Apps downloaden op Android

Inhoudsopgave:

Apps downloaden op Android
Apps downloaden op Android
Anonim

Android-gebruikers hebben toegang tot veel app-winkels, waaronder Google Play, Amazon Appstore voor Android, Galaxy Apps (als je een Samsung-apparaat hebt) en een hele reeks andere, sommige legitiem en andere niet. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u veilig apps kunt downloaden; instructies zijn van toepassing op smartphones en tablets met Android 7.0 Nougat en hoger.

Apps downloaden op Google Play

De Google Play Store-app is ingebouwd in alle Android-apparaten. Zo download je apps uit de winkel:

Je kunt naast je smartphone of tablet ook Google Play-apps downloaden van een desktopbrowser. Google houdt een lijst bij met apparaten die worden ondersteund door de Play Store.

  1. Open de Google Play Store op uw smartphone of tablet.
  2. Zoek naar de app die je wilt downloaden of selecteer een categorie, zoals Games of Films en tv, of andere filters zoals Keuze van de redactie of Familie.
  3. Tik op de app-lijst.
  4. Tik op Installeren. Wanneer de download is voltooid, verandert Installeren in Open.

    Image
    Image

Google Play op desktop

Je kunt app-downloads op de desktop beheren voor alle Android-telefoons of -tablets die je hebt gekoppeld aan je Google-account. Het gebruik van de Play Store op uw desktop is handig als u meer dan één apparaat gebruikt of app-downloads voor anderen, zoals uw kinderen, beheert.

  1. Navigeer in een desktopbrowser naar play.google.com.
  2. Zoek naar de app die je wilt downloaden of klik op Categories, Top Charts of New Releasesom door de bibliotheek te bladeren.

    Image
    Image
  3. Zodra je de app hebt gevonden, klik je op het item en vervolgens Install Als je meer dan één Android-telefoon hebt gekoppeld aan je Google-account, zie je een lijst met smartphones en tablets. Kies je apparaat; als je niet zeker weet welke welke is, staat er een "laatst gebruikte" datum naast elke.

    Image
    Image
  4. Klik op Install of Buy en de app zou binnen een paar minuten op je apparaat moeten verschijnen.

    Image
    Image

De prijs van de app staat op de Koop knop.

Apps downloaden op Amazon Appstore voor Android

Android-gebruikers hebben ook toegang tot apps uit de Amazon-winkel, hetzij in een desktopwebbrowser of in de Amazon AppStore-app. De hier verkochte apps zijn soms goedkoper in vergelijking met Google Play of zelfs gratis. U kunt ook munten verdienen voor toekomstige aankopen. Als je de Amazon AppStore niet hebt geïnstalleerd, kun je deze downloaden, maar je moet een instelling inschakelen met de naam Onbekende apps installeren

  1. Op je telefoon, open de Amazon Appstore.
  2. Zoek of blader naar de gewenste app.
  3. Tik op Get of de knop met de prijs voor een betaalde app.

    Image
    Image
  4. Tik vervolgens op Download op de volgende pagina.

Amazon Appstore voor Android op desktop

Als je de Amazon Appstore op je smartphone of tablet hebt, kun je daar direct apps downloaden en kopen. Je kunt de Amazon Appstore ook downloaden via je mobiele browser door naar Amazon.com te gaan of via de Amazon Shopping-app. Je moet de app toestaan om onbekende apps te installeren in de instellingen, zoals hierboven uitgelegd.

  1. Klik op de Amazon-website op het menupictogram linksboven (drie horizontale lijnen).

    Image
    Image
  2. Klik op Appstore voor Android.

    Image
    Image
  3. Klik op Alle apps en games. (Er is ook een optie om de Amazon Appstore-app te downloaden.)

    Image
    Image
  4. Zoek of blader naar de gewenste app en klik op de vermelding.

    Image
    Image
  5. Klik op Get App (gratis) of Koop nu (betaald).

    Image
    Image

Samsung Galaxy-apps op mobiel

De Galaxy App Store is vooraf geïnstalleerd op de meeste Samsung Galaxy-apparaten. Het omvat exclusieve apps gemaakt voor Samsung (apps die expliciet zijn gemaakt voor Galaxy-telefoons), Galaxy Essentials (samengestelde Samsung-apps) en Samsung DeX-apps. Het heeft ook een stickerwinkel, live stickers en lettertypen.

Om apps van Samsung te krijgen, opent u Galaxy Apps en zoekt of bladert u naar de gewenste app. Tik op de lijst van de app en vervolgens op Install.

Google Play Protect

Een van de belangrijkste dingen om te overwegen voordat u apps op Android downloadt, is beveiliging. Net als een computer kan een geïnfecteerde smartphone prestatieproblemen en privacyschendingen veroorzaken en er zelfs toe leiden dat u uw gegevens kwijtraakt.

Als reactie op enkele spraakmakende beveiligingsincidenten, waaronder schadelijke apps in de Play Store, heeft Google Play Protect uitgerold, dat uw apparaat regelmatig op malware scant. Deze instelling is standaard ingeschakeld, maar u kunt desgewenst ook een handmatige scan uitvoeren.

  1. Ga naar Instellingen > Beveiliging > Google Play Protect.
  2. Tik op Scan.

    Image
    Image
  3. Hier kunt u ook recent gecontroleerde apps en de tijd van de laatste scan zien.

Google Play Protect controleert ook apps in de Play Store voordat je ze downloadt.

Apps downloaden van onbekende bronnen

Als je een app probeert te downloaden van ergens anders dan Google Play met een mobiele browser of een andere app, krijg je een waarschuwing dat je apparaat de installatie van onbekende apps van deze bron niet toestaat.

  1. Ga naar Instellingen.
  2. Tap Apps & meldingen > Geavanceerd > Speciale app-toegang.
  3. Tap Installeer onbekende apps.

    Image
    Image
  4. Je ziet een lijst met apps die apps kunnen downloaden, zoals Chrome en andere mobiele browsers. Tik op een app die je gebruikt om apps te downloaden en schakel Allow van deze bron in.

Pas op dat een onbekende app uw apparaat in gevaar kan brengen. Om uzelf verder te beschermen, schakelt u Detectie van schadelijke apps verbeteren in het Google Play Protect gedeelte van de instellingen van uw apparaat in.

Aanbevolen: