Mac-printerdeling met Windows 7

Inhoudsopgave:

Mac-printerdeling met Windows 7
Mac-printerdeling met Windows 7
Anonim

Het delen van printers is een van de meest voorkomende toepassingen van een lokaal thuisnetwerk of een lokaal netwerk voor kleine bedrijven. Het delen van printers kan de kosten laag houden door het aantal printers dat u moet kopen te verminderen. In deze stapsgewijze zelfstudie laten we u zien hoe u een printer die is aangesloten op een Mac met OS X 10.6 (Snow Leopard) kunt delen met een computer met Windows 7.

Mac-printerdeling is een proces dat uit drie delen bestaat: ervoor zorgen dat uw computers zich in een gemeenschappelijke werkgroep bevinden, printerdeling op uw Mac inschakelen en een verbinding met een netwerkprinter toevoegen op uw Win 7-pc.

Vanaf januari 2020 ondersteunt Microsoft Windows 7 niet meer. We raden aan om te upgraden naar Windows 10 om beveiligingsupdates en technische ondersteuning te blijven ontvangen.

Image
Image

Wat je nodig hebt

Om te beginnen, heb je nodig:

  • Een werkend netwerk, Wi-Fi of bekabeld Ethernet.
  • Een printer die rechtstreeks is aangesloten op een Mac met OS X 10.6.x (Snow Leopard).
  • Een algemene werkgroepnaam voor de pc's en Macs in uw netwerk.
  • Ongeveer een half uur van je tijd.

Configureer de werkgroepnaam

Windows 7 gebruikt de standaard werkgroepnaam WORKGROUP. Als je geen wijzigingen hebt aangebracht in de werkgroepnaam op de Windows-computers die op je netwerk zijn aangesloten, dan ben je klaar om te gaan, omdat de Mac ook een standaard werkgroepnaam WORKGROUP maakt om verbinding te maken met Windows-machines.

Als je de naam van je Windows-werkgroep hebt gewijzigd, moet je de naam van de werkgroep op je Mac aanpassen zodat deze overeenkomt.

De werkgroepnaam op een Mac wijzigen

De werkgroepnaam van uw Mac wijzigen zodat deze overeenkomt met uw Windows-werkgroepnaam:

  1. Start Systeemvoorkeuren vanuit het Dock of Apple menu.

    Image
    Image
  2. Selecteer Netwerk.

    Image
    Image
  3. Selecteer in het vervolgkeuzemenu Locatie Locaties bewerken.

    Image
    Image
  4. Selecteer uw actieve locatie in de lijst in het Locatieblad. De actieve locatie wordt meestal Automatisch genoemd en is mogelijk de enige vermelding in het blad.

    Image
    Image
  5. Selecteer de knop sprocket en selecteer vervolgens Locatie dupliceren in het pop-upmenu.

    Image
    Image
  6. Typ een nieuwe naam in voor de dubbele locatie of gebruik de standaardnaam, namelijk Automatic Copy. Selecteer Klaar.

    Image
    Image
  7. Selecteer Geavanceerd.

    Image
    Image
  8. Selecteer WINS.

    Image
    Image
  9. Voer in het Werkgroep tekstveld uw werkgroepnaam in en selecteer vervolgens OK.

    Image
    Image
  10. Selecteer Toepassen.

    Image
    Image
  11. Nadat je Toepassen hebt geselecteerd, wordt je netwerkverbinding verbroken. Na enkele ogenblikken wordt uw netwerkverbinding opnieuw tot stand gebracht met de nieuwe werkgroepnaam die u hebt gemaakt.

Schakel printerdeling in op uw Mac

Om het delen van Mac-printers te laten werken, moet u de functie voor het delen van printers op uw Mac inschakelen. We gaan ervan uit dat je al een printer hebt aangesloten op je Mac die je wilt delen op je netwerk.

  1. Start Systeemvoorkeuren vanuit het Dock of Apple menu.

    Image
    Image
  2. Select Internet & Netwerken > Delen.
  3. Het deelvenster Delen met voorkeuren bevat een lijst met beschikbare services die op uw Mac kunnen worden uitgevoerd. Plaats een vinkje naast het item Printer Sharing in de lijst met services.

    Image
    Image
  4. Zodra het delen van printers is ingeschakeld, verschijnt er een lijst met printers die beschikbaar zijn om te delen. Plaats een vinkje naast de naam van de printer die u wilt delen en sluit vervolgens Systeemvoorkeuren.

    Image
    Image
  5. Je Mac staat nu toe dat andere computers in het netwerk de aangewezen printer delen.

Voeg een gedeelde printer toe aan Windows 7

De laatste stap bij het delen van Mac-printers is het toevoegen van de gedeelde printer aan uw Win 7-pc.

  1. Select Start > Apparaten > Printers.
  2. Selecteer in het venster Printers Add a printer op de werkbalk.
  3. In het venster Printer toevoegen selecteert u Een netwerk-, draadloze of Bluetooth-printer toevoegen.
  4. De Add a Printer wizard controleert het netwerk op beschikbare printers. Zodra de wizard het zoeken heeft voltooid, ziet u een lijst met alle beschikbare printers in uw netwerk. Selecteer de gedeelde Mac-printer in de lijst met beschikbare printers en selecteer vervolgens Volgende.

    Image
    Image
  5. Er wordt een waarschuwingsbericht weergegeven waarin staat dat op de printer niet het juiste printerstuurprogramma is geïnstalleerd. Dat is prima, want op uw Mac zijn geen Windows-printerstuurprogramma's geïnstalleerd. Selecteer OK om te beginnen met het installeren van een stuurprogramma in Windows 7 om met de gedeelde Mac-printer te praten.
  6. De Add a Printer wizard zal een lijst met twee kolommen weergeven. Selecteer in de kolom Fabrikant het merk van de printer die op uw Mac is aangesloten.
  7. Selecteer in de kolom Printers de modelnaam van de printer die op uw Mac is aangesloten en selecteer vervolgens OK.
  8. De Add a Printer wizard voltooit het installatieproces en presenteert u een venster waarin u de naam van de printer kunt wijzigen zoals deze op de pc met Windows 7 wordt weergegeven. Breng de gewenste naam aan en selecteer Next.
  9. De Add a Printer wizard zal een venster tonen waarin u wordt gevraagd of u de nieuwe printers als standaard voor uw Windows 7 pc wilt instellen. In hetzelfde venster kunt u ook een testpagina afdrukken. Dit is een goed idee, omdat u zo kunt controleren of het delen van printers werkt. Selecteer Druk een testpagina af
  10. Selecteer Finish om het printerdelingsproces te voltooien.

Uw gedeelde printer gebruiken

Het gebruik van de gedeelde printer van uw Mac vanaf uw Windows 7-pc is niet anders dan wanneer de printer rechtstreeks op uw Win 7-pc zou zijn aangesloten. Al uw Win 7-toepassingen zullen de gedeelde printer zien alsof deze fysiek op uw pc is aangesloten.

Image
Image

Een paar punten om in gedachten te houden

  • Uw Mac moet zijn ingeschakeld om de gedeelde printer toegankelijk te maken op het netwerk.
  • Sommige printereigenschappen zijn mogelijk niet toegankelijk via het netwerk. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat u de status van verbruiksartikelen op de gedeelde printer niet kunt bepalen, zoals hoeveel inkt er nog over is of dat de papierlade leeg is. Dit varieert van printer tot printer en van printerstuurprogramma tot printerstuurprogramma.
  • Afdrukken vanaf het netwerk kan ervoor zorgen dat uw Mac niet in slaapstand gaat.
  • Een slapende Mac kan mogelijk niet reageren op printerverzoeken van netwerk-pc's.

Aanbevolen: