Epson Workforce Wireless Printer Review: klein en draagbaar

Inhoudsopgave:

Epson Workforce Wireless Printer Review: klein en draagbaar
Epson Workforce Wireless Printer Review: klein en draagbaar
Anonim

Bottom Line

De nadruk op draagbaarheid en ontwerp boven afdrukkwaliteit maakt de Epson Workforce zeer geschikt voor de reizende professional.

Epson WorkForce WF-110

Image
Image

We hebben de Epson Workforce Wireless Printer gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Draagbare, draadloze printers zijn vooral aantrekkelijk voor zakelijke professionals die onderweg zijn. De Epson Workforce WF-100 vult die niche goed met zijn kleine frame, aantrekkelijk ontwerp, ingebouwde oplaadbare batterij en eenvoudige draadloze connectiviteit. Het is echter niet de ideale draadloze printer voor thuisgebruik, met een lagere fotoresolutie dan zijn concurrenten en enkele merkbare problemen met kleurvervaging.

Image
Image

Ontwerp: Klein en aantrekkelijk

Zelfs voor een mobiele printer is de Epson Workforce WF-100 klein, één voet lang, zes centimeter breed en nauwelijks meer dan vijf centimeter lang. De geheel zwarte eenheid heeft een hobbelige, getextureerde buitenkant aan de voorkant, bovenkant en achterkant die niet veel lijkt op de grip op veel mobiele telefoons. Aan de linkerkant bevinden zich poorten voor de 24v voeding en USB-C (kabel meegeleverd).

De getextureerde buitenkant voegt een professionele kwaliteit toe aan het ontwerp.

Om de printer te openen, moet u een aanzienlijke opwaartse druk uitoefenen op de onhandige zilveren vergrendeling aan de voorkant en de lade opvouwen. De binnenkant heeft een glanzend oppervlak, versierd met het Epson-logo, evenals de aan / uit-knop, richtingsknoppen, annuleer/terug-knop en een kleine 1.5” x 1,5” LCD-scherm.

De richtingsknoppen (met een "Ok"-knop in het midden) navigeren door de menu's op het LCD-scherm, waaronder het wijzigen van het papierformaat, het verwisselen van inktcartridges en het uitvoeren van onderhoud, zoals het reinigen van de inktkop. Het is een effectieve interface en maakt het veel gemakkelijker om de printer buiten een pc te gebruiken.

Image
Image

Configuratieproces: snel en meestal pijnloos

De Epson Workforce wordt geleverd met een cd met de printersoftware en stuurprogramma's kunnen ook worden gedownload van de ondersteuningswebsite van Epson. We hadden geen problemen met het plaatsen van de inktcartridges, het installeren van de stuurprogramma's en het verbinden van de draadloze printer met ons wifi-thuisnetwerk.

Het enige pijnlijke element van de installatie dat we tegenkwamen, was dat een groot deel van de installatie wordt gedaan via het LCD-scherm op de printer in plaats van op de pc. Dit wordt erg vervelend bij het invoeren van een Wi-Fi-wachtwoord met alleen de pijlknoppen om door hoofdletters en kleine letters te bladeren, evenals alle speciale tekens, wanneer het maken van een enkele fout ons dwingt alles opnieuw te doen.

Het vervangen van inktcartridges houdt in dat u de vergrendelingen indrukt en de oude cartridges voorzichtig naar buiten tilt en vervolgens de nieuwe erin steekt. Het kost wat kracht om de inktcartridges naar binnen te duwen totdat ze op hun plaats vastklikken. Opgemerkt moet worden dat de Epson Workforce WF-100 specifieke inkt van het Epson-merk vereist.

Image
Image

Afdrukkwaliteit: Sommige vervaagde kleuren

Toen we onze eerste testpagina's op de Epson Workforce afdrukten, waren we geschokt toen we talloze fouten zagen, waaronder veel vervaagde en ontbrekende tekst en willekeurige inktmarkeringen. Dit ging door totdat we de nozzlecontrole uitvoerden, gevolgd door de functies voor het reinigen van de kop. Al het onderhoud is toegankelijk via de eenvoudige Workforce Monitoring-app op de geïnstalleerde pc, of rechtstreeks op de printer zelf door door het onderhoudsmenu op het LCD-scherm te scrollen.

Het reinigen van de inktkoppen loste het probleem op en tekstdocumenten werden volledig helder afgedrukt. We hebben het personeel aan een aantal zware fysieke eisen gesteld, zonder het te laten vallen, maar we konden de flagrante eerste drukfouten niet recreëren. Hopelijk was het een toevalstreffer vanwege de verzending, maar iets om in gedachten te houden, want het reinigen van de inktkoppen kost wat inkt.

De afdruksnelheid was iets langzamer dan we hadden gewild voor een printer van $ 200, waarbij een 5-pagina's, volledig tekstdocument in ongeveer 50 seconden werd uitgevoerd terwijl het was aangesloten op een stroomvoorziening. Wanneer de verbinding is verbroken en de lithiumbatterij wordt gebruikt, is de afdruksnelheid veel lager en duurt het bijna drie minuten om hetzelfde document van 5 pagina's af te drukken. Tekst is duidelijk, maar de zwarte inkt is enigszins vervaagd en lichter in vergelijking met andere printers.

Mensen op foto's hadden er last van dat ze een beetje vervaagd en grijs waren in huidskleur en haarkleur.

Een zwaar gemarkeerde en gekleurde Google Spreadsheet-pagina duurde meer dan 40 seconden om af te drukken, en verschillende kleuren, waaronder de zwarte tekst en celblokken, waren opvallend vervaagd. Vooral de kleur paars, inclusief dieppaars en indigo, was echt vervaagd en zag eruit als andere tinten dan op de originele afbeelding.

We hadden gemengde resultaten met het afdrukken van foto's. De Epson Workforce heeft een maximale fotoresolutie van 5760 x 144o dpi. Een enkele foto van 5 x 7 op glanzend fotopapier nam ongeveer 90 seconden in beslag. Landschapsfoto's zagen er vaak helder, levendig en prachtig uit, vooral rood, oranje en geel. Mensen op foto's hadden er echter last van dat ze een beetje vervaagd en grijs waren in huidskleur en haarkleur. Foto's die vanaf onze pc werden afgedrukt, leverden doorgaans betere resultaten op dan die afgedrukt vanaf ons mobiele apparaat met de Epson iPrint-app.

Image
Image

Software: kale botten

De Epson Workforce bevat geen pc-specifieke foto- of afdruksoftware en de installatie is snel en eenvoudig. Er wordt een USB-kabel meegeleverd die kan worden gebruikt tijdens de eerste installatie en voor bekabeld afdrukken.

De Epson iPrint-app, gratis beschikbaar op iOS en Android, wordt gebruikt om gemakkelijk foto's en documenten af te drukken vanaf elk mobiel apparaat. Nadat de printer was verbonden met ons wifi-netwerk, detecteerde de app de printer na enkele seconden. De app zelf is een van de meer onaantrekkelijke officiële apps die we hebben gezien en biedt niet veel meer dan een reeks schuifbare menu's en afbeeldingen. Maar we waardeerden de gemakkelijk te navigeren menu's en het onderhoudsscherm dat de resterende inktniveaus en de batterijlading detecteert, evenals het uitvoeren van reinigingsopdrachten in plaats van het lcd-scherm op de printer.

Aan de andere kant bevat de app geen visuele verbeteringen of functies, afgezien van automatische correctie en scherpte, en de voorbeeldafbeeldingen lijken in sommige gebieden vreemd korrelig.

Image
Image

Bottom Line

Met een gemiddelde prijs van rond de $200, bevindt de Epson Workforce WF-100 zich stevig in het middensegment voor draadloze printers. Het is geen alles-in-één printer zonder scanner, maar heeft wel een handig LCD-scherm voor onderhoud, connectiviteit en probleemoplossing. We waren onder de indruk van het stevige maar kleine formaat en de getextureerde buitenkant voegt een professionele kwaliteit toe aan het ontwerp.

Epson Workforce WF-100 versus Canon Pixma

De Canon Pixma is een felle concurrent in de categorie draadloze printers. Het heeft een aantrekkelijkere prijs rond de $ 150 en biedt een superieure fotokwaliteit van 9600 x 2400 dpi, bijna twee keer de resolutie van de Epson Workforce. De Epson heeft een aantrekkelijker (en iets kleiner) fysiek ontwerp en veel meer hardwarefunctionaliteit dankzij het LCD-scherm, evenals een oplaadbare batterij direct uit de doos, waardoor hij veel draagbaarder is dan de Pixma.

Om die redenen zou het personeelsbestand vooral geschikt zijn voor zakelijk gebruik. Voor thuisgebruik raden we de Canon Pixma aan.

Heeft veel last van slechte afdrukkwaliteit

Hoewel we genoten van het fysieke ontwerp, het LCD-scherm en de gemakkelijke draadloze connectiviteit, waren we teleurgesteld over het enige dat elke printer zou moeten hebben: afdrukkwaliteit. Zelfs als we negeren dat we de inktkoppen in eerste instantie moeten reinigen, leken veel kleuren, met name blauw, paars en huidstinten, vervaagd. Zelfs tekst met gewone zwarte inkt was iets grijzer in vergelijking met testpagina's van andere printers. Kleurvervaging is echter geen groot probleem bij het voornamelijk afdrukken van documenten en spreadsheets, waardoor de Epson Workforce perfect geschikt is voor kantoor- en zakelijk gebruik, zoals het zijn naam betaamt.

Specs

  • Productnaam WorkForce WF-110
  • Product Merk Epson
  • UPC C11CE05201
  • Prijs $200.00
  • Productafmetingen 12 x 6 x 2,25 inch.
  • Compatibiliteit Windows 7, Windows 8, Windows Vista, Windows XP, Windows 10, Mac OS X, iOS, Android
  • Aantal lades 1
  • Type printer Inkjet
  • Ondersteunde papierformaten 4" x 6", 5" x 7", Letter, Legal, V. S. 10 Enveloppen
  • Connectiviteitsopties USB-C (kabel meegeleverd), Draadloos

Aanbevolen: