Hoe Rideshare-apps files veroorzaken

Inhoudsopgave:

Hoe Rideshare-apps files veroorzaken
Hoe Rideshare-apps files veroorzaken
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Een recent onderzoek laat zien hoe ritdiensten zoals Uber en Lyft bijdragen aan files.
  • Steden met toegang tot de rideshare-app hadden langere files als gevolg van dit soort vervoer.
  • Experts zeggen dat manieren om de verkeersopstoppingen te verminderen, onder meer zijn met elektrische scooters en dat steden meer fietspaden toevoegen om andere vormen van vervoer aan te moedigen.
Image
Image

Rideshare-apps zoals Uber en Lyft zijn bedoeld om een gemakkelijker en sneller vervoermiddel te bieden, maar een nieuwe studie onthult dat ze meer files veroorzaken.

De technologie achter rideshare-apps biedt on-demand ritten door een bestuurder aan een rijder te koppelen en ze precies te brengen waar ze heen moeten. In plaats van transportproblemen in de VS op te lossen, laat het onderzoek zien hoe Uber en Lyft ze alleen maar verder hebben gecompliceerd. Experts zeggen dat de studie ons zou moeten doen nadenken over hoe we van punt A naar punt B komen.

"Zoals de studie suggereert, zal de taak om ideale vormen van gedeelde mobiliteit te vinden om het doel van duurzaam stadsvervoer te bereiken nog uitdagender zijn in het post-pandemische tijdperk", schreef Alex Miller, de vice-president van marketing bij Uphail, in een e-mail aan Lifewire.

Wat de studie heeft gevonden

Met de titel "Impact of transportnetwerken op stedelijke mobiliteit", kijkt het onderzoek naar de gegevens van congestie in steden in de VS waar Uber en Lyft beschikbaar waren.

Uit het onderzoek bleek dat de congestie in 44 steden met rideshare-diensten met bijna 1% toenam, terwijl de duur van de verkeerscongestie met 4,5% toenam.

Image
Image

Het vond ook een daling van 8,9% in het aantal passagiers in het openbaar vervoer in 174 grootstedelijke gebieden als gevolg van de beschikbaarheid van rideshares. Bovendien ontmoedigde on-demand rideshare-toegang mensen om andere vormen van vervoer te gebruiken, zoals lopen, openbaar vervoer of fietsen.

"Hoewel wiskundige modellen in eerdere onderzoeken hebben aangetoond dat het potentiële voordeel van gedeelde mobiliteit op aanvraag enorm kan zijn, suggereert ons onderzoek dat het vertalen van dit potentieel in daadwerkelijke winst in de echte wereld veel gecompliceerder is", Jinhua Zhao, SMART FM-hoofdonderzoeker en universitair hoofddocent bij MIT Department of Urban Studies and Planning, zei in een persbericht.

Experts zeggen dat verschillende factoren ervoor zorgen dat ridesharing een file veroorzaakt. Ten eerste draagt 'deadheading' of kilometers wanneer de bestuurder van de rideshare alleen in de auto zit tussen het afzetten van een passagier en het ophalen van een passagier, bij aan het verkeer. Uit het onderzoek bleek dat deadheading-mijlen goed zijn voor 40,8% van het totale aantal gereden kilometers van een rideshare-rijder.

Andere redenen kunnen worden toegeschreven aan een verandering in rijgedrag als gevolg van de pandemie.

"De heilige graal voor ride-hailing is om efficiënt gebruik van het voertuig te maximaliseren, wat inhoudt dat ritten op de meest efficiënte manier worden gepoold of gedeeld en alle stoelen zo veel mogelijk worden gevuld," zei Miller.

Omdat we onze transportsystemen als geheel beschouwen, bevinden deze [rideshare-bedrijven] zich in een uitstekende positie om het fietsen en het openbaar vervoer in onze steden vooruit te helpen.

"Sinds de pandemie zijn gedeelde ritten uitgeschakeld door Uber, Lyft en andere providers, waardoor dit probleem nog groter wordt."

Oplossing van verkeersopstoppingen

Experts zeggen dat steden moeten nadenken over het verbeteren van de transportinfrastructuur door meer gedeelde ritten aan te moedigen, programma's voor e-scooters toe te voegen en fietspaden te vergroten.

"[Het antwoord is] meer middelen toewijzen aan infrastructuur voor openbaar vervoer en deelfietsen, zoals het toevoegen van meer fietspaden, deelfietsknooppunten, busbanen en andere prikkels om vervoer te gebruiken, "zei Miller.

Anderen willen de emissies van rideshare aanpakken die bijdragen aan het milieu. Californië stelt voor om te eisen dat Uber en Lyft tegen 2030 volledig elektrisch gaan.

Elektrisch gaan is een andere haalbare optie voor rideshare-diensten voor zowel congestie- als emissieproblemen, met name met elektrische scooters.

"Ik ben ervan overtuigd dat elektrische scooters hier een geweldige oplossing kunnen bieden, of op zijn minst een zinvolle bijdrage kunnen leveren aan een totaaloplossing", schreef Matt Trajkovski, de oprichter van EscooterNerds, in een e-mail aan Lifewire.

Image
Image

"[Elektrische scooters] zijn klein en gemakkelijk te besturen, nemen niet te veel ruimte in op straat en zijn als zodanig niet alleen immuun voor files, maar helpen ze ook te verminderen (elk persoon op een scooter is één persoon minder in een auto)."

Zelfs Uber en Lyft zien de waarde in elektrische scooters, en elk technologiebedrijf heeft nu of in het verleden een e-scooterprogramma gehad in veel grote steden in het hele land.

Hoewel vervoersinfrastructuren meestal de taak van gemeenten zijn om erachter te komen, vinden anderen dat Lyft en Uber meer verantwoordelijkheid moeten nemen om de problemen die ze veroorzaken op te lossen.

"Bedrijven zoals Uber en Lyft hebben sterke technologieplatforms, enorme advertentiebudgetten en tevreden gebruikers", schreef Jorge Barrios, een associate transport engineer bij Kittelson & Associates, in een e-mail aan Lifewire.

"Omdat we onze transportsystemen als geheel beschouwen, bevinden deze [rideshare-bedrijven] zich in een uitstekende positie om het fietsen en het openbaar vervoer in onze steden vooruit te helpen."

Aanbevolen: