Dell XPS 13 (9370) Review: deze kleine laptop maakt een grote indruk

Inhoudsopgave:

Dell XPS 13 (9370) Review: deze kleine laptop maakt een grote indruk
Dell XPS 13 (9370) Review: deze kleine laptop maakt een grote indruk
Anonim

Bottom Line

De Dell XPS 13 levert een indrukwekkende ultradraagbare laptopervaring, met een onderscheidend uiterlijk, een ongelooflijk 4K-scherm en een verrassend kleine footprint.

Dell XPS 13 (9370)

Image
Image

We hebben de Dell XPS 13 (9370) gekocht zodat onze deskundige reviewer hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Iedereen die ooit een grote, onhandige, plasticachtige Dell-laptop hanteerde, zal misschien verbaasd zijn om te ontdekken dat het bedrijf tegenwoordig een aantal verdomd fijne, slanke en gestroomlijnde premium laptops maakt. De Dell XPS 13 is een van de hoogtepunten: het is een supergepolijste, aantrekkelijke laptop die een aantal optionele extra voordelen biedt, en hij heeft veel meer flair dan je typische dure door Apple of Microsoft gemaakte laptop. Beter nog, het doet dit met een van de kleinste afmetingen die we hebben gezien voor een laptop met een 13-inch scherm.

Natuurlijk wordt de concurrentie met het jaar alleen maar sterker. Heeft Dell's XPS 13 nog steeds wat nodig is om rivalen af te weren, of is deze compacte maar toch royale laptop nog steeds in de buurt van de top van het peloton? Dit is wat we denken na een paar weken te hebben doorgebracht met het 9370-model uit 2018, compleet met het optionele aanraakscherm met 4K-resolutie.

Image
Image

Ontwerp en functies: uniek in zijn soort

Het Rose Gold met Alpine White-model dat we hebben getest, is een ware schoonheid. Van bovenaf suggereert de Dell XPS 13 een minimalistisch ontwerp in lijn met Apple's MacBook-allure, dankzij een reflecterend gouden logo in het midden van een effen roségouden aluminiumplaat. Open de laptop of kijk naar de zijkanten en je krijgt een idee van wat dit zo'n onderscheidend apparaat maakt.

In de laptop zit geen gewoon aluminium, maar eerder de palmsteun van Alpine White geweven glasvezel. Dat is een mooie manier om te zeggen dat het sterker, versterkt plastic is. De op stof geïnspireerde textuur voelt geweldig aan onder je polsen en heeft ook een unieke uitstraling. Net zoals de Microsoft Surface Laptop 2 zijn pluizige, suède-achtige Alcantara-palmsteunafwerking heeft die hem onderscheidt van de rest, heeft de Dell XPS 13 een hard afgewerkt alternatief.

De Dell XPS 13 voelt niet alleen als een facsimile van de andere premium-concurrenten, en dat is een onderscheidend voordeel dat hem onderscheidt van de rest.

Het zijn de kleine details die we waarderen aan het uiterlijk van de Dell XPS 13, inclusief de afgeschuinde randen van het aluminium, de kleine opening die overblijft in elke bovenhoek wanneer het scherm is gesloten, en het grote nokachtige rubber voetjes die de laptop tijdens gebruik stevig op zijn plaats houden. De Dell XPS 13 voelt niet alleen als een facsimile van de andere premium concurrentie, en dat is een onderscheidend voordeel dat hem onderscheidt van de rest. Het heeft een luxe uitstraling.

Het toetsenbord zelf voelt in de praktijk voor het grootste deel goed aan. De toetsen zijn iets kleiner dan die op sommige andere laptops, zoals de huidige MacBooks van Apple, maar ze hebben meer bewegingsvrijheid en we waren in staat om een behoorlijk goede snelheid te bereiken tijdens het typen.

We hebben echter twee problemen. Ten eerste zijn de Page Up- en Page Down-toetsen onhandig gekoppeld aan de linker- en rechterpijltoetsen (rechts boven aan elke kant), en we hebben ze herhaaldelijk en frustrerend keer op keer per ongeluk geraakt. Nog belangrijker is dat onze spatiebalk een aanhoudend piepend geluid heeft dat zeker niet past bij een laptop van $ 1.200. Online hebben we Dell-vertegenwoordigers zien suggereren dat piepende toetsen meestal verdwijnen na een stevige week gebruik, maar na ongeveer twee weken met de XPS 13 vragen we ons af of we een reparatieorder moeten plaatsen voor dat vervelende, piepende spatiebalk. Het is vervelend.

Gelukkig werkt het onderstaande trackpad prima, hoewel het ook een beetje compact aanvoelt in vergelijking met sommige concurrenten. En rechts van het toetsenbord vindt u een aan / uit-knop die ook dienst doet als vingerafdruksensor, zodat u het vergrendelscherm kunt overslaan zonder een pincode in te voeren of naar de camera te kijken. Je hebt daar opties.

Wat je waarschijnlijk het meest opv alt aan de Dell XPS 13 is hoe klein hij aanvoelt in vergelijking met andere premium 13-inch laptops. Met een breedte van 11,88 inch is hij nauwelijks smaller dan de MacBook Air, maar hij scheert ongeveer een centimeter van de diepte af op 7,84 inch. Crediteer de zeer dunne rand rond het scherm, aan de boven-, rechter- en linkerrand voor die inkrimpingsmanoeuvre. Er is een groot onderste gedeelte onder het scherm, waar de camera aan de voorzijde en de Windows Hello-sensoren zitten, maar het voelt nog steeds alsof Dell nogal wat van dit ultradraagbare beest heeft afgesneden. Met een dikte van 0,3 tot 0,48 inch en 2,7 pond is hij ook dun en licht genoeg om te evenaren.

Net als de MacBooks van Apple heeft Dell met de XPS 13 de USB-C-toekomst omarmd. Gelukkig heeft hij drie van dergelijke poorten: twee aan de linkerkant en één aan de rechterkant, en twee daarvan zijn ook Thunderbolt 3-poorten. Hier krijg je echter ook een microSD-poort aan de rechterkant voor geheugenkaarten, samen met een 3,5 mm koptelefoonpoort. U kunt nergens een USB-A-kabel van volledige grootte aansluiten, maar Dell heeft zorgvuldig een stekkeradapter meegeleverd, zodat u er zelf geen hoeft te kopen.

“Na ongeveer twee weken met de XPS 13, vragen we ons af of we een reparatieorder moeten plaatsen voor die vervelende, piepende spatiebalk. Het is vervelend.

De Dell XPS 13 9370 is momenteel alleen beschikbaar in de Rose Gold-optie, hoewel er een nieuwer 9380-model is uitgebracht dat de extra grote camera onder het scherm schrapt en in plaats daarvan een kleine bovenaan plaatst. Alle 9380-configuraties zijn verkrijgbaar in platinazilver met een zwarte koolstofvezel palmsteun, terwijl de duurdere versies ook Rose Gold en Frost White opties bieden met de Alpine White palmsteun.

Onze configuratie van de Dell XPS 13 9370 werd geleverd met een grote 256 GB solid-state drive (SSD) voor interne opslag. De nieuwere Dell XPS 13 9380 wordt geleverd met 128 GB op het basismodel en 256 GB op de robuustere configuraties.

Configuratieproces: het is eenvoudig

Met Windows 10 aan boord is het installatieproces helemaal niet moeilijk of verwarrend. Volg gewoon de gesproken en geschreven aanwijzingen van Cortana, de virtuele assistent van Microsoft, en u kunt binnen enkele minuten verbinding maken met een wifi-netwerk en aan de slag gaan. Er is onderweg niets verrassends of ingewikkelds.

Image
Image

Display: fantastisch in 4K

Een 4K-scherm met een ongelooflijk hoge resolutie in een 13,3-inch frame proppen lijkt misschien overdreven, maar wauw, dit is een verbluffend scherm. Met 331 pixels per inch (ppi) is het merkbaar scherper dan andere laptops op de markt, zoals de MacBook Pro, en het is ook volop levendig. Het 4K-scherm is ook een aanraakscherm, voor het geval u het zelf wilt doen, hoewel Dell ook standaard 1080p niet-aanraakschermen biedt op de nieuwere XPS 13.

Het 4K-paneel wordt behoorlijk helder bij de maximale instelling, hoewel er een vervelende gril is in de variabele helderheid die automatisch wordt aangepast, afhankelijk van wat er op het scherm staat. Je zult het het vaakst opmerken wanneer je door websites scrolt, waar witte pagina's extra heldere en donkere afbeeldingen krijgen, waardoor het scherm zwakker wordt. Sommige gebruikers vinden het misschien niet erg, maar we zijn er geen fan van. Je kunt het helaas niet vanuit Windows uitschakelen; je moet het BIOS van de laptop invoeren om het uit te schakelen.

Image
Image

Prestaties: Solide allround kracht

De Dell XPS 13 (9370) heeft een gemeenschappelijke processor voor dit soort ultradraagbare laptops van $ 1.000: de Intel Core i5-8250U. Het is dezelfde chip die we zagen in de Surface Laptop 2 en de LG Gram in 2018, dus het is geen verrassing dat de prestaties niet ver verwijderd zijn van wat we op die apparaten zagen. De 8 GB RAM hier is hetzelfde als die we hadden tijdens het testen van die laptops.

In termen van dagelijks gebruik kwamen we heel weinig problemen tegen tijdens het gebruik van Windows 10, en het verplaatsen was een consistent snelle aangelegenheid. Bestanden gingen snel open, media liepen goed en we hadden echt geen klachten. De XPS heeft genoeg kracht voor uw dagelijkse behoeften, hoewel iedereen die op zoek is naar een laptop voor professionele creatieve behoeften (zoals video- of fotobewerking) iets wil met meer kracht dan dit.

Een 4K-scherm met een ongelooflijk hoge resolutie in een 13,3-inch frame proppen lijkt misschien overdreven, maar wauw, dit is een verbluffend scherm.

Als het gaat om benchmarktests, hebben we een score van 975 punten behaald in Cinebench, wat iets minder was dan de Surface Laptop 2 (1.017 punten) en een grotere marge verwijderd van de LG Gram 15.6- inch (1, 173 punten), maar nog steeds redelijk dichtbij. Aan de andere kant versloeg de PCMark10-score van 3,121 van de XPS 13 beide rivalen, dus we zouden zeggen dat het eigenlijk een wasbeurt is. Ze zijn allemaal capabel genoeg.

De Intel UHD Graphics 620 geïntegreerde grafische chip is hier hetzelfde als in die andere laptops, en levert competente lage tot middenklasse prestaties voor 3D-games. Helaas biedt het lang niet genoeg kracht om moderne 3D-games soepel uit te voeren in 4K-resolutie. Battle Royale-schietfenomeen Fortnite was oorspronkelijk standaard ingesteld op 4K-resolutie, maar was ongelooflijk schokkerig en onmogelijk om te spelen met enige competitieve vaardigheid. We hebben het uiteindelijk teruggebracht tot 900p en hebben de meeste visuele details weggelaten om het soepel genoeg te laten werken om ervan te genieten, maar het zag er nog steeds solide uit. Auto-voetbalspel Rocket League speelde goed zonder al te veel instellingen te hoeven verlagen, gelukkig, maar de Dell XPS 13 is zeker niet gebouwd om een gamingbeest te zijn. Investeer in een goede gaming-laptop met discrete graphics als je echt prestaties onderweg wilt.

Bottom Line

Voor kleine luidsprekers die aan de rechter- en linkerkant van de laptop zitten, geeft de Dell XPS 13 een krachtig geluid tijdens het afspelen van muziek en tijdens het bekijken van video's. We hadden zo'n robuust geluid niet verwacht, maar deze piepkleine roosters leveren een solide basrespons en blijven zelfs hoger in het volumeregister helder. Een geïmproviseerd dansfeest in de keuken of op kantoor? De Dell XPS 13 kan leveren.

Netwerk: zou goed voor je moeten zijn

We kwamen een vreemd probleem tegen met de Dell XPS 13 op een thuisnetwerk uit de doos. Bij gebruik zou onze router niet meer werken voor alle aangesloten apparaten en zouden we zowel de router als de router opnieuw moeten opstarten om weer verbinding te maken. Het gebeurde alleen toen de XPS 13 in gebruik was, en het gebeurde helemaal niet toen we de laptop een paar dagen niet meer gebruikten; het probleem werd hervat zodra we opnieuw verbinding maakten met hetzelfde netwerk met de XPS 13.

Het was verwarrend, vooral omdat de XPS 13 prima werkte op andere netwerken. Uiteindelijk hebben we de firmware op de router bijgewerkt - een TP-LINK Archer C7 AC1750 (V2) - en zijn het probleem niet meer tegengekomen. Als u op de een of andere manier hetzelfde probleem tegenkomt, update dan de firmware van uw router voordat u andere stappen onderneemt.

Toen die vreemde situatie eenmaal was opgelost, hadden we geen problemen meer met de Dell XPS 13 zelf als het ging om netwerkconnectiviteit. Het maakte goed verbinding met 2,4 Ghz- en 5 Ghz-netwerken en gaf ons vergelijkbare snelheden als wat we hebben gezien met andere apparaten op dezelfde netwerken.

Image
Image

Batterij: kan beter

De waarheid is dat we niet onder de indruk waren van de batterijduur van de Dell XPS 13 (9370). Het is zeker solide, maar we hadden het vermoeden dat de 4K-resolutie veel van de potentiële uptime wegzuigde die we hadden kunnen hebben met een scherm met een lagere resolutie.

Bij dagelijks gebruik zagen we ongeveer 6 uur gemengd gebruik bij maximale helderheid, met een mix van surfen op het web, mediastreaming en het schrijven van documenten. Overschakelend naar onze video-rundown-test, waarin we een Netflix-film streamen met 100 procent helderheid, ging de batterij 6 uur, 23 minuten mee voordat de Dell XPS 13 werd uitgeschakeld. Dat is helaas het schijnbare offer met het 4K-scherm. Het is waarschijnlijk dat u in plaats daarvan een paar extra uur batterijduur kunt krijgen met het 1080p-scherm.

Software: het is Windows

De Dell XPS 13 wordt geleverd met Windows 10 Home, de nieuwste en beste versie van het pc-besturingssysteem van Microsoft - en een versie die tegenwoordig voortdurend updates en toevoegingen krijgt in plaats van om de paar jaar te worden vervangen door een grote, nieuwe versie. Windows is nog steeds 's werelds populairste pc-besturingssysteem en er is geen gebrek aan apps en games die ervoor beschikbaar zijn. Windows 10 werkt ook erg goed op deze laptop, zoals hierboven vermeld.

Dell bundelt een paar hulpprogramma-apps naast het kernbesturingssysteem, waaronder Dell Customer Connect, Dell Digital Delivery, Dell Mobile Connect, Dell Update en My Dell, samen met McAfee-beveiligingssoftware. Hoewel sommige gebruikers misschien geïrriteerd zijn door de niet-voorraadbenadering, zijn de Dell-apps in ieder geval nuttig als u problemen tegenkomt en technische ondersteuning nodig hebt.

Zoals eerder vermeld, biedt de Dell XPS 13-configuratie die we hebben twee verschillende manieren om de biometrische beveiliging van Windows Hello te gebruiken: gezichtsscannen via de camera en de vingerafdruksensor. Gebruik een van beide of beide, of blijf bij een pincode als u niet van gemak houdt. Het is jouw oproep.

Prijs: probeer een deal te sluiten

Het 9370-model van vorig jaar van de Dell XPS 13 is op weg naar de uitgang, op het moment van schrijven, maar dat is goed nieuws in termen van waarde. We bestelden de onze voor $ 1.200 met het 4K-aanraakscherm, en we hebben het de laatste tijd gezien voor $ 1.150. De voorraad duurt misschien niet lang, maar dat is een verdomd goede prijs voor een premium, flitsende laptop met een ongelooflijk scherm, vooral in vergelijking met de minder krachtige MacBook Air voor bijna dezelfde prijs.

Als je het 4K-paneel niet nodig hebt, kun je natuurlijk kiezen voor het nieuwere 9380-model met een 1080p-scherm, dat begint bij $ 899. Je krijgt ook zeker een langere batterijduur zonder het 4K-scherm.

Image
Image

Dell XPS 13 (9370) versus Microsoft Surface Laptop 2

Dit zijn twee van onze favoriete laptops in de premium, ultradraagbare ruimte, maar ze zijn behoorlijk verschillend in uitvoering ondanks de vergelijkbare specificaties. De Surface Laptop 2 gaat voor een grotere voetafdruk, met een groter 13,5-inch scherm en die eerder genoemde pluizige Alcantara-afwerking rond het toetsenbord. We houden echt van het gevoel ervan, maar nog beter is het gevoel van het toetsenbord zelf, dat geen van de ergernissen heeft die we hebben ervaren met de Dell XPS 13. We hielden ervan om erop te typen.

Voeg daar een iets langere batterij aan toe en we zijn grote fans van de inspanningen van Microsoft, hoewel de XPS 13 punten wint voor draagbaarheid en het verbluffende 4K-scherm. Je kunt hoe dan ook niet fout gaan, maar ze bieden wel verschillende voordelen en voordelen. Over het algemeen vonden we de Surface Laptop 2 een beetje leuker, maar ze liggen niet ver uit elkaar in kwaliteit.

Er is genoeg om van te houden

Van zijn kleinere vorm tot zijn luxueuze aandacht voor detail, de Dell XPS 13 is een van de beste lichte maar premium laptops die je vandaag kunt kopen. Het is goed te vergelijken met de huidige MacBook-modellen van Apple en ziet er niet anoniem uit of voelt niet anoniem tussen het notebookpakket. Het 4K-scherm is nauwelijks nodig, hoewel het er mooi uitziet - en het helpt het beeld van een serieus indrukwekkende, krachtige laptop compleet te maken.

Specs

  • Productnaam XPS 13 (9370)
  • Productmerk Dell
  • UPC 9370
  • Prijs $999,99
  • Releasedatum januari 2018
  • Productafmetingen 11,88 x 7,84 x 0,46 inch.
  • Garantie 1 jaar
  • Platform Windows 10
  • processor Intel Core i5-8250U
  • RAM 8GB
  • Opslag 256GB
  • Camera 720p
  • Batterijcapaciteit 52 Wh
  • Poorten 2x Thunderbolt 3 (USB-C), 1x USB-C 3.1, microSD, 3,5 mm koptelefoonpoort

Aanbevolen: