Wat is de Super Alexa-modus en hoe activeer je deze?

Inhoudsopgave:

Wat is de Super Alexa-modus en hoe activeer je deze?
Wat is de Super Alexa-modus en hoe activeer je deze?
Anonim

Super Alexa Mode is een paasei voor de Alexa-stemassistent van Amazon. Leer hoe u de Super Alexa-modus activeert en de geschiedenis achter de opdracht. De instructies in dit artikel zijn van toepassing op alle Amazon-apparaten die de Alexa-spraakassistent ondersteunen, inclusief Amazon Fire-tablets en de Amazon Echo.

Wat is de Super Alexa-modus?

Super Alexa Mode is een van de vele grappen die door de ontwikkelaars van Amazon in Alexa zijn geprogrammeerd. Het is gebaseerd op de Konami-code, een beroemde cheatcode die is gemaakt door de ontwikkelaar en uitgever van videogames Konami. De code verschijnt in tientallen titels, waaronder de gamesreeks Contra en Teenage Mutant Ninja Turtles.

Iedereen stelt graag grappige vragen aan stemassistenten om te zien hoe ze reageren, dus het was onvermijdelijk dat gamers de Konami-code op Alexa zouden proberen. Amazon anticipeerde op dergelijke vragen, dus kwamen ze met geestige antwoorden om gebruikers aan het lachen te maken.

Wat is de Super Alexa-moduscode?

Om de Super Alexa-modus te activeren, zeg, "Alexa, omhoog, omhoog, omlaag, omlaag, links, rechts, links, rechts, B, A, start."

Alexa zal antwoorden met: "Super Alexa-modus, geactiveerd. Reactoren starten, online. Geavanceerde systemen inschakelen, online. Dongers verhogen. Fout. Dongers ontbreken. Afbreken."

Image
Image

De opdracht verwijst naar de knoppen die je moet indrukken op de Nintendo Entertainment System (NES)-controller om de code in bepaalde videogames te activeren. Alexa's reactie verwijst niet naar een bepaald spel of meme; het is gewoon een truc om gamers te laten denken dat ze iets speciaals hebben ontdekt. Helaas biedt de Super Alexa-modus Alexa geen nieuwe mogelijkheden.

Bottom Line

Super Alexa-modus heeft geen enkel ander doel dan gamers aan het lachen te maken. Het verandert niets aan je apparaat, dus het is niet nodig om de Super Alexa-modus te "deactiveren".

Geschiedenis van de Konami-code

De uitvinding van de Konami-code wordt toegeschreven aan Kazuhisa Hashimoto, hoofdontwikkelaar van Gradius voor het Nintendo Entertainment System in 1986. Tijdens de testfase creëerde Hashimoto een code die zijn team kon gebruiken en waarmee spelers het spel konden starten zal volledige upgrades. De code maakte het gemakkelijker om alle aspecten van het spel te testen zonder je zorgen te maken over vijanden en obstakels.

Hashimoto beweert dat hij per ongeluk is vergeten de code te verwijderen en dat het nooit de bedoeling was dat spelers deze zouden gebruiken. Nadat de code door de massa was ontdekt, kreeg Konami veel positieve feedback van spelers. In een tijd vóór de moeilijkheidsgraad gaf de Konami-code gamers de keuze om Gradius in een meer casual tempo te spelen. Zo was Gradius toegankelijker voor minder ervaren gamers, wat het potentiële publiek van Konami uitbreidde.

Als gevolg daarvan werd de code een hoofdbestanddeel van Konami-games op de NES, met name in de Contra-serie. De originele arcade-versie van Contra was berucht om zijn steile moeilijkheidsgraad, dus spelers wilden graag de Konami-code proberen toen deze in 1988 op de NES werd uitgebracht. Degenen die de code invoerden, werden aan het begin van het spel beloond met 30 extra levens. het spel.

Voor meer nuttige reacties, vraag Alexa om een aanbeveling met het commando, " Alexa, recommend a video game."

Meer Alexa Video Game Easter Eggs

Super Alexa Mode is niet het enige paasei voor gamers. Probeer de volgende opdrachten:

  • "Alexa, al je basis is van ons."
  • "Alexa, doe een vatrol."
  • "Alexa, ken je Glados?"
Image
Image

FAQ

    Wat is de zelfvernietigingscode van Alexa?

    De Alexa-zelfvernietigingscode is Alexa, Code Zero Zero Zero Destruct Zero, gebaseerd op de zelfvernietigingscode die wordt gebruikt door Captain Kirk. In tegenstelling tot Star Trek ontploft er echter niets als je de code zegt. Alexa telt af van 1-10, en dan hoor je het geluid van een ontploffend schip.

    Wat gebeurt er precies als ik Alexa vertel zichzelf te vernietigen?

    Als je zegt: "Alexa, zelfvernietiging", reageert Alexa met: "Ok. Hier gaan we. Drie, twee, een, Kaboom! Pfff! We hebben het gehaald." Niets meer.

Aanbevolen: