Hoe sms-berichten op Android of iPhone te blokkeren

Inhoudsopgave:

Hoe sms-berichten op Android of iPhone te blokkeren
Hoe sms-berichten op Android of iPhone te blokkeren
Anonim

Sms-berichten blokkeren voorkomt dat uw telefoon sms-berichten van een specifiek nummer ontvangt. Er zijn meerdere redenen waarom je dit zou willen doen, bijvoorbeeld om spam te stoppen of de banden met iemand te verbreken.

Gelukkig heb je hiervoor geen speciale berichtenblokkering nodig; je kunt teksten op iPhone en Android blokkeren met behulp van instellingen die in die apparaten zijn ingebouwd. De methode die u moet gebruiken om nummers te blokkeren, is echter verschillend, afhankelijk van de app die u gebruikt om berichten te verzenden.

Een andere manier om te voorkomen dat een nummer u sms't, is door in te loggen op de website van uw provider om toegang te krijgen tot uw account en het blokkeren van berichten in te stellen.

Als je een nummer blokkeert om geen sms'jes meer te ontvangen, voorkom je ook telefoontjes. Er kunnen apps van derden zijn die onderscheid kunnen maken tussen de twee, zodat u alleen sms-berichten blokkeert en geen oproepen, of omgekeerd, maar de methoden die hieronder worden uitgelegd, blokkeren beide.

Deze stappen zijn van toepassing op zowel iPhone- als Android-apparaten, ongeacht de fabrikant (bijv. Google, Samsung, HTC) of provider (zoals AT&T, Sprint, T-Mobile, Verizon).

Hoe sms-berichten op iPhone te blokkeren

Er zijn meerdere manieren om teksten op de iPhone te blokkeren. Als je dat doet, blokkeer je niet alleen sms-berichten van dat nummer, maar ook telefoontjes en FaceTime-oproepen.

Van een bestaand SMS-bericht

  1. Open Berichten en tik op het gesprek met het nummer dat je wilt blokkeren.
  2. Selecteer de pijl rechts van het contact.
  3. Selecteer info (aangeduid met het ronde "i"-pictogram).
  4. Selecteer Info (de laatste knop in een rij van vier die verschijnt).

    Image
    Image
  5. Scroll naar beneden en tik op Blokkeer deze beller.
  6. Selecteer Block Contact om te bevestigen.

    Image
    Image

Van een recent gesprek

Als het contactpunt een telefoongesprek is, open je de lijst met oproepen in de app Telefoon of FaceTime, tik je op het (i)-pictogram naast het nummer dat je wilt blokkeren en selecteer Blokkeer deze beller.

Image
Image

Van Instellingen

Als je geen bestaand bericht of recente oproep hebt van de persoon die je wilt blokkeren, maar deze een contactpersoon in je telefoon is, kun je het blokkeren van oproepen en sms'en instellen via Instellingen.

  1. Open Instellingen.
  2. Tik Berichten > Geblokkeerde contacten.
  3. Tik op Nieuwe toevoegen.

    Je moet helemaal naar beneden scrollen als je veel bestaande geblokkeerde nummers hebt.

  4. Kies het contact dat je wilt blokkeren.

    Image
    Image

Hoe teksten op Android te blokkeren

Het blokkeren van ongewenste teksten op Android hangt sterk af van welke berichten-app je gebruikt.

Berichten-app

Als je de Berichten-app van Google op je telefoon of tablet gebruikt, volg dan deze instructies om sms'jes te blokkeren:

  1. Tik op het gesprek en houd vast.
  2. Selecteer de cirkel met de streep erdoor in de rechterbovenhoek van de app.
  3. Rapporteer het nummer desgewenst als spam en tik vervolgens op OK.

    Image
    Image

Een andere manier om teksten in de Google Berichten-app te blokkeren, is door het gesprek te openen. Gebruik vanaf daar het menu in de rechterbovenhoek om toegang te krijgen tot Details > Blokkeren en spam melden.

Messenger-app

Als je de Facebook Messenger-app als je standaard sms-app gebruikt, kun je als volgt sms'jes op je Android blokkeren:

  1. Houd het gesprek ingedrukt met het nummer dat je wilt blokkeren.
  2. Tik op de menuknop.
  3. Selecteer Block.
  4. Tik nogmaals op Block om te bevestigen.

    Image
    Image

Andere tekstblokkeringsmethoden voor Android

Er zijn nog veel versies van het Android-besturingssysteem in omloop, dus als je er een gebruikt die niet overeenkomt met de bovenstaande instructies, zien die schermafbeeldingen er niet uit zoals je ziet op je telefoon of tablet.

Probeer een van deze methoden om teksten op Android te blokkeren als je nog geen geluk hebt gehad:

  1. Open het gesprek, tik op de drie stippen rechtsboven, selecteer Bloknummer en tik vervolgens op OK.

    Image
    Image
  2. Tik op de drie stippen bovenaan het scherm en ga naar Instellingen > Blokkeer nummers en berichten > Nummers blokkeren Typ het nummer dat u wilt blokkeren, of kies een nummer uit Inbox of Contacts en selecteer vervolgens het groene plusteken om het nummer aan je blokkeerlijst toe te voegen.

    Image
    Image
  3. Zoek naar een Settings of menu-uitziende knop en blader vervolgens door de opties voor alles wat te maken heeft met sms, sms, oproepen, berichten of andere woorden die kunnen worden gebruikt om hoe iemand contact met je kan opnemen. Er zou daar een blokkeringsoptie moeten zijn.

Sms-berichten blokkeren in andere apps

Er zijn zoveel berichten-apps voor iPhone en Android dat het onrealistisch is om instructies voor het blokkeren van sms-berichten voor allemaal te vermelden. Hier leest u hoe u sms-berichten in een paar van de meer populaire kunt blokkeren:

  • WhatsApp: We hebben hier een aparte handleiding over waar je kunt leren hoe je een WhatsApp-contact blokkeert.
  • Signaal: Open het gesprek, tik op de menuknop met drie stippen, selecteer Conversatie-instellingen en kies Blokkeren.
  • Telegram: Open het gesprek, tik bovenaan op de naam van het contact en gebruik vervolgens de menuknop om Gebruiker blokkeren te selecteren.
  • Google Voice: Selecteer het gesprek op het tabblad Berichten, tik op de menuknop rechtsboven en ga naarMensen & opties en kies vervolgens Block.
  • Skype: selecteer het gesprek om het te openen, tik bovenaan op de naam van de persoon en scrol vervolgens naar beneden om Contact blokkeren te kiezen.
  • Verizon Messages (Message+): Je kunt teksten in Message+ niet blokkeren, maar je kunt dit wel doen vanuit je Verizon-account.

Als je naar e-mails verwijst als sms'en, of als e-mailen je primaire vorm van sms'en is en je berichten daar ook wilt blokkeren, dan kan dat. Leer hoe u afzenders blokkeert in Gmail, Yahoo Mail, Outlook Mail, iCloud Mail, Zoho Mail of Yandex. Mail.

Sms-berichten blokkeren via de provider

Sommige providers hebben hulpprogramma's voor het blokkeren van berichten die u kunt gebruiken om spam-sms-berichten te blokkeren of specifieke nummers te blokkeren. Dit kan voor jou de beste manier zijn om berichten te blokkeren als je een ouder bent die toezicht houdt op meerdere telefoons en je niet wilt dat je kinderen je beperkingen gemakkelijk ongedaan maken.

Volg deze links voor alle details die je nodig hebt om sms-berichten op de websites van deze providers te blokkeren, ongeacht het soort telefoon dat op het account wordt gebruikt: Verizon, Sprint, T-Mobile. Als u een AT&T-klant bent, is de AT&T Call Protect-app de beste manier om specifieke nummers of frauduleuze oproepen te blokkeren.

Als u AT&T, T-Mobile, Verizon, Sprint of Bell gebruikt, kunt u spamberichten melden door het bericht door te sturen naar het nummer 7726 (dit staat voor SPAM). Dit blokkeert misschien niet meteen het nummer om u opnieuw te sms'en, maar het zal het nummer rapporteren voor verder onderzoek.

Aanbevolen: