple. In plaats van de foto's te uploaden naar een bibliotheek met bestanden op iCloud, uploadt het ze naar de cloud en downloadt de foto's vervolgens automatisch op elk apparaat. Dit is belangrijk omdat foto's die op het ene apparaat zijn verwijderd, nog steeds op een van je andere apparaten kunnen staan als je Mijn fotostream hebt ingeschakeld in de iPad-instellingen.

Als je een verwijderde foto niet kunt vinden in het album 'Recent verwijderd' en 'Mijn fotostream' is ingeschakeld, controleer dan op je andere apparaten of er een kopie van de afbeelding is.

Aanbevolen: