De 9 beste computermonitoren, getest door Lifewire

Inhoudsopgave:

De 9 beste computermonitoren, getest door Lifewire
De 9 beste computermonitoren, getest door Lifewire
Anonim

Of je nu een scherm nodig hebt voor werk, gamen of videobewerking, het is de moeite waard om te investeren in een van de beste computermonitoren. Als u uw pc gebruikt om te gamen, wilt u waarschijnlijk een geavanceerdere monitor die als het enige scherm voor uw desktoptoren zal dienen. Gaming-monitoren hebben de neiging zich te concentreren op verversingsfrequenties, kleuren en resolutie, omdat deze factoren belangrijk zijn voor het bieden van de beste pc-game-ervaring. Wil je een beeldscherm voor productiviteit, dan kun je kiezen voor een enkele monitor opstelling of een multi-monitor opstelling met meer dan één beeldscherm. Productiviteitsmonitoren leggen de nadruk op ergonomie, afmetingen, connectiviteit en softwarefuncties.

In beide gevallen zou een goed paneel u meer moeten bieden dan alleen een duidelijk beeld, en de functies van de monitor spelen allemaal een rol in hoe goed het aan uw behoeften voldoet. We hebben de beste monitoren van 2021 verzameld in verschillende categorieën en prijsklassen. Lees verder om onze topkeuzes te zien.

Beste algemeen: LG 4K UHD 27UD88-W-monitor

Image
Image

De LG 4K UHD 27UD88-W heeft veel van de functies die u zoekt in een multifunctioneel scherm en functioneert goed als zowel productiviteits- als gamingmonitor. Met zijn 4K Ultra HD-resolutie (3840 x 2160 pixels) geniet je van een oogverblindende beeldkwaliteit op een 27-inch scherm met een strak, functioneel ontwerp.

Het in-plane switching (IPS)-paneel van de LG 27UD88 zorgt voor kijkhoeken van 178 graden en nauwkeurige, levendige kleuren. Het ondersteunt ook High Dynamic Range (HDR)-technologie, en hoewel het misschien niet de piekhelderheid en het kleurbereik bereikt waar sommige liefhebbers van HDR-modus naar zoeken, levert de monitor een uitstekende ervaring voor zowel media kijken als professionele foto- of videobewerking.

Gamers zullen genieten van het vermogen van deze monitor om van een werkdisplay naar een gamedisplay te gaan, zodat u één monitor voor beide doeleinden kunt gebruiken. Zelfs zonder een verversingssnelheid van 60 Hz te overschrijden, zoals sommige snellere gaming-monitoren, elimineert ondersteuning voor variabele verversingssnelheid via AMD's FreeSync het scheuren van het scherm, terwijl Dynamic Action Sync de invoervertraging vermindert.

Beste 4K: Dell UltraSharp U2718Q 27-inch 4K-monitor

Image
Image

De Dell UltraSharp 27 4K wordt geleverd met een behoorlijk hoog prijskaartje, maar we denken dat het elke cent waard is. Deze monitor heeft niet veel toeters en bellen, maar hij presteert uitzonderlijk goed op de gebieden die er toe doen.

Het beeld komt prachtig tot zijn recht, met een echte 4K-resolutie en een pixeldichtheid van 163ppi. Met een kleurdekking van 95% DCI-P3, 99% RGB en 99% Rec 709 zijn afbeeldingen uiterst nauwkeurig en gedetailleerd. Dell zegt dat het ook in de fabriek is gekalibreerd, wat betekent dat je alle beelden krijgt zonder met de instellingen te hoeven knoeien.

USB-C-connectiviteit stelt u in staat gegevens over te dragen en uw apparaten op te laden, wat betekent dat er minder snoeren op uw bureau liggen. Over je bureau gesproken, de standaard van de monitor is niet te groot, dus je hebt voldoende ruimte om te werken. Bovendien zijn er talloze manieren om de monitor te verplaatsen, inclusief staande en liggende configuraties, zodat u uw bureau kunt instellen zoals u dat wilt.

Beste budget: Acer SB220Q bi 21,5-inch 1080p-monitor

Image
Image

Met een prijskaartje dat rond de $ 150 schommelt, kan de Acer SB220Q bi je helpen het meeste pixelvermogen uit elke dollar te persen. Hoewel het minder kost dan veel van de keuzes op deze lijst, heeft het een verrassende verzameling functies verpakt in zijn kwart-inch dunne, bijna randloze frame. Het 21,5-inch scherm is niet het grootste, maar het volledige High-Definition 1080p IPS-paneel biedt betere kijkhoeken en algehele beeldkwaliteit dan de TN-panelen die typerend zijn voor deze prijsklasse.

Deze veelzijdige monitor biedt ook een paar extra functies voor gamers. De verversingssnelheid van 75 Hz is een lichte stijging ten opzichte van de standaard 60 Hz-snelheid, en ondersteuning voor FreeSync kan een dynamisch soepelere game-ervaring creëren in combinatie met compatibele grafische kaarten. De responstijd van 4 ms is niet zo snel als wat moderne TN-panelen kunnen bereiken, maar onze tests hebben aangetoond dat dit paneel nog steeds goed werkt met de meeste titels.

Het ontwerp van de Acer SB220Q bi, hoewel strak en solide genoeg, biedt niet veel aanpasbaarheid buiten een beperkt kantelbereik. Het mist ook USB-ingangen, met slechts één HDMI- en één VGA-poort. Kleine concessies zoals deze houden het echter betaalbaar en deze monitor biedt nog steeds behoorlijk wat extra functies voor de lage prijs.

Image
Image

"Hoewel niet helemaal nul, is de rand waarschijnlijk slechts zo dik als een paar vellen papier. Het zorgt voor een goed uitziend scherm wanneer in gebruik, waardoor een bijna rand-tot-rand scherm ontstaat." - Zach Sweat, producttester

Beste voor gaming: Alienware AW3420DW gebogen gamingmonitor

Image
Image

Alienware heeft een solide en vertrouwde reputatie opgebouwd in de gamewereld. Gelukkig voldoet deze monitor aan wat je zou verwachten van een Alienware-randapparaat. Als u iemand bent die trots is op zijn rig, dan is dit de monitor voor u.

Een 34-inch breed gebogen scherm schreeuwt gewoon om onderdompeling, en het biedt een geweldig gezichtsveld voor intense gamesessies. Je krijgt de essentiële technologie die je zou willen in een gamingmonitor: G-sync, een snelle verversingssnelheid (120 Hz) en een redelijk snelle responstijd (2 ms).

De IPS Nano-kleurtechnologie biedt een heldere en effen kleurdekking die de sRGB-standaard overtreft. De 3440 x1440 WQHD is geen 4K-resolutie, maar een veelgebruikte resolutie voor breedbeeldmonitoren. Het beeld ziet er helder en mooi uit, en het algehele ontwerp zal je rig-opstelling verbeteren, met een coole futuristische look. Het lijkt een beetje alsof het uit een ruimteschip is gevallen. De prijs van deze monitor is misschien duurder dan de hele computer van sommige mensen, maar dit is een premium monitor die zijn prijs waarmaakt.

Beste hoge verversing: Alienware AW2720HF

Image
Image

De gamingproducten van Alienware staan bekend om hun eersteklas kwaliteit, en de AW2720HF is niet anders. Met een resolutie van 1920 x 1080 pixels en een beeldverhouding van 16:9 dekt het 27-inch full-HD-paneel tot 99 procent van de sRGB-kleurruimte en maakt het gebruik van in-plane switching (IPS)-technologie. Het scherm wordt ook geleverd met een verversingssnelheid van 240 Hz en een responstijd van 1 ms, waardoor je een ultravloeiende en responsieve game-ervaring krijgt. Niet alleen dat, het ondersteunt zowel AMD FreeSync als NVIDIA G-Sync, dus u hoeft zich geen zorgen te maken over problemen met schermscheuren.

De Alienware AW2720HF ziet er in elk opzicht uit als een gamingmonitor met een prachtig wit chassis. Het achterpaneel heeft zeshoekige knoppen (voor het aanpassen van de weergave-instellingen) in de benedenhoek en een verlicht buitenaards logo in de diagonaal tegenoverliggende bovenhoek. Dan is er de standaard, met een verticale verlichte ring die het ontwerp nog meer accentueert. Connectiviteitsopties omvatten HDMI, USB (vier downstream en één upstream), 3,5 mm audio (één hoofdtelefoonuitgang en één lijnuitgang) en DisplayPort.

Beste Ultrawide: Samsung CHG90 49-inch QLED-monitor

Image
Image

Er zijn ultrabrede monitoren en dan is er de Samsung CHG90. De standaard breedbeeld-beeldverhouding is 16:9, terwijl de typische ultrabrede monitor een 34-inch scherm met een 21:9-beeldverhouding kan hebben. Samsung's "super ultrawide" meet 49 inch met een beeldverhouding van 32:9. Dat zijn twee 27-inch 16:9-monitoren bij elkaar!

Het scherm heeft een strakke 1800R-curve die je helpt de randen van het enorme onroerend goed in je perifere zicht te zien. Het is echter niet het scherpste scherm dat beschikbaar is, met een verticale resolutie van slechts 1080p en een pixeldichtheid van 81,4 pixels per inch. Het heeft echter wel een QLED-paneel voor verticale uitlijning (VA) met lokaal dimmen. In combinatie met de HDR-modus produceert de monitor levendige kleuren en een uitstekende beeldkwaliteit.

De Samsung CHG90 brengt zichzelf ook op de markt als gamingmonitor, en de verversingssnelheid van 144 Hz en de responstijd van 1 ms zullen gamers zeker goed van pas komen. Het beschikt ook over AMD's FreeSync 2, de nieuwste versie van AMD's variabele verversingssnelheidstechnologie, die is ontworpen om mooi te combineren met HDR. De prestaties, het formaat en andere extra op gamers gerichte functies van de monitor komen samen om een unieke meeslepende game-ervaring te bieden, op voorwaarde dat je het budget en de desktopruimte hebt om het te laten werken.

Beste uitgave: Acer Predator X38 UltraWide Gaming Monitor

Image
Image

De Acer Predator X38 is een 37,5-inch ultrabrede gamingmonitor die op vrijwel elk front uitblinkt. De resolutie van 3840x1600 biedt meer verticale resolutie dan we gewend zijn in een ultrabrede monitor, en dit verta alt zich in fantastische resultaten bij zowel gaming als productiviteitstaken. Combineer dat met een verversingssnelheid van 144 Hz (overklokbaar tot 175 Hz), G-Sync-ondersteuning en een pittige GtG-responstijd van 1 ms, en je hebt een behoorlijk formidabel scherm dat geschikt is voor vrijwel elk gamescenario.

Mede dankzij het IPS-paneel biedt de Predator X38 ook geweldige kleuren, die 98 procent van het DCI-P3-kleurengamma dekken met een Delta E<2. Hoewel niet iedereen liever op een gebogen paneel werkt, ontdekte onze recensent dat de 2300R-curve op de X38 redelijk genoeg is om geen over-the-top vervorming te veroorzaken die de productiviteit beïnvloedt.

Het is echter niet allemaal zonneschijn en rozen. Het IPS-paneel heeft zijn bekende nadelen, waaronder minder contrast dan vergelijkbare VA-panelen (1, 000: 1 versus de X35's 2, 500: 1), heeft last van wat achtergrondverlichting en kan alleen DisplayHDR 400 beheren in plaats van de X35's DisplayHDR 1000-specificatie. Geen van deze dingen zijn verschrikkelijke nadelen, maar het zijn compromissen die het vermelden waard zijn.

De moeilijkste pil om te slikken is de prijs. De Acer Predator X38 kost op zich net zoveel als een perfect capabele gamecomputer. Is het het waard? Je zou het argument zeker kunnen aanvoeren, maar voor veel mensen is het gewoon geen optie.

Image
Image

"Het is echt moeilijk om een Zwitsers zakmes te vinden in de monitorwereld, en de Predator X38 komt het dichtst in de buurt die ik tot nu toe heb gevonden." - Jonno Hill, producttester

Beste voor kantoor: HP EliteDisplay E243

Image
Image

Als u een computermonitor boordevol functies wilt voor uw kantoorwerkruimte, hoeft u niet verder te zoeken dan HP's EliteDisplay E243. Het frame en de standaard hebben beide een modern en elegant ontwerp met een zilveren afwerking. Er is echter meer aan de EliteDisplay E243 dan alleen een goed uiterlijk. De monitor wordt geleverd met een 23,8-inch full-HD-paneel met een resolutie van 1920 x 1080 pixels en een beeldverhouding van 16:9. Het scherm is gebaseerd op in-plane switching (IPS)-technologie en reproduceert nauwkeurige kleuren in alle kijkhoeken. Het wordt ook begrensd door een driezijdige micro-edge bezel die een naadloze kijkervaring biedt bij gebruik van opstellingen met meerdere monitoren.

Met ondersteuning voor kantel-, hoogte-, draai- en draaiverstelling kunt u de monitor precies zo instellen als u wilt. Over aansluitmogelijkheden gesproken, je krijgt HDMI, VGA, USB (twee downstream en één upstream) en DisplayPort. De monitor wordt geleverd met alle benodigde invoerkabels in de doos en wordt gedekt door een garantie van drie jaar.

Beste touchscreen: Dell P2418HT

Image
Image

Touchscreen-schermen bieden een intuïtieve manier van interactie met elementen op het scherm, en Dell's P2418HT is de ideale oplossing als u die functionaliteit aan uw desktop-pc wilt toevoegen. Het 23,8-inch full-HD-paneel heeft een resolutie van 1920 x 1080 pixels en een beeldverhouding van 16:9, naast het gebruik van in-plane switching (IPS)-technologie om consistente kleuren te leveren onder alle kijkhoeken. Het scherm biedt ondersteuning voor tienpunts multi-touch voor een responsieve ervaring en werkt uitstekend met gebaren (denk aan knijpen, vegen, enz.).

De P2418HT wordt geleverd met een unieke scharnierende standaard die de standaard desktoppositie moeiteloos overzet naar een hoek van 60 graden, waardoor u het aanraakscherm veel gemakkelijker kunt gebruiken. De standaard ondersteunt ook kantel-, draai- en hoogteverstelling.

In termen van connectiviteit krijg je een HDMI-poort, een VGA-poort, vijf USB-poorten (vier downstream en één upstream) en een DisplayPort. Andere kenmerken die het vermelden waard zijn, zijn een antireflectiecoating op het scherm en een "ComfortView"-functie die de emissie van blauw licht vermindert om het oogcomfort te verbeteren.

Tenzij je je monitor nodig hebt om meer dan 60 FPS te pushen, is de LG 4K UHD 27UD88-W verreweg de meest complete monitor in termen van functies en specificaties. Als geld echter geen rol speelt en u kleur van referentiekwaliteit nodig heeft, is de Dell UltraSharp 27 4K de juiste keuze.

Bottom Line

Onze deskundige reviewers en editors evalueren pc-monitoren op basis van ontwerp, weergavekwaliteit, paneelsamenstelling, kleurnauwkeurigheid en functies. We testen hun real-life prestaties in daadwerkelijke gebruikssituaties, het weergeven van video's of gaming, maar ook in meer nichescenario's zoals videobewerking / -rendering. Onze testers beschouwen elke eenheid ook als een waardevoorstel - of een product zijn prijskaartje rechtvaardigt of niet, en hoe het zich verhoudt tot concurrerende producten. Alle modellen die we hebben beoordeeld, zijn gekocht door Lifewire; geen van de beoordelingseenheden is geleverd door de fabrikant of detailhandelaar.

Over onze vertrouwde experts

Erika Rawes schrijft al meer dan tien jaar professioneel en de afgelopen vijf jaar heeft ze over consumententechnologie geschreven. Erika heeft ongeveer 125 gadgets beoordeeld, waaronder computers, randapparatuur, A/V-apparatuur, mobiele apparaten en smarthome-gadgets. Erika schrijft momenteel voor Digital Trends en Lifewire.

Anton Galang begon in 2007 met schrijven over technologie als redactionele bijdrage aan PC Magazine en PCMag.com. Hij was eerder ook de Editorial Director van gedrukte en digitale media bij A+ Media.

Bill Loguidice heeft meer dan 20 jaar ervaring met het schrijven voor een groot aantal belangrijke technologische publicaties, waaronder TechRadar, PC Gamer en Ars Technica. Hij is gepassioneerd door alle vormen van technologie en hoe ze onze levens elke dag blijven beïnvloeden en verrijken.

Zach Sweat is een ervaren redacteur, schrijver en fotograaf gevestigd in New York City. Hij heeft een passie voor het gebruik van geschreven taal om mensen aan het denken te zetten, nieuwe dingen te ontdekken of te leren, dingen te vinden die ze leuk vinden en verbindingen met elkaar te maken.

Rajat Sharma is al meer dan zes jaar actief op het gebied van technologiejournalistiek en heeft tot nu toe tientallen computermonitoren (onder andere gadgets) beoordeeld. Voordat hij bij Lifewire kwam, was hij verbonden aan The Times Group en Zee Entertainment Enterprises Limited, twee van India's grootste mediahuizen.

Jonno Hill beoordeelt sinds 2019 producten voor Lifewire. Hij is gespecialiseerd in computerhardware, fotografie, video en gaming. Hij is eerder gepubliceerd in PCMag.com en AskMen.com.

Waar u op moet letten bij een computermonitor

Vernieuwingsfrequentie - De vernieuwingsfrequentie van een monitor verwijst naar hoe vaak per seconde het scherm kan worden bijgewerkt met nieuwe beeldgegevens. Dit is het belangrijkst voor het spelen van games, en als je echt serieus bent, wil je op zoek naar een monitor met een verversingssnelheid van minimaal 144 Hz. De meeste gamers zullen tevreden zijn met een verversingssnelheid van 75 Hz of meer, maar als je je computer niet gebruikt om te gamen, kun je voor lager kiezen.

Beeldschermtype - Monitorweergavetypes kunnen moeilijk te begrijpen zijn omdat er verschillende soorten LED-schermen zijn. IPS-monitoren hebben een geweldige kleurweergave en kijkhoeken, dus ze zijn goed voor het bekijken van video-inhoud, elk werk dat nauwkeurige kleuren vereist en de meeste algemene gebruiksscenario's. TN-monitoren hebben een slechtere kijkhoek, maar door de hoge verversingsfrequenties zijn ze perfect geschikt voor gaming.

Resolutie - Resolutie verwijst naar het aantal pixels dat de monitor kan weergeven, wat van invloed is op de scherpte en helderheid van het beeld. De laagste resolutie waar je genoegen mee moet nemen is 1920 x 1080, ook wel Full HD genoemd. Als je het naar een hoger niveau wilt tillen - en je videokaart kan het aan - kies dan voor een 4K-monitor met een resolutie van 3840 x 2160.

FAQ

    Welk merk monitor is het beste?

    Er zijn veel betrouwbare merken monitoren beschikbaar, met als de beste Dell, HP, LG en Samsung. Maar dit wil niet zeggen dat andere merken geen kwaliteitsmonitoren maken. Sommige merken, zoals Alienware, zijn gespecialiseerd in bepaalde gebieden, dus het kan zijn dat de beste monitormerken veranderen op basis van het type monitor dat u zoekt. U kunt zich het beste concentreren op wat u met de monitor wilt doen.

    Welke maat computermonitor is het beste?

    Dat hangt af van verschillende factoren, zoals het doel (d.w.z. gamen of productiviteit), bureauruimte, of je kiest voor een opstelling met één of meerdere monitoren en het budget. De meest voorkomende formaten zijn tussen 19 en 24 inch, maar gamers en mensen die meer productiviteit willen, zullen vaak op zoek zijn naar grotere schermen of zelfs ultrabrede schermen.

    Moet ik een gebogen monitor kopen?

    Gebogen monitoren zijn geweldig in het creëren van een meeslepende kijkervaring door de manier waarop uw ogen de wereld zien na te bootsen. Dit kan ook vermoeidheid van de ogen verminderen en vermoeidheid tijdens lange sessies verminderen. Het nadeel van gebogen monitoren is dat je minder flexibiliteit hebt in kijkhoeken, wat meestal minder een probleem is met platte schermen.

Aanbevolen: