De 8 beste laptopkoelpads van 2022

Inhoudsopgave:

De 8 beste laptopkoelpads van 2022
De 8 beste laptopkoelpads van 2022
Anonim

Warmte en computers gaan niet goed samen. Laptop-koelpads zijn ontwikkeld om complicaties die door hoge temperaturen worden veroorzaakt, tegen te gaan. Naarmate uw computer harder werkt, wordt hij heter. Hoe meer oververhitting, hoe eerder u op zoek gaat naar een nieuwe, vervangende computer.

Soms kan je laptop zo heet worden dat werken met de computer op je schoot oncomfortabel of zelfs gevaarlijk wordt. Een laptop-koelkussen bevordert een goede luchtstroom rond en door uw laptop.

In het ideale geval hebben de beste koelkussens voor laptops meerdere ingebouwde ventilatoren, zijn ze licht van gewicht, genereren ze niet veel geluid en hebben ze instelbare hoogte-instellingen. Deze pads koelen niet alleen uw computer, ze verbeteren ook de ergonomie van uw computer om de efficiëntie en het comfort te verhogen.

Sommige laptops, zoals die voor gaming of andere high-end computers, hebben extra ventilatoren of hogere ventilatorsnelheden nodig om de binnenkant van je computer voldoende te koelen. Ondanks de verschillende componenten van een koelpad, zult u blij zijn te weten dat een pad relatief goedkoop is. Gemiddeld kost het ongeveer $ 20 tot $ 30 om uw computer te koelen om oververhitting en afsluiten te voorkomen.

Zoals je kunt zien, is de luchtstroom van vitaal belang voor de goede werking van je laptop. Computers zijn een aanzienlijke investering; bescherm het door een laptopkoelkussen te gebruiken om een veilige temperatuur te behouden. Als je meer opties nodig hebt om je laptop veilig te houden, bekijk dan zeker onze verzameling van de beste laptoptassen en -hoezen. Lees anders onze beoordeling door om een laptopkoelkussen te vinden dat het beste bij uw laptop en uw vereisten past.

Beste algemeen: Therm altake Massive TM Laptop Cooling Pad

Image
Image

Therm altake's Massive TM-koelpad klaart de klus als het gaat om het verlagen van de temperatuur van uw laptop. De pad is uitgerust met twee grote ventilatoren die zorgen voor een substantiële luchtstroom om de basis van de laptop te verzwelgen.

In het bijzonder bereikt de ventilatorsnelheid een maximum van 1300 RPM. De opname van een temperatuursensor door Therm altake helpt u te bepalen hoe warm uw laptop is. Wanneer uw laptop begint op te warmen en heet wordt, zal de temperatuursensor van Massive TM de twee ventilatoren activeren en regelen.

Als je een aanzienlijke hoeveelheid tijd op je laptop hebt doorgebracht, waardoor deze na verloop van tijd werkt, is de turbomodus beschikbaar om je computer te ondersteunen tijdens zwaar werk. Zelfs met de effectiviteit van de fans, hebben klanten geklaagd dat de fans te luid waren. Als zodanig is het Massive TM-koelkussen mogelijk niet geschikt voor stille omgevingen.

Afhankelijk van waar u uw laptop gebruikt, moet u mogelijk het koelkussen aanpassen voor meer comfort. Gelukkig heeft Therm altake voetjes aan de achterkant van het koelkussen verwerkt om je laptop naar een ergonomischer niveau te brengen. Ook inbegrepen zijn twee USB Type-A-poorten. Er moet één poort bezet zijn om het koelkussen van stroom te voorzien. U kunt de extra USB-poort echter gebruiken voor alles wat u nodig heeft om verbinding te maken met uw werkstation.

Therm altake's Massive TM is niet bedoeld voor laptops groter dan 17 inch. Hoewel grotere laptops technisch gezien op het koelkussen passen, hangen ze aan de zijkanten van het kussen. Idealiter kunt u de Massive TM gebruiken met laptops van ongeveer 15 inch of kleiner. Gebruikers meldden dat ze dol waren op het bedieningspaneel om door het pad te navigeren.

Aantal fans: 2 | Aantal USB-poorten: 2 | Compatibiliteit: laptops tot 17 inch | Ventilatorsnelheid: Max 1300 RPM | Verstelbaar: Ja

"U beta alt voor de extra voordelen van het scherm, de bedieningselementen en temperatuursensoren, maar geen van deze verta alt zich in verbeterde prestaties." - Andrew Hayward, producttester

Image
Image

Beste budget: TopMate C302 laptopkoelkussen

Image
Image

Verrassend genoeg kunnen koelpads voor laptops meer dan $ 100 kosten, maar het is mogelijk om een kwaliteitspad voor veel minder te krijgen. De TopMate C302 laptopkoeler zal waarschijnlijk passen bij uw bankrekening en uw koelkussenbehoeften voor degenen die wat meer prijsbewust zijn.

Het koelkussen van TopMate wedijvert met het Massive TM-koelkussen van Therm altake voor ongeveer $ 20 goedkoper. Zo heeft de C302 twee ventilatoren die tot 1300 RPM draaien om je laptop koel te houden. En het koelkussen van de laptop heeft een extra USB-poort aan het uiteinde van de USB-stekker.

Naast het feit dat u geen USB-poort hoeft op te offeren om het apparaat van stroom te voorzien, bevindt de extra USB-poort zich op dezelfde plaats, zodat uw workflow niet wordt onderbroken. De USB-stekker is visueel niet aantrekkelijk, maar functioneert nog steeds zoals vereist.

Dankzij de indrukwekkende specificaties is TopMate's C302 Laptop Cooler extreem veelzijdig. In het bijzonder gebruiken veel mensen de cooling pad om hun routers te koelen, hoewel de pad is ontworpen voor laptops. Of de pad nu wordt gebruikt voor je laptop of je router, hij wordt geleverd met een handig draagvak voor je USB-kabel. Dus terwijl u onderweg bent, hoeft u zich geen zorgen te maken over het breken of kwijtraken van de kabel.

Nogmaals, net als de Massive TM van Therm altake, is de C302 het meest geschikt voor kleinere computers, omdat hij compatibel is met laptops tot 15,6 inch. Als u echter een laptop heeft die past, bent u misschien teleurgesteld over de plaatsing van de voetjes van het koelkussen. TopMate heeft de pootjes zo ontworpen dat ze bovenop het laptopkussen zitten om te voorkomen dat de laptop onder een hoek wegglijdt. Helaas hebben de voeten, die iets te lang zijn, de neiging om hoger uit te steken dan het toetsenborddeck. Daarom kan typen ongemakkelijk zijn.

Aantal fans: 2 | Aantal USB-poorten: 2 | Compatibiliteit: laptops tot 15,6 inch | Ventilatorsnelheid: 1300 RPM | Verstelbaar: Ja

"Deze lichtgewicht en betaalbare pad leverde een solide koelvermogen dat hielp om zowel de interne als de externe temperatuur van de laptop te verlagen terwijl hij onder aanzienlijke stress stond. " - Andrew Hayward, producttester

Image
Image

Beste voor stilte: Kootek Laptop Cooling Pad

Image
Image

Een veelgehoord bezwaar tegen koelpads is het geluid dat wordt geproduceerd door de ventilatoren die werken om je laptop te koelen. De grootte van de ventilatoren of het aantal ventilatoren dat een koelpad heeft, bepa alt meestal hoeveel geluid een pad zal maken. Met vijf individuele ventilatoren voor het koelen van uw laptop, vermindert Kootek's Laptop Cooling Pad de geluidsproductie aanzienlijk omdat de ventilatoren stiller zijn dan de gemiddelde, grotere ventilatoren.

De vijf ventilatoren kunnen een hoogste RPM van 2000 produceren. Bovendien kun je je luchtstroom aanpassen, aangezien gebruikers verschillende combinaties van ventilatoren kunnen selecteren om te werken. Het enige dat u hoeft te doen, is de pad van Kootek op uw laptop aan te sluiten om de vijf ventilatoren aan te passen om de luchtstroom naar uw laptop naar behoefte te vergroten.

Aanpassing van de luchtstroom is fantastisch, maar klanten hebben gemeld dat de ventilatoren zich niet altijd naar wens aanpassen. Desalniettemin kunt u uw Kootek-koelkussen zelfs in de stilste ruimte van een bibliotheek of naast uw slapende echtgenoot gebruiken.

Grotere laptopgebruikers, verheug u! De cooling pad is groot genoeg voor een 17 inch laptop. Zodra uw computer op het koelkussen is geplaatst, kunt u deze aanpassen voor maximale productiviteit. U kunt met name het koelkussen van Kootek in maximaal zes verschillende hoeken instellen voor een meer ergonomische pasvorm.

Helaas, zelfs met een opmerkelijk aantal posities, zijn de polycarbonaat poten niet zo stabiel. De poten zijn in sleuven in de basispoot geplaatst en de basis is erg smal waar die sleuven zich bevinden. Daarom kan het koelkussen van Kootek niet goed tegen misbruik, maar je zou in goede vorm moeten zijn als je voorzichtig bent.

Aantal fans: 5 | Aantal USB-poorten: 2 | Compatibiliteit: laptops tot 17 inch | Ventilatorsnelheid: Max 2000 RPM | Verstelbaar: Ja

"Het werkt en het biedt fijnere hoogteaanpassingsniveaus, maar het voelt als een onhandige oplossing voor een technisch accessoire. " - Andrew Hayward, producttester

Image
Image

Beste uitspatting: Therm altake Massive 20 RGB Single Fan Laptop Cooling Pad

Image
Image

Als geld geen rol speelt, kan de grote, fraaie Massive 20 RGB Notebook Cooler van Therm altake aan uw behoeften en wensen voldoen, voor een prijskaartje van $60. Het uiterlijk van het koelkussen kan je overtuigen zonder rekening te houden met de specificaties.

Een strook van rode, blauwe en groene ("RGB") LED-verlichting omringt de Massive 20 RGB-koeler, wat de aantrekkingskracht vergroot voor gamers en degenen die zich vermaken met flitsende lichten. Naast de RGB-modus zijn er nog vier andere verlichtingsmodi beschikbaar: Wave, Pulse, Blink en Full Lighted. Als je genoeg hebt van de LED-verlichting, heb je de mogelijkheid om ze uit en weer aan te zetten.

Therm altake's Massive 20 RGB Notebook Cooler heeft een enkele grote 200 mm ventilator met een variabele snelheid tot 800 RPM. Desalniettemin zorgt de enige grote ventilator ervoor dat de luchtstroom rond deze pad tamelijk inefficiënt is, aangezien een enkele ventilator slechts één grote windvlaag levert.

Aan de andere kant zouden verschillende kleinere ventilatoren de lucht directer kunnen blazen waar nodig. Desalniettemin, als je tenminste de mogelijkheid hebt om te sleutelen aan de verlichting en de ventilator, kun je dit koelkussen van jou maken. Als u nu zowel de ventilator als de verlichting tegelijkertijd wilt laten werken, moet u de twee beschikbare USB-poorten van de Massive 20 RGB Notebook Cooler opgeven voor het privilege.

In tegenstelling tot elke andere laptop op deze lijst en de meeste laptops op de markt, is de pad van Therm altake compatibel met laptops tot 19 inch lang. Grotere laptops kunnen vaak een uitdaging zijn om te rangschikken met een koelkussen. De Massive 20 RGB Notebook Cooler is ergonomisch ontworpen om de beste kijk- en typhoeken te bieden voor extra comfort. Therm altake ontwierp bijvoorbeeld de pad met drie instelbare hoogtegraden van 3, 9 en 13.

Aantal fans: 1 | Aantal USB-poorten: 2 | Compatibiliteit: laptops tot 19 inch | Ventilatorsnelheid: Max 800 RPM | Verstelbaar: Ja

Beste voor draagbaarheid: havit HV-F2056 laptopkoeler

Image
Image

Je laptop alleen is waarschijnlijk al genoeg gedoe als je onderweg bent, dus je hebt ook geen groot koelblok nodig om mee te sjouwen. Als u op zoek bent naar een lichtgewicht laptopkoelkussen dat u gemakkelijk kunt dragen, hoeft u niet verder te zoeken dan de slanke, draagbare, lichtgewicht HV-F2056 van HAVIT.

Hoewel het koelkussen groot genoeg is voor een 17-inch laptop, weegt het slechts 1,5 pond. In het gestroomlijnde ontwerp van de HV-F2056 heeft HAVIT drie 110 mm-ventilatoren geplaatst die tot 1300 RPM kunnen produceren. Je zult niet eens de 65 CFM van de luchtstroom opmerken die afkomstig is van de ventilatoren.

De USB-poorten van het koelkussen dienen als een geïmproviseerde USB-hub. De twee USB-poorten van de HV-F2056 bevinden zich bijvoorbeeld aan de achterkant van de pad naast de aan/uit-schakelaar. De schakelaar aan de achterkant van de HV-F2056 bedient zowel de verlichting als de ventilator, dus als de verlichting of de ventilator aan is, zijn ze beide tegelijkertijd aan. In situaties waar de lichten kunnen afleiden, is de opstelling van de hub niet ideaal.

HAVIT's toevoeging van slechts twee instelbare hoogtegraden is een andere tekortkoming bij het bepalen van het comfortbereik voor gebruikers van laptops en koelpads. Het zou passender zijn geweest om meer instellingen aan te bieden, vooral omdat de HV-F2056 grotere laptops kan ondersteunen.

Het USB-netsnoer van de HV-F2056 kan hinderlijk zijn omdat het snoer vrij kort is. Er ontstaan problemen met het korte USB-netsnoer als u een grotere laptop heeft of als u USB-poorten dichter bij de voorkant van de laptop plaatst. Als u in een van beide categorieën v alt, heeft u mogelijk een andere voedingskabel nodig. Afgezien daarvan is dit koelkussen een model reisgenoot.

Aantal fans: 3 | Aantal USB-poorten: 2 | Compatibiliteit: laptops tot 17 inch | Ventilatorsnelheid: Max 1300 RPM | Verstelbaar: Ja

Beste ontwerp: IETS GT300 dubbele ventilator laptop koelkussen

Image
Image

De zeven lichtkleuren en vier lichtmodi van de IETS GT300-koelpad voor laptops waren niet de belangrijkste reden waarom de pad op de lijst stond. De GT300 is een van onze favorieten op deze lijst, maar het is niet voor niets onze beste keuze. Het koelkussen is niet geschikt voor alle laptops, zoals MacBooks.

IETS ontwierp de twee blazers van de pad om lucht vanaf de onderkant omhoog te blazen. Als de ventilatieopeningen van uw laptop zich niet aan de onderkant van de computer bevinden, zullen zelfs blowers met een maximaal toerental van 4500 niet erg nuttig zijn. Bovendien ondersteunt GT300 geen laptops groter dan 17,3 inch. Voor compatibele laptops zorgt de combinatie van de blazers en de rubberen afdichtring voor verbeterde koeling.

In tegenstelling tot de meeste andere koelpads heeft de GT300 een holte in het midden van het kussen waar de lucht vrij kan stromen. Om koele lucht te laten stromen en stofophoping te voorkomen, is het koelkussen voorzien van wasbare stoffilters. De betrokkenheid van deze filters is van cruciaal belang omdat stof een gebrek aan luchtstroom kan veroorzaken. Het inbrengen van deze filters door IETS was geniaal, maar gaat niet zonder gedoe, omdat het koelkussen omvangrijk is en niet gemakkelijk te vervoeren.

Hoewel de GT300 niet de meest draagbare pad is, kun je de hoogte-instelling wijzigen waar je ook bent. Het koelkussen heeft zeven graden. De voorste clips van de pad, die verstelbaar zijn, zorgen ervoor dat de laptop niet wegglijdt.

Vanwege de GT300-clips die gelijk met het toetsenborddek liggen, zullen ze je niet in de weg zitten tijdens het typen. Ongeacht uw gewenste hoogte-instelling, u kunt er zeker van zijn dat uw laptop veilig is met de verstelbare gesp van de pad om de computer vast te houden en om de koelpad te begeleiden.

Aantal fans: 2 (blazers, geen fans) | Aantal USB-poorten: 2 | Compatibiliteit: laptops tot 17,3 inch | Ventilatorsnelheid: Max 4500 RPM | Verstelbaar: Ja

Beste voor MacBook: Targus 17 in Dual Fan Lap Chill Mat

Image
Image

MacBook-bezitters geven meestal de voorkeur aan een strakke, eenvoudige esthetiek voor hun gadgets en bijbehorende accessoires. Dus we dachten dat degenen met een Apple-laptop misschien een koelkussen willen dat past bij de stijl van hun computer. Gelukkig doet de Targus Portable Lightweight Chill Mat precies dat.

Dit koelkussen is een lichtgewicht, volledig mesh koelkussen met een ergonomisch ontwerp om het comfort te verbeteren. Bovendien, aangezien MacBooks slechts 16 inch groot worden, is de pad zeer geschikt voor die computers, aangezien deze laptops tot 17 inch ondersteunt.

Targus' ontwerp met twee ventilatoren, die maar liefst een ventilatorsnelheid van maximaal 6.400 RPM genereert, wordt gevoed door een USB-A-stekker aan de zijkant van de pad. Omdat nieuwere MacBooks geen standaard connector meer gebruiken, heb je een USB-C hub nodig om de Chill Mat op de juiste manier van stroom te voorzien. Voor extra gemak is de stroomkabel in het koelkussen ingebouwd. In totaal heeft de pad vier USB-poorten voor extra connectiviteit.

Omdat de Chill Mat niet inklapt tot een plat kussen, is hij enorm en moeilijk te vervoeren. Of het koelkussen nu op uw schoot of op een desktop zit, de onderste richel houdt de laptop op zijn plaats en de klittenbandriemen houden de hulpkabels georganiseerd. Dankzij de vier instelbare niveaus van de pad kan de Chill Mat worden gebruikt als laptopstandaard met voldoende ruimte voor een extern toetsenbord.

Aantal fans: 2 | Aantal USB-poorten: 4 | Compatibiliteit: laptops tot 17 inch | Ventilatorsnelheid: Max 6400 RPM | Verstelbaar: Ja

Beste voor gamers: TopMate C11 Laptop Cooling Pad

Image
Image

TopMate's C11 Cooling Pad was schijnbaar gebouwd voor gamers. De pad is voorzien van een combinatie van vier kleine ventilatoren en twee grote ventilatoren. De zes ventilatoren van de C11 zijn in staat om pieksnelheden te halen tussen 1. 250 en 2. 400 RPM. De grootste fans kunnen 1. 250 RPM halen, terwijl de kleine fans 2.400 RPM kunnen halen, wat indrukwekkend is.

Ondanks het aantal ventilatoren genereert TopMate's C11 nog steeds een relatief laag bedrijfsgeluid. Hoewel deze snelheden niet de hoogste op de markt zijn, koelt het koelkussen de meeste laptops voldoende.

Gamers zijn vaak dol op uiterlijkheden. Voor een stijlvol tintje liet TopMate RGB-lichtbalken langs beide zijden van het koelkussen lopen. De pad heeft zeven unieke lichteffecten, zoals kleurademhaling, zwart-wit en andere functies. C11's kunnen ook op vijf niveaus worden aangepast.

Bovendien heeft TopMate een ingebouwde telefoonstandaard ingebouwd, zodat u uw apparaat altijd bij u in de buurt kunt houden, vooral tijdens een game. De telefoonstandaard is vooral handig als je je telefoon moet opladen, aangezien de C11 twee USB-poorten heeft voor pass-through opladen en aanvullende accessoires.

Aantal fans: 6 | Aantal USB-poorten: 2 | Compatibiliteit: laptops tot 17,3 inch | Ventilatorsnelheid: Max 1250-2400RPM | Verstelbaar: Ja

Al met al raden we het Massive TM-koelkussen van Therm altake aan (bekijk bij Amazon). De opname van een temperatuursensor biedt exacte details van de prestaties van de Massive TM. Het bedieningsdisplay aan de voorkant van het koelkussen is super handig wanneer u actief uw thermiek in de gaten houdt. Helaas is de Massive TM niet zo draagbaar. Als je een koelkussen nodig hebt om mee te reizen, is de HAVIT HV-F2056 (bekijk bij Amazon) een goede keuze. Het koelkussen van HAVIT kan een 17-inch laptop dragen, hoewel het kussen zelf minder dan 2 pond weegt. Tijdens transport kan de HV-F2056 in een platte positie worden opgevouwen.

Over onze vertrouwde experts

Nicky LaMarco schrijft en redigeert al meer dan 15 jaar voor consumenten-, handels- en technologiepublicaties over vele onderwerpen, waaronder antivirus, webhosting, back-upsoftware en andere technologieën.

Andrew Hayward is een in Chicago wonende schrijver die sinds 2006 verslag doet van technologie en videogames. Zijn expertisegebieden omvatten computercomponenten en accessoires, zoals koelkussens voor laptops.

FAQ

    Kun je een laptopkoelkussen op je schoot gebruiken?

    Inderdaad! Een van de beste redenen om te investeren in een laptopkoelkussen is om uw hete laptop van uw huid te houden. Sommige mensen zullen het erover eens zijn dat een hete laptop op je benen ondraaglijk kan zijn. Met de kwaliteit van de meeste koelkussens op de markt, zou u echter een kussen moeten kunnen vinden dat op uw schoot kan worden gebruikt en de luchtstroom niet beperkt.

    Wat zijn veelvoorkomende redenen waarom een laptop oververhit raakt?

    Er zijn veel redenen waarom een laptop oververhit kan raken, maar de meest voorkomende is een belemmerde luchtstroom. Obstructie wordt veroorzaakt door stof of vuil dat de ventilatieopeningen binnendringt. Het gebruik van een laptop op een zachte ondergrond zoals een bed, bank of deken kan uw laptop beschadigen. Het creëren van voldoende afstand tussen een laptop en een ongewenst oppervlak om de laptoptemperatuur te regelen, kan worden gedaan met behulp van een koelkussen, een groot boek of een schootbureau.

    Wat gebeurt er als je laptop oververhit raakt?

    Een laptop die oververhit raakt, heeft een korte levensduur. Als uw laptop oververhit raakt, neemt de betrouwbaarheid en prestaties af. Na verloop van tijd zorgt de hitte ervoor dat componenten defect raken. Warmte is de vijand van een laptop, dus het is essentieel om je laptop koel te houden. Gelukkig bestaan er koelkussens om je laptop en andere elektrische apparatuur op een fatsoenlijke temperatuur te houden.

Image
Image

Waar u op moet letten bij een laptopkoelkussen

Ventilatorgeluid

Laten we eerlijk zijn, koelpads kunnen luidruchtig zijn. Een belangrijk onderdeel van elk koelkussen is de ventilator of ventilatoren die het gebruikt. Grotere ventilatoren produceren doorgaans meer geluid dan kleinere ventilatoren. Als gevolg hiervan kunnen verschillende kleinere fans meestal beter stil blijven dan een paar grote fans. Afhankelijk van uw werk- of thuisomgeving, is ventilatorgeluid iets dat u misschien wilt vermijden.

Image
Image

Koellocatie

Laptops hebben op verschillende plaatsen ventilatieopeningen. Identificeer de ventilatieopeningen van uw laptop, aangezien de ventilatoren op het koelkussen mogelijk niet zijn uitgelijnd met de ventilatieopeningen. Simpel gezegd, de ventilatieopeningen en ventilatoren moeten zich ongeveer op dezelfde plaats bevinden. Het blazen van koele lucht in een ventilatorinlaat is veel efficiënter dan het blazen van koele lucht tegen een plat oppervlak. Het doel is dat uw koelkussen uw laptop op de meest effectieve manier koelt.

Aanbevolen: