Toestaan of weigeren van toegang tot uw fysieke locatie-instellingen

Inhoudsopgave:

Toestaan of weigeren van toegang tot uw fysieke locatie-instellingen
Toestaan of weigeren van toegang tot uw fysieke locatie-instellingen
Anonim

Geolocatie is het proces waarbij de locatie van een apparaat wordt bepaald met behulp van een combinatie van digitale informatie. Websites en webapplicaties hebben toegang tot de Geolocatie-API die in de meeste populaire browsers is geïmplementeerd om te weten waar u zich bevindt. Deze informatie wordt vervolgens om verschillende redenen gebruikt, zoals het verstrekken van gerichte inhoud die specifiek is voor uw buurt of algemeen gebied.

Hoewel het soms leuk is om nieuws, advertenties en andere items te ontvangen die relevant zijn voor uw specifieke landsinstelling, voelen sommige websurfers zich niet op hun gemak bij apps en pagina's die deze gegevens gebruiken om hun online-ervaring aan te passen. Met dit in gedachten geven browsers u de mogelijkheid om locatiegebaseerde instellingen dienovereenkomstig te beheren. In de onderstaande tutorials wordt beschreven hoe u deze functionaliteit kunt gebruiken en wijzigen in verschillende populaire browsers.

Deze handleiding is van toepassing op Chrome 83.0.4103.116, Edge 83.0.478.58, Firefox 78.0.1, Internet Explorer 11, Opera 68.0.3618.173, Safari voor MacOS 10 en Vivaldi 3.1.

Google Chrome

Google Chrome is een van de meest populaire browsers die beschikbaar is. Hier leest u hoe u de geolocatieservices kunt uitschakelen:

  1. Selecteer Chrome's Hoofdmenu-knop, gemarkeerd door drie verticaal uitgelijnde stippen. Het bevindt zich in de rechterbovenhoek van de browser.

    Image
    Image
  2. Selecteer Instellingen.

    Image
    Image
  3. Scroll naar beneden en klik op Site-instellingen.

    Image
    Image
  4. Selecteer onder Permissions Location.

    Image
    Image
  5. Verplaats de Ask voordat u de (aanbevolen) schuifregelaar opent om deze in of uit te schakelen. Schakel het in als u wilt dat websites uw toestemming vragen voordat ze toegang krijgen tot uw locatie.

    Image
    Image
  6. Daaronder ziet u de sectie Block en de sectie Allow. Hier kunt u zien aan welke websites u geolocatierechten heeft gegeven en deze indien nodig intrekken.

Mozilla Firefox

Locatiebewust browsen in Firefox vraagt om uw toestemming wanneer een website probeert toegang te krijgen tot uw locatiegegevens. Voer de volgende stappen uit om deze functie helemaal uit te schakelen.

  1. Selecteer de Menu knop.

    Image
    Image
  2. Kies Voorkeuren.

    Image
    Image
  3. Klik op Privacy en beveiliging.

    Image
    Image
  4. Scroll omlaag naar Permissions en selecteer Settings naast Location.

    Image
    Image
  5. Dit opent het Instellingen - Locatiemachtigingen dialoogvenster. Hier kunt u zien welke websites toegang tot uw locatie hebben aangevraagd en ervoor kiezen deze toe te staan of te blokkeren.

Microsoft Edge

Hier leest u hoe u kunt aanpassen welke websites toegang hebben tot uw locatie met behulp van de nieuwste browser van Microsoft.

  1. Selecteer de Instellingen en meer knop (weergegeven als drie horizontale stippen) in de rechterbovenhoek van het scherm.

    Image
    Image
  2. Selecteer Instellingen.

    Image
    Image
  3. Klik op Sitemachtigingen aan de linkerkant van het scherm.

    Image
    Image
  4. Selecteer Locatie.

    Image
    Image
  5. Verplaats de Ask voordat u de (aanbevolen) schuifregelaar opent om deze in of uit te schakelen. Schakel het in als u wilt dat websites uw toestemming vragen voordat ze toegang krijgen tot uw locatie.

    Image
    Image
  6. In de Block sectie en de Allow secties kun je zien aan welke websites je geolocatierechten hebt gegeven en deze intrekken, indien nodig.

Opera

Opera gebruikt Google Locatieservices om je verblijfplaats te volgen. De eerste keer dat u met de browser naar een website gaat, wordt u gevraagd om de algemene voorwaarden van GLS te accepteren. Daarna geeft Opera u de keuze om uw locatiegegevens al dan niet te verzenden wanneer een website om die informatie vraagt. Maar als u het volledig wilt uitschakelen, gaat u naar Instellingen (Voorkeuren op Mac) > Websites > Locatieen verwijder het vinkje Sta websites toe om mijn fysieke locatie op te vragen

Internet Explorer 11

Hier leest u hoe u geolocatieservices in Internet Explorer 11 uitschakelt:

Microsoft ondersteunt Internet Explorer niet meer en raadt u aan bij te werken naar de nieuwere Edge-browser. Ga naar hun site om de nieuwste versie te downloaden.

  1. Selecteer het Gear pictogram in de rechterbovenhoek van het browservenster.
  2. Wanneer het vervolgkeuzemenu verschijnt, selecteert u Internetopties.

    Image
    Image
  3. Selecteer de Privacy tab.
  4. Zoek de sectie Locatie onder Privacy-opties en klik op het selectievakje naast Sta websites nooit toe om uw fysieke locatie. Indien geactiveerd, instrueert deze optie de browser om alle verzoeken om toegang tot uw fysieke locatiegegevens te weigeren.

    Image
    Image
  5. De knop Sites wissen bevindt zich ook in de sectie Locatie. Telkens wanneer een website toegang probeert te krijgen tot uw locatiegegevens, vraagt IE11 u om actie te ondernemen. Naast het toestaan of weigeren van dat individuele verzoek, heeft u de mogelijkheid om de respectieve website te blokkeren of op een veilige lijst te plaatsen. Deze voorkeuren worden vervolgens door de browser opgeslagen en gebruikt bij volgende bezoeken aan die sites. Om al die opgeslagen voorkeuren te verwijderen en opnieuw te beginnen, selecteert u de knop Sites wissen.

Safari voor Macs

Safari is de standaard webbrowser die bij alle Mac-computers wordt geleverd. Toegang tot of toegang tot uw fysieke locatie in Safari weigeren:

  1. Klik op de Systeemvoorkeuren optie onder het Apple-menu of in het Dock.

    Image
    Image
  2. Selecteer Beveiliging en privacy.

    Image
    Image
  3. Klik op het tabblad Privacy en selecteer Locatievoorzieningen in het linkerdeelvenster.

    Image
    Image
  4. Klik op het slotpictogram om de instellingen te wijzigen en voer uw beheerderswachtwoord in als u hierom wordt gevraagd.

    Image
    Image
  5. Locatiediensten in- of uitschakelen door een vinkje te plaatsen (of te verwijderen) voor Locatiediensten inschakelen.

    Image
    Image
  6. Plaats een vinkje in het vakje voor Safari om locatieservices voor de browser in te schakelen. Verwijder het vinkje om te voorkomen dat Safari uw locatie deelt.

Vivaldi

Vivaldi is een gratis platformonafhankelijke webbrowser die in 2016 werd gelanceerd. Het is de meest aanpasbare van de populaire webbrowsers.

  1. Klik op het tandwiel Instellingen in de linkerbenedenhoek van het scherm.

    Image
    Image
  2. Selecteer Webpagina's aan de linkerkant.

    Image
    Image
  3. Open onder Standaardmachtigingen het menu naast Geolocatie. Je hebt drie opties:

    • Toestaan: elke site waar u naartoe navigeert, kan uw locatie zien.
    • Ask: Vivaldi zal je vragen voordat je locatietoestemming geeft aan een site.
    • Block: Geen enkele site kan uw locatie zien.
    Image
    Image

Aanbevolen: