Ontmoet op app gebaseerde lening King Travis Holoway

Inhoudsopgave:

Ontmoet op app gebaseerde lening King Travis Holoway
Ontmoet op app gebaseerde lening King Travis Holoway
Anonim

Nadat zijn familie en vrienden hem vaak om financiële hulp vroegen, besloot Travis Holoway een fintech-bedrijf op te richten dat werd aangedreven door de gemeenschap.

Image
Image

Holoway is de CEO van het fintech-bedrijf SoLo Funds, de maker van een online community waar leden financiële behoeften op korte termijn kunnen aanvragen en financieren. Hij zei dat hij zich realiseerde dat er niet veel haalbare opties zijn voor kortlopende leningen wanneer mensen hulp nodig hebben bij zaken als het betalen van boodschappen, het dekken van een lichte rekening of zelfs het vervangen van een lekke band.

"Er was zo'n gebrek aan middelen beschikbaar voor deze kleine bedragen aan leningen", vertelde Holoway aan Lifewire in een telefonisch interview."Ik realiseerde me dat mijn familie en vrienden naar me toe kwamen voor deze hulp, omdat ze niet naar een bank konden gaan om een lening van $ 50 voor gas te krijgen."

Holoway zei dat de online community van SoLo Funds werkt als een marktplaats waar mensen op korte termijn geld kunnen lenen en lenen voor onmiddellijke behoeften. Leners kunnen leningen aanvragen met gespecificeerde redenen, hun terugbetalingsdatums instellen en gewenste tips voor geldschieters toevoegen.

Deze verzoeken komen terecht op een marktplaats waar geldschieters uit kunnen kiezen, en ze kunnen ook meer details zien voor elk verzoek en de terugbetalingsgeschiedenis voordat ze besluiten om kapitaal te verstrekken. Consumenten hebben toegang tot SoLo Funds via de mobiele iOS- en Android-apps van het bedrijf.

Snelle feiten

Name: Travis Holoway

Leeftijd: 33

Van: Cleveland, Ohio

Random Delight: "Wat ik in mijn vrije tijd graag doe, is op zoek gaan naar zeldzame sneakers en de nieuwste releases."

Belangrijk citaat of motto waar hij naar leeft: "Als het ego de wil neemt, zul je nooit je bestemming bereiken."

Hoe SoLo Funds werkt

Holoway verhuisde naar New York om zijn carrière in de financiële wereld te beginnen nadat hij zijn studie aan de Universiteit van Cincinnati had afgerond.

Hij was ongeveer zeven en een half jaar financieel adviseur bij Northwestern Mutual voordat hij samen met zijn beste vriend van 13 jaar, Rodney Williams, SoLo Funds oprichtte. Het bedrijf, gevestigd in Los Angeles, heeft een team van 32 medewerkers en groeit.

Holoway zei dat als mensen geen toegang hebben tot meer kortetermijnleningopties, ze ofwel zonder moeten gaan of een traditionele persoonlijke lening moeten afsluiten, die gepaard gaat met hoge rentetarieven.

Aangezien SoLo Funds in re altime werkt, vinden transacties onmiddellijk plaats zodra kredietverstrekkers ermee instemmen kapitaal te verstrekken.

"Dit gebeurt in re altime omdat we geld overmaken met debetkaarten in tegenstelling tot ACH, wat twee tot drie werkdagen kan duren om geld te verwerken", zei Holoway."Ik denk dat dat de reden is waarom veel van onze leners zo enthousiast zijn over dit platform en het waarderen."

Image
Image
SoLo Funds-oprichters, Travis Holoway en Rodney Williams.

SoLo-fondsen

Maar hoe zit het met veiligheidsmaatregelen voor kredietverstrekkers? Een van de belangrijkste pijnpunten bij het werken in de fintech-industrie is het aanpakken van fraude. Holoway zei dat het bedrijf anti-witwassoftware en Know Your Customer-vereisten gebruikt bij het aannemen van nieuwe gebruikers om aan wettelijke verplichtingen te voldoen en die extra beveiligingslaag toe te voegen.

SoLo Funds verzamelt dezelfde informatie die een traditionele bank zou hebben om een nieuwe rekening te openen. Lenders hebben ook de mogelijkheid om hun leningen te beschermen, zodat als leners ze niet kunnen terugbetalen, SoLo Funds leningen zal dekken in de vorm van krediet.

Consistente groei en focus

Het bedrijf van SoLo Funds blonk uit tijdens de pandemie, en Holoway zei dat dat komt omdat meer mensen kapitaal van kleine dollars hebben geëist. SoLo Funds zag vorig jaar een groei van 40% op maandbasis en een omzetgroei van 2.000% in vergelijking met 2019, zei Holoway.

"Lenings- en kredietmaatschappijen begonnen het kapitaal dat ze op de markt inzette, te beperken omdat iedereen zich zorgen maakte over het kredietrisico en of mensen wel of niet zouden kunnen betalen", legt Holoway uit.

"We realiseerden ons dat we de mogelijkheid hadden om kapitaal in te zetten voor mensen die het het hardst nodig hadden."

Als oprichter van een minderheidstechnologie, zei Holoway dat hij niet verrast was door zijn ervaring met het aantrekken van durfkapitaal om SoLo Funds te lanceren. Hij zei dat hij zich ondergewaardeerd voelde en dat hij veel moest presteren om financiering rond te krijgen, maar dit heeft hem gedwongen creatiever te zijn.

"Het is geen geheim dat oprichters van minderheden aanzienlijk minder financiering krijgen dan onze tegenhangers," zei hij. "De moraal van het verhaal is dat je niet kunt opgeven."

Ik realiseerde me dat mijn familie en vrienden naar me toe kwamen voor deze hulp omdat ze niet naar een bank konden gaan om een lening van $ 50 voor gas te krijgen.

Holoway heeft deze hindernis overwonnen omdat hij zich concentreert op de economie van zijn bedrijf en manieren heeft gevonden om duurzamer te opereren als hij niet in staat is risicokapitaal te blijven verwerven.

SoLo Funds heeft tot nu toe ongeveer $ 14 miljoen aan durfkapitaal opgehaald, inclusief een Series A van $ 10 miljoen die het bedrijf in februari sloot.

Om het succes van dit jaar na de recente afsluiting van de financiering bij te houden, is SoLo Funds op zoek naar mensen voor verschillende technische, product- en marketingfuncties.

Holoway is ook gericht op het leiden van de release van nieuwe productfuncties die het gemakkelijker maken om kapitaal in te zetten en kredietverstrekkers beter te beschermen, en om kredietnemers meer financiële instrumenten en middelen te bieden.

"Het doel voor dit jaar is om onszelf meer op de markt te brengen, zodat we niet het ste alth-bedrijf zijn waar mensen alleen via mond-tot-mondreclame over leren", zei Holoway. "We willen dat zoveel mogelijk mensen op de hoogte zijn van het werk dat we doen."

Aanbevolen: