De 8 beste 8TB externe harde schijven van 2022

Inhoudsopgave:

De 8 beste 8TB externe harde schijven van 2022
De 8 beste 8TB externe harde schijven van 2022
Anonim

De beste externe harde schijven van 8 TB moeten hoge lees-/schrijfsnelheden, veilige gegevensback-upopties en compatibiliteit met zowel pc's als Macs bieden. Gezien de grote omvang van 8TB harde schijven is het ook belangrijk dat bedrijven zich aan hun garantie houden en een data recovery service aanbieden voor het geval er iets misgaat. Onze beste keuze voor de categorie is de WD 8TB My Book Desktop External Hard Drive bij Amazon. Het is een vertrouwde merknaam in opslag, heeft hoge overdrachtssnelheden en wordt geleverd met back-upsoftware voor zowel Windows als Macs, samen met een garantie van drie jaar.

Als uw opslagbehoeften niet zo robuust zijn, moet u een kijkje nemen in onze algemene lijst met de beste externe harde schijven. Ze variëren in opslagruimte, snelheid en garantie, maar je vindt zeker wat je nodig hebt. Lees anders verder om de beste 8TB externe harde schijven te zien.

Beste algemeen: WD 8TB My Book Desktop externe harde schijf

Image
Image

Western Digital is een van de meest vertrouwde namen op het gebied van gegevensopslag en vertrouwen is belangrijk voor een apparaat dat zoveel van uw waardevolle herinneringen, media en informatie kan bevatten. De externe harde schijf My Book van WD wordt geleverd in een formaat van 8 TB en biedt alle betrouwbaarheid, prestaties en gemak die u zich maar kunt wensen in een persoonlijke opslagoplossing.

Mainstream harde schijven met een capaciteit van 8TB passen over het algemeen niet in een zeer draagbaar formaat, maar de WD My Book is nog steeds een vrij compacte eenheid met een 3,5-inch harde schijf (HDD). Het is bedoeld om rechtop te staan en past precies op een bureaublad, meet 6,7 inch lang, 1,9 inch breed en 5,5 inch diep. Het moet ook met een stroomadapter in het stopcontact worden gestoken, dus het is niet de gemakkelijkste om naar verschillende plaatsen te sjouwen.

Qua prestaties zet de My Book bestanden net zo snel over als vergelijkbare harde schijven van tegenwoordig via zijn enkele USB 3.0-poort (compatibel met USB 2.0). Als u op zoek bent naar een snel en eenvoudig back-upproces, wordt het geleverd met WD Backup-software voor Windows en is het compatibel met Time Machine voor Macs. WD Security-software wordt ook meegeleverd, samen met een mooie garantie van drie jaar voor extra gemoedsrust.

"Met een gewicht van 3 pond is de 8TB My Book zwaarder dan de meeste externe harde schijven, en zal uw rugzak zwaar belasten. Dit is niet voor niets, aangezien het een gigantische acht terabytes aan opslagruimte bevat. " - Jordan Oloman, producttester

Beste budget: Seagate-uitbreiding 8TB

Image
Image

Als een topmerk voor digitale opslag zijn de externe harde schijven van Seagate betrouwbaar, zelfs in lagere prijsklassen. De Expansion desktop harde schijf, met een gewicht van iets meer dan twee pond, is ontworpen om een eenvoudige, gebruiksvriendelijke en franjevrije bestandsopslagervaring te bieden, wat leidt tot een aantrekkelijke prijs per gigabyte voor 8 TB aan capaciteit. Steek gewoon de stroomkabel in een stopcontact en steek de USB 3.0-kabel in uw computer en Windows zal hem direct uit de doos herkennen (of u kunt hem opnieuw formatteren voor Mac). Er wordt geen extra software meegeleverd, maar misschien wilt u toch uw eigen back-upsoftware gebruiken of vinden.

Bestandsoverdrachten van en naar de 3,5-inch HDD zijn snel, met een vermelde maximale snelheid van 160 MB/s. Het beschikt niet over de hoogste snelheden die er zijn, maar het is snel genoeg om de klus te klaren. Sommige gebruikers meldden dat het verontrustende geluiden en wat hitte genereert, wat niet noodzakelijkerwijs problemen oplevert. Als u echter problemen ondervindt, is er een garantie van één jaar inbegrepen.

Beste USB-hub: Seagate Backup Plus Hub 8TB desktop externe harde schijf

Image
Image

Als je iets meer wilt dan alleen bestandsopslag van de externe harde schijf op je bureau, probeer dan een zoals Seagate's Backup Plus Hub. Het bevat niet alleen 8 TB aan gegevens (tot 10 TB capaciteit is beschikbaar), maar het doet ook dienst als USB-hub voor het aansluiten en opladen van andere apparaten. Twee snelle USB 3.0-poorten aan de voorkant van de glanzend zwarte behuizing maken het gemakkelijk om een telefoon of tablet of iets anders dat een USB-A-verbinding gebruikt, aan te sluiten. U kunt vervolgens uw bestanden en media op die apparaten overbrengen en beheren, en opladen met 1,5 ampère / 5 volt stroom van elke poort.

In zijn hoofdfunctie als harde schijf kunt u erop rekenen dat de Backup Plus Hub betrouwbare opslag en snelle overdrachtssnelheden biedt. Het is voorgeformatteerd voor Windows, maar nadat je het hebt geformatteerd voor Mac, kun je het uitwisselbaar gebruiken met beide soorten besturingssystemen.

Seagate-back-upsoftware is inbegrepen, samen met een gratis lidmaatschap van twee maanden voor Adobe's Creative Cloud Photography Plan, zodat u Photoshop- en Lightroom-fotoservices kunt uitproberen.

Beste RAID: Western Digital 8TB My Book Duo Desktop RAID externe harde schijf

Image
Image

Naast de populaire My Book-harde schijf met één schijf, biedt Western Digital thuisgebruikers ook een toegankelijke RAID (Redundant Array of Inexpensive Disks) die is ingesteld via de My Book Duo. Het 8TB-model is klaar voor gebruik in een RAID 0-configuratie, met de gegevens "gestreept" over twee 4TB HDD's. Dit betekent dat de gegevens worden gesegmenteerd en verdeeld over de schijven. Als beide bestanden tegelijkertijd worden verwerkt, is het resultaat betere prestaties, in dit geval een vermelde snelheid tot 360 MB/s.

De My Book Duo kan ook worden omgeschakeld naar een RAID 1-opstelling, die gegevens over de twee schijven "spiegelt". U krijgt in feite slechts 4 TB aan ruimte, maar de redundantie geeft u extra betrouwbaarheid voor het geval één exemplaar of harde schijf uitv alt. Je kunt ook kiezen voor een JBOD-configuratie (Just a Bunch of Disks) en ze gewoon gebruiken als twee afzonderlijke harde schijven van 4 TB.

De My Book Duo heeft hoge overdrachtssnelheden en indrukwekkende connectiviteit dankzij de flexibele invoeropties. Het beschikt over een USB Type-C-poort die compatibel is met de snelle USB 3.1 Gen 1-standaard, evenals met USB 3.0 en 2.0, en wordt geleverd met een USB-C naar USB-C-kabel plus een USB-C naar USB-A-kabel. Er zijn twee standaard USB 3.0 Type-A-poorten waarmee het apparaat als hub kan dienen.

Beste netwerkopslag: Western Digital 8TB My Cloud Home persoonlijke cloudopslag

Image
Image

Het is slim om een back-up van uw gegevens te maken op een extern opslagapparaat, maar waarom zou u in de wereld van vandaag altijd verbonden zijn, niet ook profiteren van de cloud? Met Network-Attached Storage (NAS) zoals de 8TB My Cloud Home van WD, kunt u uw bestanden opslaan op de harde schijf en ze openen of beheren vanuit de My Cloud Home-app overal waar u een internetverbinding heeft.

Met de app kun je gemakkelijk door je inhoud zoeken en video's streamen vanaf je schijf. U kunt ook op afstand bestanden naar de schijf uploaden en automatisch een back-up maken van uw telefoons, tablets of laptops. Online zijn betekent dat het delen van inhoud ook gemakkelijk is, maar aan de andere kant kun je voor elke persoon in je huishouden aparte privéruimtes op de schijf maken.

De My Cloud Home wordt rechtstreeks aangesloten op uw wifi-router via een Gigabit Ethernet-poort, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken dat u de draadloze verbinding verliest. Naast de Ethernet-poort aan de achterkant bevindt zich een USB 3.0-poort voor bekabelde bestandsoverdracht. Als je extra prestaties of betrouwbaarheid nodig hebt, is er een 8TB My Cloud Home Duo-versie van het product beschikbaar, met standaard dubbele HDD's in een RAID 1-mirrorconfiguratie.

Beste voor gameconsoles: Avolusion HDDGear 8TB externe gaming-harde schijf

Image
Image

Vind je dat je meer opgeslagen games en gedownloade content hebt dan de interne opslag van je PlayStation- of Xbox-console kan bevatten? Het is gemakkelijk om uw ruimte uit te breiden met een externe harde schijf met een capaciteit van meer dan 250 GB en ondersteuning voor USB 3.0. Avolusion biedt een schijf van 8 TB die speciaal is ontworpen voor plug-and-play-gebruik met gameconsoles, waarvan er één vooraf is geformatteerd om te werken met PS4-, PS4 Slim- en PS4 Pro-consoles, en een apart product voor Xbox One, Xbox One S en Xbox Een X.

Het toevoegen van 8 TB aan opslagruimte zou je jaren en jaren moeten helpen (en het is de schijf met de hoogste capaciteit die een PS4 kan ondersteunen). Je kunt 200 volledige games opslaan, uiteraard afhankelijk van de bestandsgrootte van elke game. Een snellere harde schijf betekent kortere laadtijden, maar het verschil is niet groot genoeg om snelheid een enorme factor te laten zijn. De 7200-RPM harde schijf van de Avolusion HDDGear is meer dan snel genoeg om je weer in het spel te krijgen, en het hoekige ontwerp past precies in je gaming-opstelling.

Beste voor mediaprofessionals: G-Technology 8TB G-RAID met Thunderbolt 3

Image
Image

G-Technology is een Western Digital-merk dat gespecialiseerd is in opslagoplossingen voor professionele media- en entertainmentdoeleinden, en de high-end G-RAID met Thunderbolt 3 is daar een goed voorbeeld van. De dual-bay 8TB schijf bestaat uit twee verwijderbare 4TB 7200 RPM HDD's. Zoals de naam al aangeeft, ondersteunt het RAID-configuraties - RAID 0 voor striping van de schijven om de snelheid te verbeteren of RAID 1 voor het spiegelen van gegevens om de betrouwbaarheid te vergroten - evenals JBOD. Het apparaat is geformatteerd voor Mac, maar het kan ook gemakkelijk opnieuw worden geformatteerd voor gebruik met Windows-pc's.

Het andere deel van de naam van de harde schijf benadrukt de twee Thunderbolt 3-poorten, die samen met een USB-C (USB 3.1 Gen 2)-poort veel flexibiliteit bieden in de media die u kunt aansluiten. Je kunt Thunderbolt 3 zelfs gebruiken om tot vijf andere apparaten in serie te schakelen via een enkele verbinding.

Maar de grootste onderscheidende factor van de G-RAID voor mediaprofessionals is misschien wel de HDMI-poort, een zeldzame functie voor speciale harde schijven. De HDMI-aansluiting ondersteunt alle soorten video-uitvoer, van Full HD tot high-definition 4K-content met High-Dynamic Range (HDR).

Best Rugged: LaCie Rugged Raid Shuttle 8TB externe harde schijf

Image
Image

De LaCie Rugged Raid Shuttle is een 8e externe en draagbare harde schijf die alles heeft wat je nodig hebt om je gegevens onderweg veilig te bewaren. Hij is schok-, stof- en waterbestendig en wordt geleverd met een fel oranje bumper langs de zijkanten, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over vallen. Het ondersteunt USB-C naar USB 3.0, waardoor het compatibel is met zowel Mac als pc en snellere bestandsoverdracht en verbindingsopties biedt.

Een van de functies is de mogelijkheid om RAID 0/1 te configureren met de ingebouwde wizard, een zelfversleutelend wachtwoordsysteem en een gratis lidmaatschap van een maand voor Adobe Creative Cloud. Sterker nog, de harde schijf wordt geleverd met een garantie van drie jaar, inclusief gegevensherstelservices als er iets misgaat.

De beste 8TB externe harde schijf om te kopen is de WD 8TB My Book (bekijk bij Amazon). Het is relatief compact voor het formaat en is gehuisvest in een 3,5-inch eenheid. Het heeft hoge overdrachtssnelheden, back-upsoftware voor zowel WIndows als Mac, en het bevat een garantie van drie jaar. Voor een meer budgetvriendelijke optie houden we van de Seagate Expansion 8TB (bekijk op Amazon). Het is betaalbaar en biedt dezelfde opslag en snelheden, maar het heeft niet de back-upfuncties.

Over onze vertrouwde experts

Anton Galang begon in 2007 met schrijven over technologie als redactionele bijdrage aan PC Magazine en PCMag.com. Hij was eerder ook de Editorial Director van gedrukte en digitale media bij A+ Media.

Jordan Oloman is een tech-schrijver uit Newcastle wiens werk is verschenen in PC Gamer, TechRadar, Eurogamer, IGN, GameMe en vele andere publicaties.

FAQ

    Moet ik een externe harde schijf of een USB-stick kopen?

    Als u op zoek bent naar een grote hoeveelheid opslagruimte, hogere overdrachtssnelheden en een grote vormfactor en hogere kosten niet erg vindt, is een externe schijf de beste optie. Voor kleinere hoeveelheden gegevens in het meest draagbare formaat dat beschikbaar is (en nog meer plug-and-play-gemak), bekijk onze lijst met de beste USB-flashstations.

    Zijn externe harde schijven goed voor het maken van back-ups van gegevens?

    Voor back-up op lange termijn zijn traditionele HDD's, inclusief externe opties, de beste oplossing, die de meeste gegevensstabiliteit en capaciteit bieden voor de prijs (of voor een snellere oplossing tegen een hoger prijskaartje, een SSD, mogelijk een SSD in een externe behuizing).

    Wat is het verschil tussen USB 2.0, USB 3.0, USB-C, enz. externe schijven?

    De USB-standaard waarop een schijf vertrouwt om verbinding te maken met uw apparaten, bepa alt een aantal dingen over de potentiële prestaties, waaronder de maximale overdrachtssnelheid. Het overdrachtsplafond voor bijvoorbeeld USB 3.0 is theoretisch tien keer hoger dan 2.0. Letters na een USB-aanduiding (zoals USB-A, USB-B of USB-C) geven het fysieke type verbinding aan; USB-A is de bekende rechthoek die het meest wordt geassocieerd met de standaard, terwijl USB-C een omkeerbaar plat ovaal is.

Aanbevolen: