Hoe de PS5 je PS4-gegevens intact houdt

Inhoudsopgave:

Hoe de PS5 je PS4-gegevens intact houdt
Hoe de PS5 je PS4-gegevens intact houdt
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • De PS5 maakt het overbrengen van gegevens van eerdere consoles eenvoudig.
  • PlayStation benadert cross-gen data-ondersteuning anders dan Xbox.
  • Experts geloven dat cross-gen data-ondersteuning nu belangrijker dan ooit is.
Image
Image

Terwijl gamers zich voorbereiden op de komst van de PlayStation 5 (en de Xbox Series X), zijn experts van mening dat ondersteuning voor gegevensoverdracht tussen generaties van onschatbare waarde is voor consolemakers.

Gamers richten hun aandacht op de aankomende generatie gameconsoles. Ondanks dat het een tijdje dicht bij de borst is gespeeld, zijn PS5's en next-gen Xbox-consoles eindelijk in handen van de pers, wat leidt tot meer onthullingen over hoe de aankomende consoles de gegevenskloof tussen deze generatie en de volgende zullen overbruggen.

Recente foto's van de PS5-box onthulden meer details over hoe gebruikers content van de PS4 naar de PS5 kunnen overbrengen. Sommigen zijn van mening dat het gemakkelijk maken van deze overdrachten belangrijk is voor de toekomst van de volgende generatie gaming.

"Het is van onschatbare waarde dat je een opslagbestand voor je favoriete game kunt overzetten", schreef Samuel Franklin, oprichter van Games Finder en voormalig gamejournalist, in een e-mail.

Nieuwe generatie, dezelfde gegevens

Met de Xbox Series X en PS5 die beide zijn ingesteld om games te ondersteunen die worden uitgebracht op consoles van de huidige generatie, hebben zowel Sony als Microsoft verschillende benaderingen gevonden voor de problemen die gepaard gaan met het aanbieden van games op twee verschillende generaties consoles. Hoewel gamers in het verleden misschien meerdere keren een titel moesten kopen, stond ondersteuning voor achterwaartse compatibiliteit centraal in de gesprekken over next-gen gaming.

Dit is verreweg de beste consolegeneratie die gamers hebben meegemaakt.

Volgens verschillende foto's die zijn gedeeld door media die de PS5 hebben ontvangen, zullen gebruikers met de aankomende Sony-console op een aantal manieren gegevens kunnen overdragen. Gebruikers kunnen een PS4 en PS5 op hetzelfde thuisnetwerk aansluiten, ze via een LAN-kabel aansluiten of zelfs een externe harde schijf op de PS4 aansluiten en op die manier content verplaatsen. Xbox Series X biedt ook vergelijkbare methoden voor gegevensoverdracht en de mogelijkheid om games vanaf een externe harde schijf te spelen. Dit maakt het gemakkelijk om gegevens te verplaatsen zonder ze opnieuw te hoeven downloaden.

Het is belangrijk dat gebruikers hun gegevens gemakkelijk kunnen verplaatsen, aangezien deze generatie anders is dan eerdere console-releases. In tegenstelling tot de sprong van de PS3 naar de PS4, zullen veel van de games die op PS4 zijn uitgebracht nog steeds worden ondersteund op de PS5, zonder dat gebruikers extra aankopen hoeven te doen. Hetzelfde geldt voor de Xbox Series X, die beschikt over Xbox Smart Delivery. Zowel de PS4 als de Xbox One hebben nog steeds games die gepland staan om uit te brengen, zoals Cyberpunk 2077, Assassin's Creed: Valhalla en zelfs enkele PlayStation-exclusives zoals Horizon Forbidden West.

Het is van onschatbare waarde om een opslagbestand voor je favoriete spel over te kunnen zetten.

Sony heeft ook plannen om de PS4 nog een paar jaar te ondersteunen, zoals vermeld in een interview met de Washington Post. Franklin gelooft dat deze generatieverschuiving anders is dan we ooit hebben gezien.

"Dit is verreweg de beste verschuiving van de consolegeneratie die gamers hebben meegemaakt", zei hij. "…zowel Sony als Microsoft hebben vanaf de eerste dag een schat aan functies rond save-games en achterwaartse compatibiliteit geïntroduceerd."

Spel opslaan is niet helemaal veilig

Hoewel de meeste games overgaan op de PS5, is het opslaan van gegevens een ander verhaal. Xbox streeft ernaar om al je opgeslagen gegevens en games naar de volgende generatie te brengen, terwijl Sony de ondersteuning van de verschillende generaties voor het opslaan van gegevens in handen van ontwikkelaars heeft gelaten.

"Houd er rekening mee dat de mogelijkheid om game-saves over te zetten tussen een PS4-versie en een PS5-versie van dezelfde game een beslissing van de ontwikkelaar is", zo luidt een bericht op de PlayStation Blog. Dit heeft al geleid tot onthullingen dat games als Dirt 5 geen cross-gen saves op de PS5 ondersteunen. Aan de andere kant bevestigde Sony in de blogpost ook dat games zoals Spider-Man: Miles Morales opslagoverdrachten tussen de PS4 en PS5 zullen ondersteunen.

Image
Image

Gegevens zoals trofeeën en andere informatie zijn rechtstreeks gekoppeld aan je online account, dus daar hoef je je geen zorgen over te maken. Hoewel het opslaan van gegevens is gebaseerd op de beslissing van de ontwikkelaar, zou het gemak waarmee PS5-bezitters nieuwe inhoud kunnen verplaatsen, de klap moeten verzachten die het verlies van uren aan voortgang achterlaat.

Ondanks mogelijke verliezen bij het opslaan van games, zijn experts nog steeds van mening dat de ondersteuning die gamers zullen zien voor cross-gen-gegevens op de PS5 het vieren waard is.

Aanbevolen: